pondelok 21. júla 2014

V obchode s látkami

Večer som začala vyšívať niečo nové. Vybrala si to Ali (moja nevesta). Som veľmi rada, že sa s ňou dá v tomto smere spolupracovať. Som si potom istá, že obrázok sa bude páčiť. Pre mňa je najťažší totižto výber. Mne sa toho páči moooc! Ale bude sa to páčiť aj obdarovanému?

Vyšila som dosť málo. Obrázok je málo zreteľný. Ťažko sa mi rozlišujú farby, ale aj krížiky. Potrápila som sa. Dnes, pri prezeraní si obrázkov na pintereste, našla som to, čo som potrebovala. Škoda, že nie sú tam všetky časti. Dve si budem musieť "vyšpekulovať". Včerajšia časť tam je. Moja verzia je trocha inakšia. Nevadí!



Minule som vyšívala tri, skoro rovnaké obrázky s domčekom. Ten v kratšej verzii idem využiť na darček, ale nebude v rámiku. Potrebujem naň peknú látku. Bola som si vybrať v mojom obľúbenom obchodíku s metrovým textilom. Nesklamali ma. Výber bol dobrý. Rozhodovanie zas ťažké. Rozhodla farba. Vyhrala moja červeno-biela kombinácia. Darček zverejním, až keď bude hotový. V obchodíku som si urobila niekoľko záberov:









Oravou sa prehnala búrka. Už poobede sa začala robiť tma. Z každej strany pribúdali čierne mraky. Blýskalo sa, hrmelo, len tak trešťalo. Našťastie sa u nás nič zlé nestalo. Manžel bol na obchôdzke po dedine. Na dvoch miestach sa začal vylievať potok na cestu, ale akurát skončilo pršať a tak ku škodám nedošlo. 

Moja suseda mala v záhradke krásne kvietky. Z okna, pri ktorom mám notebook a vyšívanie, mám výhľad rovno na ne. Už týždeň si na nich pasiem oči. Teraz vidím, že dážď ich zbil až k zemi. Nestihla som si ich ani odfotiť. Ja som k práci v záhrade ruku nepriložila a smútim za nimi. Čo cíti suseda? Asi plače.

Nech prežijete letné búrky v šťastí! A príďte opäť pozrieť na môj blog.
Daniela




2 komentáre: