sobota 24. januára 2015

Fazuľová polievka (3)

Stále nevyšívam :-(((
Je mi už o niečo lepšie, ale včera večer zaútočil vírus aj na manžela. Dostal zimnicu a určite mal aj zvýšenú teplotu. Po dlhom čase, asi aj po pár rokoch, sme vytiahli teplomer.  Náš staručký teplomer je pokazený. Odslúžil si toho veľa pri chorobách našich detí. 

Mám ešte jednu poznámku k propolisu. Manžel mi povedal, že je to silný alergén. Pred jeho užívaním by sa mal urobiť najskôr test. Pár kvapiek nechať na zápästí asi 15 minút. Ak sa neobjaví začervenanie, či nejaké vyrážky, môžeme ho užívať. 

Dnešný celý deň okupujeme postele. Po troch dňoch, plná čajov, som dostala chuť na nejakú polievku. Uvarila som si fazuľovú. O dvoch fazuľových som už písala, táto je zas trocha iná.

biela fazuľa, zemiaky, slaninka, cibuľa, cesnak, soľ, múka, čierne korenie,
smotana, zabudla som ešte na ocot a červenú papriku
Fazuľu som varila vo vode asi 2 hodiny, lebo som ju nemala dopredu namočenú. Keď bola takmer mäkká, pridala som zemiaky, soľ, čierne korenie a zápražku zo slaninky, cibule, múky a červenej papriky. Povarila som, pridala zátrepku zo smotany a múky, opäť povarila a potom dochutila octom a soľou.



Počas dlhého varenia som však nemusela nič robiť. Ležala som si a polievka mi krásne rozvoniavala. Ale veruže pri jedení to nebolo ono. Jedla som ju ako pes trávu. Chuťové poháriky mám postihnuté chorobou a kadejakými  liekmi :-(((

Ďakujem vám za váš čas a nájdite si ho aj zajtra!
Daniela 

8 komentárov:

  1. Danielko - to mě mrzí ale my tu také padali jeden po druhém jako hrušky...teploty sice nebyly vysoké ale byla u nich zimnice jak píšeš a mě to trápilo přez týden.... nějak jsem je nemohla setřást...jinak já se léčím jen bylinkama a jsem vždy po 4 dnech fit... ted už se morduju přez 14 dní a stéle nejsem ještě úplně fit....teploty už ale nemám :o) . Měj se krásně a brzy se doma oba dva uzdravte ♥ Martina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Martinka, ja som vôbec teplotu nemala, ale skolilo ma to riadne aj bez nej. Príšerný kašeľ, až ma rebrá bolia a nádcha. Vždy akosi predchádzam chrípke, lebo hneď na začiatku začnem bylinkami a babskými procedúrami a zaženiem to. Prvý raz sa mi to nepodarilo. Ale som rada, že dnes vidno, že som z najhoršieho von.
      No ak ma to bude trápiť ako teba až 14 dní, to musím pokračovať v čajíčkovaní a s vitamínmi.
      Prajem ti pekný týždeň a nech si už fit!!!
      Pááá

      Odstrániť
  2. Daniela, I wish you health. Do not get sick.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dear Marina, thank you! I do everything for health, I hope it will be good:-)
      Páá

      Odstrániť
  3. o no, your poor husband! I hope he feels better soon and that you recover too. Your soup will help. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dear Rosey, my husband caught it from me. I hope he will take up my medication - herbs, onion, honey, propolis .....
      Pááá

      Odstrániť
  4. Danielko, držím pěsti ať jste už oba v pořádku. U nás zatím onemocněly jen děti, ve škole a školce si viry vesele předávají, nedá se tomu zabránit...my se zatím držíme :) pa, pa Hana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem ti, Hanka, dúfam, že sa z toho čo najskôr vystrábime, je to už na dobrej ceste.
    Vám želám, nech si vírus k vám cestu nenájde!!!
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť