streda 27. augusta 2014

Kvasené uhorky

Môj obrázok sa mi páči čím ďalej, tým viac. A som rada, že sa páči aj mojim bloger - priateľkám. Prehupla som sa už do druhej polovice:



Dnes pokračujem v prechádzke po Viktualienmarkt v Mníchove. V stánku s uhorkami na zaváranie mali aj kvasené uhorky. No, a ja ich milujem. Sama som ich nikdy nerobila. Robieval ich Laco, manžel Lenky. Jeho uhorky mali dobrú pikantnú chuť. Už pred rokmi Laco odišiel za prácou do Plzne (Česká republika) a kvasené uhorky ostali už len minulosťou. 

Kedysi, keď boli ešte malé naše dvojičky, chodievali sme na trhy do Nového Targu a Jablonky (Poľska republika). Nakúpili sme tam pre všetky štyri deti oblečenie a obuv a nevynechali sme ani stánok s kvasenými uhorkami. Tie bývali v kyslo - slanom náleve. Výborné! Bože, kde sú tie časy? Keď tak teraz nad tým rozmýšľam, neviem, prečo si tam nespravíme výlet s manželom. Len tak, bez nákupov. Veď nič nepotrebujeme. Ale tá atmosféra, tá by teda stála zato!

Je jasné, že ani na Viktualienmarkt -e som kvaseným uhorkám neodolala. Mali na výber tri chute: vlastný recept predajcov (kyslo - slaný), delikates, pikantné. Prvé a druhé som vyskúšala. Pikantných som sa obávala. Ktoré boli lepšie? Určite ich vlastný recept! Skvelé!

Pri uhorkách mali aj nakladané olivy. Viem, že tým by neodolala naša dcéra Danka. Určite by vyskúšala viaceré. O kúsok ďalej čerstvé aj sušené čili papričky, cesnak, rôzne šalátiky....









Takže, dnes som sa opäť preniesla svojimi "průpovídkami" do minulosti. Dúfam, že mojim čitateľom nebude pripadať čas, strávený ich čítaním, stratený. To by som nechcela.

Ak ste zvedaví na pokračovanie, kliknite na môj blog opäť! Ste tu vždy vítaní!
Daniela

4 komentáre:

  1. Your stitching is really growing Daniela - it's looking brilliant!
    The food on the market all looks so tasty (:

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you thank you!
      The food I love! Seeing it on my weight :))

      Odstrániť
  2. Great progress on your wip Daniela :)
    Have a lovely day x

    OdpovedaťOdstrániť