sobota 6. decembra 2014

Prvé výročie

Pod kolesami a na streche koča pribudol sneh. Dokonca aj unavené vtáča si usadlo a vezie sa. Čochvíľa bude blikať aj svetlo pouličnej lampy:





Doma máme tri výročia. Narodeniny mal v utorok náš najstarší syn Miško (38), dnes má môj manžel (63) a aj môj blog (1)!!!!!!

Do písania blogu som sa pobádala dlhšie. Závidela som manželovi, že píše blog už od roku 2009 na tému, ktorá je jeho veľkým koníčkom - včelárenie - TU. Mne stále chýbala ústredná téma. Vyše 30 rokov som sa starala o chod domácnosti a o naše 4 deti. A samozrejme som pracovala - ako stredoškolská učiteľka. Mne teda neostávala ani chvíľka na koníčky. 

Deti sa rozleteli do sveta a zrazu som aj ja mala čas. Začala som intenzívne čítať knihy. Chcela som dobehnúť všetko, čo som mala zameškané. Stala sa zo mňa náruživá čitateľka mestskej knižnice. Bola som vtiahnutá do množstva dejov, zauzlení i rozuzlení, často som sa dobre zasmiala, ale aj si poplakala. Čítať som mohla všetko, čo mi prišlo pod ruku. Cítila som sa ako mladá stredoškoláčka. Vtedy som čítala veľa a rýchlo. Teraz tiež veľa, ale pomaly. Dokázala som sa aj niekoľkokrát vrátiť k častiam, ktoré sa mi páčili. Milovala som siahodlhé a podrobné opisy. To som v mladosti preskakovala, išlo mi len o dej.

Všetko sa zmenilo v lete 2013. Chcela som originálny darček na narodeniny nevesty Ali. Vtedy ma napadlo, že ako mladá som celkom rada vyšívala. A snáď vyšívaný obrázok by bol pre ňu darček, ktorým by som ju prekvapila. Vtedy som začala a vyšívam doteraz!

Krížikové vyšívanie ma doviedlo aj k blogovaniu. Zrazu som mala o čom písať. Zistila som, že vo svete je obrovské množstvo ľudí, ktorí sa tiež zaujímajú o vyšívanie a majú svoje blogy na túto tému. 

Čítanie kníh som nahradila čítaním blogov. Je to úžasné zoznamovanie sa s konkrétnymi ľuďmi z takmer celého sveta. Viem, čo práve vyšívajú a dozvedám sa aj o ich bežnom živote a o krajinách, v ktorých žijú. 

Pred rokom bolo rozhodnuté - začínam písať svoj vlastný blog. Najskôr nesmelo predstavujem už vyšité obrázky. Čo - to pridávam zo svojho každodenného života. Z mojich vychádzok do prírody, z mojich zbierok rôznych starých "nepotrebných" vecí, z môjho varenia a pečenia. Možno to niekoho zaujme, možno niekto podľa mňa navarí a upečie. A možno si to len tak prečíta a porozmýšľa o tom, čo píšem. Nevadí, ak s mojimi názormi nesúhlasí. Dnešná doba a technika nám umožňuje každému sa vyjadriť a dať svoje myšlienky na "svetlo Božie". 

Dnes som si spočítala, že vyšívam 59.  obrázok! Pre mňa to je ťažko uveriteľné. A nielen to číslo. Hlavne to, že vyšívanie ma stále baví a blogovanie ešte viac. Vďaka tomu som začala veľa fotografovať a hľadať témy na príspevky. Nemá to nič s mojou fyzikou, chémiou a matematikou, ktoré mali u mňa mimoriadne postavenie. Zrazu fotím, píšem a dokonca odpovedám na komentáre v angličtine. A to celý život o sebe tvrdím, že som umelecký a jazykový chudák. 

A dnes má môj blog už 1 rok! Neuveriteľné, ako ten čas letí. Za rok mám 28 následníkov blogu, 26 363 návštev a 765 komentárov na 275 príspevkov. Na Gooogle+ mám 26 členov a 556 749 zobrazení. Na to, že Slovensko má len 5 miliónov obyvateľov, je to slušné. Zaujímavé je, že komentáre mám takmer všetky zo zahraničia. 

A čo si želám pri tomto výročí ja? Chcem ďalej vyšívať a písať. Pre seba a možno aj pre vás. Ak chcete vedieť, čím žijem, čo robím a vyšívam, budem rada, ak sa budete vracať na môj blog.  

