štvrtok 2. apríla 2015

U lekára

Môj nový obrázok získal ďalšie sladké farby:




Ak si nepamätáte, zopakujem. Cez jarné prázdniny som si naplánovala návštevu lekára. Sprevádzal ma manžel, to pre istotu, že tam aj dôjdem. Lekár neordinoval :-)))

Na dnešný prázdninový deň som si lekára naplánovala opäť. Tentokrát ordinoval. Mala som v pláne posťažovať sa na všetko, čo ma trápi už dlhší čas. Aj som začala, ale nedokončila som. Pretože za moje bolesti môže moja obezita. A za tú si môžem sama, tak načo pokračovať! Lekár sa ma spýtal, čo mi má dať od bolesti. A vtedy som mu povedala, že chcem odborné vyšetrenie, nie lieky od bolesti. Kým mi vypisoval lístok na RTG vyšetrenie, sestričke nakázal zobrať mi krv na rozbor. Aby som mu neublížila, pri odchode mal ešte jednu otázku na mňa. Chcel vedieť, či som fajčiarka. Povedala som mu, že som sa ešte nestihla naučiť fajčiť a aby sa nemusel unúvať dať mi aj tretiu otázku, hneď som mu povedala, že ani nepijem alkoholické nápoje. Žeby aj za to mohla moja obezita?

Pred popisovňou RTG som sedela takmer hodinu, kým prišla lekárka do ambulancie. Začala vybavovať pacientov, ktorí prišli len pred chvíľou. Slušne som sa ozvala, veď som tu bola prvá. Viete čo mi povedala? Ona za to nemôže, ona berie lístky z kopy tak, ako jej ich naukladala sestrička. Teda podľa nej: prvý je posledný a posledný je prvý. Na takú logiku môj fyzikálno-chemický mozog nestačí.

A ešte jedno: Prečo tam boli chudí???

Otvorili sa dvere, lekárka zakričala: Bencúrová a popis RTG vyšetrenia mi bez slova dala do rúk. Zobrala som si ho domov. Čo-to som si naštudovala a preložila do svojej reči. Vyzerá to, že s bolesťami sa budem musieť zmieriť a budú do konca života :-(((



Už tretí deň sneží. Môj sľub chodiť na prechádzky plním aj tak. Po dnešnom študovaní chýb na mojom skelete som si ho ešte vylepšila - budem chodiť každý deň!!! Prechádzky by mohli byť mojim liekom. To som si naštudovala. Držte prsty, nech sa mi to darí plniť!!!

Vianoce, Vianoce prichádzajú.......

Nech sa vám darí!
Daniela



11 komentárov:

  1. Áaach jaj ... Dani, s doktormi je kríž ... mnohí nemajú slušnosť a hlavne takt ... Tiež ich nemám v láske a keď nemusím, obchádzam ich naširoko ... :)))) Vykuríruj sa čo najskôr ,,, a tie prechádzky ... tie fakt pomôžu ... aj na kĺby, aj na srdiečko aj na dobrý pocit ...
    U nás je tiež celý týždeň divoký ... sneží, prší, fúka vetrisko ... ale asi to už bude tak bývať ... na Vianoce jar (pamätáš vlani?) a na Veľkú noc príde zima ako hrom ... :)
    pozdravujem a prajem pekné sviatky ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru aj ja ich obchádzam celý život. Veď som mala do činenia s nimi iba v tehotenstvách.
      Ale staroba ma asi už chytá a ja jaj chcem ešte trocha utiecť :-)))

      Odstrániť
  2. Danielko obrázek se ti moc hezky rýsuje :o)
    A doktoři jsou někteří opravdu hodně arogantní-naštěstí je jich méně a lékaře si můžeme i sami vybírat...
    Ale spíše ti přeju aby jsi se dala do pořádku a vykurýrovala se aby jsi k nim nemusela vůbec chodit.
    Také k nim nerada chodím a i když mě není dobře tak se musím hodně přemlouvat-a než si mám zajít pro jejich chemický produkt léčím se doma sama bylinkama.Naštěstí mám hodnou paní doktorku a podporuje mě v tomhle....
    měj se hezky.Martina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veruže aj rozmýšľam s tou výmenou lekára :-)
      Len asi moc nenavyberám.
      Moje návštevy lekárov boli počas tehotenstiev, ináč nie, ale už to začína :-(((
      Prechladnutia a chrípkové stavy tiež najradšej sama liečim babskými liekmi, ale teraz mi to moc nepomôže.Ďakujem ti za želanie zdravia, povzbudzuje to!

      Odstrániť
  3. Your stitching is growing beautifully!!:)
    I know it's a disappointment with such doctors. I hope you get relief from the pain with walking.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dear Pretti, thank you !!!
      Also today I was out walking, I do it every day. I will embroider less:-)))

      Odstrániť
  4. Dani, přeji Ti aby jsi žádné doktory nepotřebovala. Někteří se asi nechtějí unavovat a pak člověku řeknou, že přišel pozdě. Přitom máme nárok na různá vyšetření .
    Obrázek se Ti hezky rýsuje. Tak vážně přemýšlím jestli nebude lepší ty svátky prohodit. Počasí tomu nasvědčuje. U nás teda sníh není, ale padal několikrát.
    Dani, měj se krásně a přeji Ti pěkné prožití svátků velikonočních. Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janka, ďakujem ti za želanie zdravia!
      Doteraz som lekárov nepotrebovala, iba ak gynekológov v tehotenstvách, ale už sa to začína :-(((
      Aj tebe prajem pekné a veselé sviatky!

      Odstrániť
  5. Jak vidím, s doktory je to všude stejné :-( V pondělí byl manžel na transplantaci rohovky, říkali mu, že se musí ležet a pustí ho v pátek. V úterý ráno ho propustili, od půl osmé do jedenácti seděl na chodbě a čekal na propouštěcí zprávu, pak si vzal domů taxíka... Když mají plno, tak najednou není nutné ležet pět dnů...

    OdpovedaťOdstrániť