utorok 2. septembra 2014

Prezentácia francúzskych produktov

Včera večer som predsa len začala nový vyšívací projektík. Nakoniec som si vybrala veselý letný obrázok. Veru letný, i keď nastúpila jeseň. Takto si leto o niečo predĺžim. Zatiaľ toho nemám veľa, ale už to bude tak - výšivka mi bude rásť pomalšie. Začal sa totiž školský rok. Pokračujem v učení, i keď len na čiastočný úväzok. Do školy sa však stále veľmi teším, žiakov mám rada. 

Takže, čo som večer urobila:



Neďaleko Viktualienmarkt-u v Mníchove je malé námestie. Bohužiaľ neviem jeho názov. Počas našej prechádzky centrom sme tam natrafili na predajnú prezentáciu francúzskych produktov. Bolo to len niekoľko stánkov, ale predstavili najdôležitejšie, čo sa dorába vo Francúzsku - víno, šťavy, syry, klobásy, pečivo slané aj sladké, bylinky z Provence, oleje, sušené ovocie....

Nerozumela som tam jednému. Predávali aj arganový olej. Ten poznám ako olej využívaný v modernej kozmetike. Moje žiačky (kozmetičky) učím, že sa získava lisovaním z orieškov kríka arganovníka. No a ten rastie iba v Maroku, menej v Alžírsku a Izraeli. V Maroku je oblasť jeho výskytu vyhlásená UNESCO -m za biosférickú rezerváciu. Tak čo hľadal na francúzskom trhu? 













Jediné, čo sa mi nepáčilo, bola táto špinavá voda. Posedieť pri nej mi nedalo, čudovala som sa, že si pri nej niekto oddychuje:


My sme si s Maxíkom kúpili samozrejme kúsok výborného syra:


Všetkým vám ďakujem za návštevu! Príďte opäť, potešíte ma tým!
Daniela


2 komentáre:

  1. Hello Daniela

    A lovely new start and gorgeous photos (:

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dear Annie, I have the beginnings Board
      I'm impatient, but school started:-(
      I have little time

      Odstrániť