nedeľa 29. marca 2015

Nedeľná chvíľka poézie :-)

Trápim sa s novým projektom. Je síce menší, ale zle sa mi vyšíva :-(((
Ako vždy, vyšívam z iPadu. Tentokrát mám obrázok pri zväčšení rozmazaný. Bude to trvať dlhšie, nedajú sa mi dobre počítať krížiky a aj farby mi splývajú. Tak, včera večer som spravila toto:



Poobede som si pozrela niekoľko blogov a čo vidím? Všade sa pečú rôzne mlsôtky! A u nás na stole nie je nič :-(((

Tak som spravila rýchlovku. Hotové lístkové cesto som naplnila tvarohovou plnkou. K tvarohu som dala vanilínový cukor a dve žĺtka, cesto som rozkrojila, naplnila a za chvíľku to bolo v rúre. Ku koláčiku som uvarila domáci jabĺčkový čaj. Prečo domáci? Lebo bol zo sušených jablkových šupiek. Bez farbív, syntetickej arómy a konzervantov. Osladený manželovým medom. 









Nechcem sa chváliť, ale bolo to skvelé. Možno preto, že sme si to vychutnávali spolu s manželom pri debate. Toto sú chvíle, ktoré nás robia šťastnými. Žiadny "mamon", žiadne  peniaze, nábytky, drahé autá, dovolenky. Šťastie je v tých najjednoduchších veciach!

Potom som bola na prechádzke. Nie v kopcoch, len po našej dedine. Dva dni pršalo, pôda je mokrá. Trvalo mi to vyše hodiny. Nemala som so sebou fotoaparát, ale pár kvietkov mám od včera (v Istebnom odfotila Lenka):



Nech sa vám darí!
Daniela

14 komentárov:

  1. Danielka ... lístkové cesto je veľmi vďačné na takéto rýchlovky ... Nikdy mi nechýba v mrazničke ... A s tvarohom ho mám najradšej ... :))) Pekné šatôčky a najlepší čaj na svete ... Veru sa mi už vyprázdňujú vrecúška s bylinkami ... iný ako domáci nepijeme ani my s mužom ... Veď sezóna žačína ... podbeľ i plucnik sa už nájdu.
    A ešte k tomu šťastiu ... strážme si ho, hýčkajme ... tak ľahko sa dá stratiť ... Tiež si s mužom žijeme bez mamonu (ja som dlhé roky na polovičnom invalidnom, no, nič moc ...) , napriek tomu stále v šťastí ... :)
    pozdravujem vás oboch a prajem pekný týždeň ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja sa teším na nové bylinky, mám rada chodenie po okolí a domov sa vracať s kytičkami....
      Lauri, naše manželstvá sú zrejme podobné, nenáročné, ale spokojné a plné úcty a lásky. U mladých to dnes býva zriedkavé.

      Odstrániť
  2. Non ti fermi mai, hai già iniziato un nuovo lavoro! Sembrano molto golosi i dolci che hai preparato e sono d'accordo con te, sono le piccole cose che ci rendono felici!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Caro Elisa, sono diventato dipendente da ricamo:-)))
      Quando ho finito, sto cercando un nuovo progetto.
      Mi ha fatto piacere che con le mie opinioni sulla vita d'accordo:-)

      Odstrániť
  3. Danielko tak to tě obdivuju - koukat při vyšíání do obrazovky musí být opravdu náročné...
    Mnam takovou dobrůtku jsi připravila :o)
    Měj se moc hezky.
    Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ale nie, Martinka, pre mňa to je lepšie, ako pozerať do papierového grafu. Len teraz mám stiahnutý obrázok pri zväčšení trocha rozmazaný.
    Veru to bola dobrôtka, hlavne nenáročná na môj čas a námahu :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mmmhhhhh ...........lecker sehen deine süßen Stückchen aus !!! Mir läuft das Wasser im Mund zusammen :)))

    Liebe Grüße Marion

    OdpovedaťOdstrániť
  6. New project looks promising, who is it from? Cakes look delicious!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mia, I do not know from whom is my new project:-(
      Cakes can be easily and quickly baked were good:-)

      Odstrániť
  7. Krásne napísané, ešte krajšie prežité chvíľky obyčajného šťastia. Môj manžel je niekedy väčšinu roka vonku, tak žiadna romantika. Tiež túžim po chalúpke niekde na vidieku, šprtať sa v záhradke a debatovať o všeličom s mojim chlapom. Možno raz.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Emily, doba nám priniesla aj to, že rodina nemôže byť spolu a za prácou sa musí jeden vybrať do sveta. My sme už dôchodcovia a tak si môžeme užívať jeden druhého. S tým domčekom je to pravda, som v ňom veľmi rada, je síce starý, ale nevymenila by som ho za nový. Zdedili sme ho a mám krásne spomienky na spoločný život so svokrovcami a našimi 4 deťmi v ňom. Len na záhradkárčenie nie som :-)

      Odstrániť
  8. Mmm, crispy turnovers are delicious. Did you put the apple inside too? :) Simple food and simple love are good things~ :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rosey, you're a beautifully written - the simple things are the most precious!

      Odstrániť