Daniela








19 komentárov:

  1. dobrý večer,přeju hodně vyšitých obrázků,fotek a taky psaní,Helena.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I would love to read your blog... but for some reason blogger and chrome have decided not to translate for me anymore! :( Could I ask that you add a little button on your blog that translates into any language? Please :) I think it can be added in blogger settings :)
    Smiles :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dear Jacquie, the button is there !!
      It was down at the end of the blog, I gave it to the top, under my profile:-))

      Odstrániť
    2. Thank you :)
      Sorry I could not see it whilst on my iPad :(
      smiles :)

      Odstrániť
  3. Aký nádherný a emocionálne po zdieľate s nami!

    Všetko najlepšie k narodeninám vašej šikovný manžel a do svojho staršieho syna! Prial by som si, obaja nádherný rok plný šťastia, zámožnosti a prosperity!

    A happy "1" výročie príliš svoj blog!

    Ste niekoho viac, kto si zaslúži všetko! Som veľmi rád, že nájsť človeka, ako si ty, v celom tomto blogovací platformy! Možno, že sme sa stretli, ale zatiaľ, mám pocit, akoby sme sa poznali po veľmi dlhú dobu!

    Takže milý Daniela;

    Aby Dajte nám vedieť ako sa vám darí tam, prosím, nikdy sa nevzdávaj blogov a šitie ♥

    Najteplejšie ide predo mnou a Nursun

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dear Nurdan and Nursun !!!
      Thank you for the nice words! My husband and son thank for the congratulations!
      I'm excited about friendship with you and feel that you understand and have common interests:-)))
      I found a soul mate:-)
      I was surprised by the Slovak language:-)
      I look forward to blogging:-)

      Odstrániť
  4. Happy birthday to you and your husband and son... and blog! So many at once. :D And 59 projects done, wow. And they're big, too!!

    It is fascinating to learn about everyone's part of the world. I can only post pictures of dirt and corn, haha. :)

    The little bird on the carriage is cute! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. I wholeheartedly thank you for your congratulations !!!
      I think that even your country with clay and corn has its charm:-)))
      Just put your photo on your blog, I want to see it:-))

      Odstrániť
    2. I will try to get pictures... but right now it is just dirt because it's winter! Vast lands of dirt haha. Maybe there will be a pretty sunset soon. Or snow! :)

      Odstrániť
    3. We will be pleased!
      I follow your blog, it's time to see:-))

      Odstrániť
  5. Daniela, gratulujem ku všetkým výročiam, ale predovštkým k narodeninám tvojho blogu. Nech sa ti darí písať i vyšívať a inšpirovať svojich čitateľov i naďalej. Prajem ešte veľa zaujímavých článkov a krásnych výšiviek.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vierka, ďakujeme za blahoželania!!!
      Viem, že ma sleduješ každý deň, vidím to v štatistike.
      Viem, že na písanie komentárov každý deň nemáš čas, ale ja ho mám viac a rada ti napíšem!
      To neznamená, že to vyžadujem aj od teba :-))
      Som rada, že si môžem prečítať o tvojom živote a záujmoch :-)
      Prajem ti veľa radosti zo života!

      Odstrániť
  6. Gratulujem a Vasmu blogu zelam, este vela krasnych, zaujimavych a inspirativnych prispevkov...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mirka, všetci ďakujeme a ja najviac! Polievku s pórom včera varil už aj Miško, tak ste už dvaja, čo využijete občas moje dlhoročné skúsenosti :-))

      Odstrániť
  7. Milá Danielko, posílám velké gratulace ke všem výročí ♥ a Tvému blogu přeji plno krásného tvoření, Tvoje výšivky jsou opravdu krásné. Budu se těšit na další příspěvky :-) Měj se moc pěkně ♥ Hana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanička, ďakujem!!!
      Dúfam, že budem mať čo písať aj v druhom roku a ver mi, že sa budem tešiť tvojej priazni :-))
      Je to krásne, keď na komentár nepotrebujem použiť prekladač :-))
      Prajem tebe a tvojej rodine krásne predvianočné dni, užite si ich bez zhonu a náhlenia!

      Odstrániť
  8. Congrats on your blog anniversary!! And convey my good wishes to your loved ones :)
    Wish you more wonderful years of blogging and creative pursuits:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Preeti, thank you for the congratulations !!!
      Your kind words always delight me:-))

      Odstrániť