utorok 26. augusta 2014

Bruschetta arrabiata

Moja výšivka:





Hádam žiadny turista si v Mníchove nenechá ujsť návštevu Viktualienmarkt - u. Mne by sa bez návštevy tohto úžasného miesta ani nerátala prechádzka mestom. Je to obrovský jarmočný priestor. Predávajú tu množstvo domácky pripravených potravín, remeselné výrobky, ale aj zahraničné ovocie a zeleninu, ..... 

Moje tohtoročné zážitky z tohto miesta budú obsahom niekoľkých príspevkov. Dnes napíšem niečo o bylinkovej koreninovej zmesi. Jasné, že jej názov som si z pomedzi toho obrovského množstva nezapamätala. S Maxíkom sme sa tárali len tak, bez cieľa niečo konkrétne nakúpiť. Samozrejme, že pre neho to bol všedný pohľad. Pre mňa to bolo okúzľujúce!  Všade som sa pristavovala a všetko som pozorne obzerala. 

Natrafili sme na predajcov domácich bylinkových a koreninových zmesí. Niekoľko zmesí mali v mištičkách na ochutnávku. K tomu mali v košíku nakrájané množstvo kúskov bieleho chleba. Zo všetkých mištičiek sme ochutnali. Chute boli výborné a tak sme sa rozhodli, že aspoň jednu zmes si vyberieme a kúpime. Nastalo teda druhé kolo ochutnávky a náš spoločný výber. Áno, obidvaja sme vybrali to isté. Oma a vnuk majú toho spoločného viac, nie len chute!




naša kúpa
zmes vysypaná do nádoby a dobre premiešaná, v mištičke už pripravená na konzumáciu

Večer sme sa pochválili našim nákupom Miškovi. Ten sa len usmial a išiel do kuchyne. Doniesol fľaštičku presne tej istej zmesi. Len jej balenie bolo lepšie. Tiež sa kedysi dal zviesť ochutnávkou. Fľaštičku však nikdy ani neotvoril a zmes prešla už aj zárukou. Podľa mňa jej nemôže nič byť. Veď je to prírodné, bez dochucovadiel a konzervačných, či iných chemických látok. A tak sa aj jeho zmes dostala až na Oravu. A ja, vďaka tomu, si jej názov môžem vždy prečítať :))



obsahuje: paradajky, cesnak, čili, čierne korenie, bazalku, oregano, kamennú soľ

na porovnanie
S Maxíkom sme sa zaujímali aj o prípravu tejto "mňamkoviny" (lekerinky podľa Maxíka). Bolo to tam napísané nevzhľadným písmom na kuse kartónu. Na dve lyžice zmesi ide jedna lyžica olivového oleja a jedna lyžica vody. Dobre sa premieša a nechá sa chvíľu odstáť. 

Dnes som kúpila čerstvé biele rožky so zámerom, že bruschettu urobím. Držala som sa návodu. Zdalo sa mi to akési suché, tak som pridala aj oleja aj vody. Ale poviem vám, výsledok bol výborný! S manželom sme si dnes pochutili. Dá sa to jesť len s pečivom. Vraj lepšie ešte s opečeným pečivom. Ale ja som pripravila niečo lepšie:





No, a že ja všetko preklepnem aj na internete, dozvedela som sa, že zmes je dobrá aj na pizzu, do mäsových guliek, do bieleho jogurtu, alebo kyslej smotany na prípravu dipu, na kuracie krídla, ako korenie na ryžu, mäso, ryby......Mám jej "habadej", neminiem ju len tak rýchlo!

Všetkým vám ďakujem za návštevu! Príďte opäť, teším sa na vás!
Daniela

6 komentárov:

  1. Your embroider is coming along so beautifully Daniela!
    As per Bruschetta Arrabiata; it looks so healthy! Your snack looks so tasty too!
    Hugs

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Yes, embroidery looks good so far! The food was great. Bruschetta recommend to buy and try. Nurdan, thank you for the kind comment!

      Odstrániť
  2. Hello Daniela

    Your embroidery is coming along very nicely.
    The food looks delicious (:

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you for the compliment of my work! I'm trying. And the food was really great, I recommend to try!

      Odstrániť
  3. Such a lovely design presenting a lot of old things. Very nice stitching.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you for the recognition, I will try! Thank you for your kind comments, comforted me!

      Odstrániť