piatok 29. augusta 2014

Med rôznych chutí

Včera večer som sa trocha ulievala. Moc som toho nevyšila. Využila som však dnešný štátny sviatok. Dobehla som zameškané:





Na Viktualienmarkt - e je obchodík s medom. Je rozmermi maličký, ale svojim obsahom je bohatý. Na policiach nájdete med, aký len chcete. Rôznych chutí, vôní, farieb, ale aj miestom zberu. Dokonca tam majú aj kozmetiku s obsahom medu a iných včelích produktov. Plnú policu majú manukového medu z Nového Zélandu. O tomto mede som už písala TU. Prečítajte si, možno ste o takom mede ešte ani nepočuli.





manukový med


S Maxíkom sme jeden 500 g med kúpili aj môjmu manželovi - Maxíkovemu opovi. (tak ho volá - opa). Podľa názvu má ísť o med z kvetov jedlého (ušľachtilého) gaštana. Chuť, ale ani vôňu, gaštanu nepoznám. Ťažko sa mi bude hodnotiť. Som zvedavá, či bude aspoň odlišný od nášho medu. Uvidíme, keď ho otvoríme! 

ďalší do zbierky


Prežili sme krásny, ale už jesenný deň. Na Slovensku ho ľudia na dedinách (aspoň na Orave) využili na prácu na poli. Vyorávajú zemiaky. Kedysi sa to robilo koncom septembra, ba až v októbri. Žeby globálne otepľovanie? Pravdou je, že vňať zemiakov je suchá už aj dva týždne. Niet na čo čakať. Ja, síce dedinčanka, ale s "kľavými" rukami (či lenivá?) ani zemiaky nepestujem. Takže ja mám stále hotové :-))

Som rada, že ste aj dnes klikli na môj blog. Ďakujem vám za váš čas!
Daniela

2 komentáre:

  1. Yesteryear is almost completed! It looks indeed so elegant Daniela! Your stitching is so neat and lovely too!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Response until today. Yesterday I was tired. Nurdan, thank you! I was pleased.

      Odstrániť