štvrtok 18. decembra 2014

Hviezdičky

Dnes večer nejdem vyšívať. Idem opäť variť a piecť. V škole máme zajtra predvianočné posedenie. Nechceme ísť do reštaurácie a v škole nie sú podmienky na varenie. Ako najstaršia a v domácnosti najskúsenejšia, som sa toho ujala. 

Preto som dnes vyšívala trocha poobede. Až teraz som si uvedomila, že som zabudla odfotiť môj výkon za včerajšok. Tak som to len prekryla a môžete sa pozrieť na druhú časť :-))



Moja bloger priateľka Nurdan po prvej časti uhádla, čo vyšívam! Obdivujem ju, má obrovský prehľad a pozná zrejme všetkých dizajnérov. Ja si vyberám obrázky len z Pinterestu, vôbec neviem, kto navrhol ten-ktorý obrázok. Dúfam, že sa v tom zlepším :-))

Dnes vám chcem ukázať dielo môjho manžela. Každoročne pečie pred Vianocami medovníčky. Veru áno, robieva to on! Nevyzerajú ukážkovo, ale sú veľmi chutné. Recept má z našej knihy z roku 1983. Skúšal aj niečo iné, ale vrátil sa k tomu prvému:

350 g hladkej múky, pol prášku do pečiva, 200 g práškového cukru, 2 vajcia, korenie do medovníkov, 2 lyžice medu, 40 g sekaných vlašských orechov

Vypracuje sa cesto, nechá odpočívať, vyvaľká, vykrajuje, upečie. Vykrojené sa natrú rozšľahaným vajíčkom a ozdobia kúskom orecha. Tak, dá sa to robiť aj lepšie, ale môj manžel si prácu v kuchyni vždy zjednoduší a urýchli. Preto sa nehrá ani s tvarmi. Vlani robil iba kolieska, ale tento rok sa zlepšil - narobil kopu hviezdičiek :-)

Pristihla som ho už v závere práce. Prišla som zo školy skôr, ako si myslel. Aspoň som si mohla odfotiť jeho snaženie:







Napiekol z dvoch dávok, je to trojnásobok obsahu tejto nádhernej škatuľky. Pochválila som ho! 

Ďakujem vám za váš čas a nájdite si ho aj zajtra!
Daniela

6 komentárov:

  1. Oh how lovely your tin cookie box is! Stars are looking so delicious! I am looking forward to seeing tomorrow's pictures :))

    Thank you for your words about my knowledge within cross stitch, which you wrote in this post / You made me a bit embarrassed!

    By the way, I have watched the Christmas movie you've recommended in your previous post! I did not understand but just love it! I willl watch it again for sure ♥ (in order to get to know more about your tradition ♥)

    Hugs

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. My words of your knowledge you deserve !!! You are a real expert !!!
      Movie you liked, even if you did not understand:-)) I am delighted to:-))

      Odstrániť
  2. Aha! Moja dóza! :-) Akurát my v nej máme teraz linecké pečivo. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak máme spoločnú aj dózu :-))
      Na vianočné pečivo je ako stvorená, my ju máme veľmi radi :-)

      Odstrániť
  3. Oooh, the gingerbread biscuits look delicious :)
    Have fun with the cooking at school and looking forward to seeing your progress on your cross stitch!

    OdpovedaťOdstrániť