streda 12. novembra 2014

Teplo

Začala som vyšívať poslednú časť. Je zložená už len z textu z biblie. V angličtine. Vyšiť ho v slovenčine sa nepokúšam. Musela by som prerátať všetky krížiky, slovenský text rozložiť do riadkov. Verte mi, nechce sa mi tým zapodievať. 





Aby sme mali počas zimy teplo v dome, musí mať najskôr viackrát teplo môj manžel. Už je v poslednom kole - rúbe popílené drevo a odváža ho do drevárne. Zatiaľ nám počasie vyhovuje. Nezodpovedá dátumu, je teplo, slnečno a dnes aj bezvetrie. Mohlo by tak zostať do Vianoc. Uvidíme, čo nás čaká. 

pán najdôležitejší - vedúci








a tento je riaditeľ firmy, o prácu sa nezaujíma, má na to ľudí


Vďaka za návštevu a zastavte sa znova!
Daniela 

8 komentárov:

  1. So very cute pictures from your daily life ♥ Your pets are gorgeous!
    Well done to your husband - he is doing great really!

    You are stitching the last row - Seem, tomorrow we are gonna say "goodbye" to this lovely work too!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dobro došly....tak sme všecky tři dorazily v pořádku dom.bylo to náročné,ale stálo to za to.našly sme dům,ve kterém maminka slůžila asi v roce 1942,lidi co tam teď bydlí právě jeli k lékaři,jinak by nás hned zvali dál,tak sme mosely slůbit,že jistě dojedeme znovu. a druzí sůsedé nás také zvali,ale odmítly sme,to bysme toho moc nepochodily.pán sa chtěl pochlubit,jaků vypálil ze špendlíků slivovičku,ale sme řekly,že příště.také nás zvali dál,úplně neznámé ženské,potěšilo nás to,že sme udělaly dobrý dojem.vzali si našu adresu, a my jejich,že si pošlem pohledy...v dnešní přetechnizované době ani nevím,kdy sem nejaký pohled posílala...naobědvaly sme sa a jely do zlína,tam výhled z mrakodrapu...pan Baťa byl fenomén.......kafíčko a hybaj dom.maminka by eště nekde šmejdila,ale my dvě sme byly odrovnané a hnaly sme sa na autobus...moje:"DOMOVE LÍBEZNÝ" při příchodu dom bylo opodstatněné. už nám neni dvacet let..maminka je šťastná,že po 72letech viděla místa svého mládí.tak zalehnu a rychle mosím spat,protože už volal syn,jestli bych mohla ráno pohlídat ty moje dva poklady,Sárinku a Adélku.jak ráda! s pozdravem FURT V LUFTĚ sa lůčí Helena.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Joj, tak maminka vydržala viac ako vy! Určite sa večer cítila šťastná!!! My sme s mojim ockom takto boli pod Rozsucom, kde sa narodil, ešte v júly a 7. októbra (11.) 1984 zomrel. Na výlete mu nebolo ešte nič, bol zdravý, ale už tam nám povedal, že cíti, že je tam naposledy.
      Včera ste si to užili s maminkou a dnes s vnučkami! Uvedomujete si, že práve toto je šťastie?

      Odstrániť
  3. What a wonderful cross stitch work and an adorable cat, Daniela! ;-)

    Greetings from Bavaria
    Gabriele

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. I greet Bavaria !!!
      I've got a son Michael - Munich:-)
      I was pleased with your comments:-)

      Odstrániť
  4. Your husband is a real darling! He's working so hard!!!!
    Great stitching and cute little pets :)

    OdpovedaťOdstrániť