štvrtok 16. októbra 2014

Na cudzom dvore

A som na konci! Obrázok je síce menší, ako som si predstavovala, ale stále sa mi veľmi páči. Ako som už povedala, nepôjde do rámu. Zakončenie bude úplne iné. Budem na ňom robiť zajtra a dúfam, že to za jedno poobedie stihnem a zajtra sa budem môcť pochváliť s výsledkom. 

Takže zaspomínajte si na teplé letné ráno a započúvajte sa do dedinského budíčka:



Dnes sa poslednýkrát vrátim k sobotnému výletu do Martina. V dedine neďaleko Martina má manžel známeho včelára, ku ktorému chodí s vyťaženým včelím voskom. Boli sme u neho aj v sobotu. Včelár zobral manžela do svojej dielničky v dome, nevedel ani, že v aute sedím aj ja. Nikdy predtým som tam s manželom nebola. 

Voľný čas som využila na fotografovanie. Upútala ma blízkosť ich asi tridsaťročného domu a starého, zrejme vyše storočného hospodárskeho staveniska, humna. Podľa jeho veľkosti som vydedukovala, že vtedajšie hospodárstvo bolo maličké, chudobné. Poniže neho, v strmom kopci majú ovocný sad.  V ňom staré stromy, aké sa už vidia málokedy.  Nádhera! Vám sa to možno nebude páčiť, ale keby ste tam boli v sobotný nádherný jesenný deň, cítili by ste tú fascinujúcu atmosféru.....

Majitelia nevedeli o mojej prítomnosti, teda som sa ani nemala koho spýtať, či môžem fotky zverejniť. Preto nenapíšem, kde a u koho som ich spravila. 





















Aj dnes vám ďakujem za návštevu a budem sa na vás tešiť zajtra, tak nezabudnite nazrieť!
Daniela

8 komentárov:

  1. Such a quick stitching with a lovely result! Well done Daniela♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lovely finish! Have fun practising for the "finish finish", I'm looking forward to see it all :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Well done , Daniela !!!!! It ia very beautiful !!!!!!I
    I put your two lovely witches in my post today and I am giving the link to your blog - I hope you don't mind !!!! If you tell me ,I will remove them immediately !!
    Niki

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wonderful finish, Daniela!! And I so enjoyed your photos--the flowers are still so beautiful in your area. Ours have all died by now...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Even our end flowers, but the snow comes and it is also beautiful:-)

      Odstrániť