streda 10. septembra 2014

Pohánková polievka

Moje bloger-priateľky mi pochválili angličtinu napriek tomu, že ju neovládam a používam len prekladač. Vážim si to! Viac ma však teší, že sa im páči moja každovečerná práca :-))

Takže, čo mi pribudlo včera:




Každý článoček o pohánke sa začína tým, že to bola kedysi potravina chudobných. Dnes je moderným zdrojom antioxidantov. Má blahodarný vplyv na cievy, kŕčové žily. Obsahuje bioflavonoidy - kedysi nazývané vitamín P. Vraj asi 60 týchto látok je prospešných pre ľudský organizmus. Majú význam aj pre stav pleti. Učím o nich aj svoje žiačky - budúce kozmetičky. Písala som už o nich v príspevku TU .

Moja maminka ju v kuchyni nikdy nemala. Ak som chcela z nej vyskúšať niečo navariť, siahla som po internete. Prečítala som si niekoľko receptov. Vyhral ten môj, vymyslený :)

Z pohánky varievam polievku. Nie je to žiadny diétny recept! Kto však chce, môže použiť namiesto slaninky ghee a nepoužiť klobásku. Potom to je výborná polievka pre vegetariána. My si s manželom radi doprajeme slaninky a klobásky, aj keď by sme nemali! Tak je naša polievka sýta a chutná :-)

pohánka
zemiaky, slanina, klobása, cibuľa, cesnak, soľ, korenie, bujón


ešte trocha hladkej múky na poprášenie cibuľky na slanine a klobáse
nakoniec mi niečo chýbalo, tak som pridala pár kvapiek octu, super!

výborná, skúste si uvariť aj vy!

Ďakujem vám za kliknutie na môj blog! Teším sa už teraz, že tak urobíte aj zajtra :-)
Daniela

2 komentáre:

  1. Daniela, have you put a turbo on your needle??? Such progress on your stitching!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. You have me laugh:-))
    The needle is ordinary. I work every evening:-)

    OdpovedaťOdstrániť