sobota, 23. mája 2015

Zapečené cestoviny s karfiolom a rokfortovou omáčkou

Dvere sa začínajú vypĺňať:



Na dnes som chcela pôvodne uvariť cestoviny s brokolicou. Včerajší nákup rozhodol, že to nebude brokolica, ale karfiol. V obchode totiž brokolicu nemali. 

Najskôr som uvarila osobitne karfiol a cestoviny:


Počas varenia som si pripravila rokfortovú omáčku:

nastrúhala som rokfort


na ghee som opražila nakrájanú cibuľu aj s vňaťou,
zaliala som smotanou a vsypala syr, ktorý sa teplom roztopil
Keď toto robím s brokolicou, mám po zmiešaní cestovín, karfiolu a omáčky, hotovo. S karfiolom sa mi nepáčila farba jedla, tak som to dala do vymasteného hrnca a dala trocha zapiecť. Potom som to zaliala zmiešanými vajíčkami s mliekom a pripiekla len chvíľu. Nakoniec som posypala nastrúhaným tvrdým syrom (nejaká tehla to bola - dala chladnička) a ešte zapiekla:

nesympatická farba - tak - šup do rúry :-)


asi po 10 minútach



Počas pečenia som urobila jednoduchý zeleninový šalát - ľadový šalát, paradajky, paprika, rukola, olivový olej a trocha soli:



A tu je náš obed:




Čo myslíte, chutilo to môjmu manželovi? Veru nie!!!!!! Zeleninu neje, cestoviny len vo forme rezancov, zapekané jedlo mu nechutí .........Mne chutilo, mám na tri dni, zmena v plánoch kuchára, jemu niečo zajtra uvarím na želanie :-(((

Nech sa vám darí!
Daniela

12 komentárov:

  1. No, čo už s tými chlapmi. :):):) Hlavne že si si ty pochutila.
    Výšivka sa krásne rysuje.
    Krásnu nedeľu, Dani. :):) D. :)
    A sprav mu teda nejakú šnicľu. :):):):)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, najlepšia zelenina je dobrý šniceľ!!!
      A ten môj k nemu pár horaliek :-)))
      Uži si nedeľu!

      Odstrániť
  2. Pooh pooh on your husband, that looks yummy, especially the salad! My husband is a carnivore so I know your struggle. :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fight with her husband about cooking is the same everywhere :-)))

      Odstrániť
  3. Very pretty progress.

    Your meal looks delicious!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ciao
    il tuo ricamo procede molto bene bravissima.
    La specialità che hai preparato è molto invitante... sarà sicuramente buonissima...
    e hai usato i fusilli italiani :-) ciao Giovanna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Grazie, Giovanna, sono contento che ti è piaciuto il mio ricamo!
      Mi piace la pasta italiana, ma mio marito non è: - (((

      Odstrániť
  5. Dein Auflauf sieht lecker aus - dazu der tolle Salat - genau das richtige Essen für mich !!! Leider wäre mein Mann nicht begeistert davon :(( Für die Männer muss wohl immer Fleisch dabei sein ;)
    Liebe Grüße und schöne Pfingsten
    Marion

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. So ist es klar - alle Menschen in der Welt nicht Liebe Gemüse und Nudeln! Sie wollen Fleisch überall :-)))

      Odstrániť