nedeľa 15. marca 2015

Koláč s tvarohom, sušenými slivkami a brusnicami

Antonio C. Dayrell, vítam vás na mojom blogu! Nejde mi síce do hlavy, čím som vás zaujala! Čo môže spisovateľ, novinár a právnik získať sledovaním môjho blogu? Ďakujem vám za váš záujem!


Už druhýkrát som prerušila vyšívanie kalendára. Tentoraz som sa vrátila opäť do marca. Ten sa veľmi páči mojej kolegyni Juliane. Sľúbila som jej ho. Pretože na budúci týždeň bude marcový sviatok, ktorý je zobrazený na obrázku, chcem jej ho darovať práve vtedy. Začala som na starej paname. Je však dosť riedko tkaná a výšivka nevyzerá na nej tak, ako by som chcela. Ale už to dorobím a začnem ďalší marec :-)




Na koláč s tvarohom a sušenými slivkami a brusnicami som si spravila kysnuté cesto. Kto už dlhšie sleduje môj blog, vie, že nič nevážim, takže presný recept na jeho prípravu tu nenájdete. Skúste to TU, len na tento koláč potrebujem cesta oveľa menej (možno polovicu, či o čosi menej).

Na cesto som urobila plnku zmiešaním tvarohu, pochúťkovej kyslej smotany, 1 vajíčka, 1 vanilínového cukru a dvoch lyžíc kryštálového cukru:

chýba vajíčko, ale ho treba :-)
plnku dobre vymiešať, možno použiť aj tyčový mixér
nakrájať sušené slivky a brusnice
formu vymastiť (hera) a vysypať (hrubá múka)
vykysnuté a vyvaľkané cesto dať do formy
na cesto rozotrieť plnku, posypať krájanými slivkami a brusnicami, piecť
hotovo, vidno, že je na obvode trocha pripálený, ale aby bol aj stred upečený,
musí stráviť v rúre dlhší čas :-)
Dobrú chuť!


Nech sa vám darí!
Daniela

10 komentárov: