pondelok 27. októbra 2014

Nový obchod, nový začiatok

Dlhé dni sa mi nik neprihlási k následníčkam a potom naraz, deň po dni niekto! Dnes vítam na mojom blogu majiteľku blogu s nádherným názvom: Sladké stehy. Bella, vítam vás!

Kedysi v lete som písala, že v našom okresnom meste je iba jeden maličký obchodík, kde si môžem kúpiť bavlnky na vyšívanie. Preto hneď, ako sa dostanem mimo okres, hľadám obchod s galantériou. Vždy si niečo aj kúpim. 

Dnes som podľa včerajšieho plánu išla kupovať chýbajúce bavlnky. Bola som prekvapená, keď som na dverách našla napísané, že obchodík je dlhodobo zatvorený z dôvodu choroby. Čo robiť?  Ísť domov bez bavlniek by znamenalo, že večer opäť nevyšívam. Hrozná predstava!

Napadlo ma, našťastie, že prednedávnom spomínali naše študentky, že sa v meste otvorila nová galantéria. Už vtedy som bola z toho nadšená. Pobrala som sa tam.

I keď nemajú ešte dostatočný výber, milo ma prekvapili. Vidno, že predavačka, zrejme aj majiteľka, má záujem o ručné práce i dopĺňanie tovaru podľa požiadaviek zákazníčok. Venovala mi chvíľku svojho času na rozhovor o paname, bavlnkách, gombíkoch, zaujímalo ju, čo vyšívam. Kúpila som, čo som mala v pláne. Rada by som si tam urobila aj pár fotografií. Rozhodla som sa, že o to požiadam neskôr, keď bude obchod plný. 

Dnes teda môžem ukázať iba moju prípravu na dnešný večerný nový začiatok:

biela panama, bavlnky, ihly, nožničky

Vďaka za návštevu a zastavte sa znova!
Daniela


4 komentáre:

  1. Your new start probably is relating with Christmas :) It is the time for Christmas stitching :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Yes, Christmas is coming !!! I'm starting not Christmas, but Bible:-)):-))

      Odstrániť
  2. Colours for your new project look very Christmassy :)

    OdpovedaťOdstrániť