nedeľa 27. apríla 2014

Terchová IV

Vždy po prechádzke po Terchovej, jej blízkom okolí, malých osadách roztrúsených pod Pupovom, či Malým Rozsudcom, vedú moje kroky do miestnej čajovne. Zariadená je v dedinskom štýle. Našim deťom sa kedysi páčila stará drevená lyža pribitá na plafóne. Dnes tam už nie je. Chýbal mi tam aj starodávny kredenc. Tak, ako som sa tam pred rokmi dobre cítila a mala som stále čo obdivovať, tento raz to tak nebolo. 

Viem pochopiť, že v čajovni  museli začať podávať aj obedy a večere. Predajom a varením čajíkov by sa majiteľ neuživil. Sama som kedysi rozmýšľala nad čajovňou, ale po triezvom prieskume trhu som sa toho vzdala.   

Či chcem, či nie, musím povedať niečo kritické. Čajovňa ma sklamala. Čínsky zelený čaj bol výborný. Nepáčilo sa mi, že v priestoroch čajovne akoby dlhodobo nik neupratoval. V poličkách bolo prachu, po stenách očividné pavučiny a domáce koberčeky na drevenej podlahe už dosť dávno nevideli čistiace prostriedky.  Škoda! Takto prichádzajú o  svojich zákazníkov. Bez zákazníkov by museli čajovňu zatvoriť. Myslím, že by to bola pre Terchovú strata. Škoda, že som nemala odvahu povedať to hneď na mieste majiteľovi do očí.















Dnes večer začínam s novou výšivkou. Je to pre mňa vždy vzrušujúce, pretože mávam viac návrhov a rozhodujem sa až na poslednú chvíľku. 

Prajem vám dobrý začiatok nového týždňa, veľa pracovný a osobných úspechov! Všetkým radosť zo života!
Daniela 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára