streda 15. októbra 2014

Pražiareň kávy

Ku krásnemu symbolu leta - slnečniciam - a kikiríkajúcemu kohútovi pribudla už aj sliepočka, pasúca sa na zelenej pažiti:



Naši synovia, Maťko a Jurko, mi z Prahy nosia čerstvo praženú kávu. Nieže by som bola milovníčka kávy. Viac, ako samotnú kávu, mám vôňu kávy. A tú ma čerstvo pražená káva nádhernú. Takú u nás, na Orave, nekúpim. 

Keď sme v sobotu zaparkovali v Martine, zostala som veľmi milo prekvapená. Zaparkovali sme priamo pred pražiarňou kávy. Samozrejme, hneď som vošla aj dnu. Očarila ma krásna vôňa, milé a čisté prostredie, za pultom ochotná a usmievavá mladá pani. Dovolila mi fotiť a tak vám môžem sprostredkovať môj zážitok:













Škoda, že tam, kde sa káva praží, nie je voľný prístup. Vidieť to, by ma zaujímalo najviac. Kúpila som si 100g kávičky a pri každom vstupe do kuchyne ju cítim. Mám ju stále zabalenú v pôvodnom vrecúšku. Akosi mi je ľúto vysypať ju do plechovičky:






Dnes som si urobila kávu do šálky od kamarátky Soni. Písala som o nej už viackrát, naposledy TU. Nie je to len taká obyčajná šálka. Doniesla si ju zo študijného pobytu v Moskve v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. Tak takúto spomienku na mladosť som od nej dostala! 






a môžem začať vyšívať :-)

Posledné slová v každom príspevku patria ďakovaniu za návštevu môjho blogu. Tak by to malo byť aj ďalej. Len vymyslieť zakaždým niečo nové mi už trocha trvá. Musím si vymyslieť krátky slogan, ktorý by som mohla použiť bez ohľadu na obsah príspevku. Dnes vám teda ďakujem a teším sa na vás aj zajtra!
Daniela




6 komentárov:

  1. I love Arabica' s flavor! Our traditional coffee is made from Arabica too and it smells so good!

    As per the work, it is coming along so nicely! I like its colour palette :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. o my, is that your ORT jar?? SO MUCH FLOSS.

    I like the "homey" smell of coffee too. I don't drink it (too bitter and not enough sweet) but the smell is lovely and relaxing.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Like Rosey175, I simply adore the smell of roasting coffee.... the taste however, no thank you! :) Give me tea anytime!! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hmmm tam to muselo vonat :) Obrazok krasne pribuda... A na konci sa mi paci: kliknite na môj blog aj zajtra :) Ale musim uznat, ze kazdy Vas "koniec" je ukonceny original :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mirka a vonia aj v kuchyni!
      S koncami som už v koncoch, hahaha
      Niečo vymyslím :-)

      Odstrániť
  5. Nurdan, Rosey, Mi, thank you for the comments!
    Me a lot of coffee smells a little taste:-)
    But I drink it without sugar, bitter taste I like, not caffeine:-)
    Most like to drink tea.
    Yes, it's my ORT jar !!!! Pretty?

    OdpovedaťOdstrániť