sobota 19. júla 2014

Alergia

Dnešná mládež má rôzne alergie bežne. Vidím to v škole. Výnimočný je študent, ktorý nechodí na alergológiu. Ja som prvý raz o takej chorobe počula až v dospelosti. Doteraz som mala alergiu iba tak na blbých ľudí! 

Na staré kolená sme sa k alergii dopracovali aj my s manželom. On už dlhšiu dobu z ničoho nič začne puchnúť v okolí úst. Vyzerá, akoby ho ponaháňal celý roj včiel. Absolvoval niekoľko testov, ale bezvýsledne. Doma má lieky, z ktorých si dá hneď pri prvých príznakoch opuchu. 

Kúpila som pomaranče. Áno, teraz v lete. Nerobievam to, ale nekúpte to! Výhodná cena a také pekné! Večer som si jeden dala. Na druhý deň sa mi urobili akési svrbiace vyrážky na lakťoch.  Nevenovala som im pozornosť. Dve-tri vyrážky ma nevytočia. Večer som si dala pomaranč opäť . Už o polnoci ma akosi svrbeli celé nohy. V podvedomí som to registrovala celú noc. No ráno ma už svrbel "celý človek" a urobili sa mi veľké červené fľaky. Vtedy som si uvedomila, že to bude z pomarančov. Alergická reakcia. 

Vyriešila som to rýchlo. Dala som si manželovu tabletku. Po štyroch hodinách ma už nič nesvrbelo. Ale čo sa robilo so mnou! Nevládala som ani pripraviť obed. Jurko sa o mňa bál a chcel ísť so mnou k lekárovi. Ja mám však fóbiu z bieleho plášťa. Mňa k lekárovi len tak nedostane. Nejako som to pretrpela a dnes som už fit. Našťastie!

Že mi bolo skutočne moc zle, dokazuje aj moja večerná absencia vyšívania. Za celý večer som nespravila ani krížik! Napriek tomu aj dnešný príspevok bude mať výšivku. Je to obrázok, ktorý som pôvodne plánovala ako darček kolegovi v škole. Bohužiaľ, pri škrobení  mi pustila červená farba (v dvoch odtieňoch). Nerozumiem prečo. Bavlnka bola nová, kúpená v Ružomberku v galantérii. 

Takže obrázok ostal v našej kuchyni:




Ďakujem za návštevu! Verte, že ste vítaní každý deň!
Daniela

1 komentár: