sobota 15. augusta 2015

Klobúk

Od včera som dokázala akurát tak vytriediť zo 5-6 návrhov na nové vyšívanie. Nerozumiem tomu, vždy mi to ide celkom rýchlo a teraz nie a nie. Už sa mi zdá, že som lenivá a poznám aj príčinu - horúčavy, horúčavy a stále horúčavy. Aj vy to tak cítite?

Pred horúčavami sa treba dobre chrániť - dodržiavať pitný režim (to mi znie už ako fráza) a chrániť si hlavu pred lúčmi slnka. Ja sa zdržiavam pre istotu stále v dome, ale môj manžel to dnu nevydrží. Celý deň sa tmolí po dvore, niekoľkokrát denne ide na bicykli pozrieť na dianie v dedine :-)))

Viac rokov mu vydržal starý klobúk. Používa ho aj na včelársky závoj. Závoj mu tak lepšie drží na hlave. Keď sme začiatkom júla boli v Zázrivej na slávnostiach ich dediny, konečne si kúpil  klobúk nový. Nie je to jednoduché, lebo, neviem prečo, máme obidvaja akési veľké hlavy (upozorňujem - nie mozgy). A výrobcovia klobúkov s takými hlavami nerátajú :-)

Aby bolo hneď vidieť, že je manžel včelár celou svojou dušou, prišila som mu na nový klobúk gombíky zo silvestrovského darčeka od mojej drahej bloger priateľky Nurdan:


veľká hlava - veľký klobúk
a hlava je chránená pred slniečkom, môže chodiť von aj cez obed :-)
Náš kocúr, ktorého voláme Mačka, (i keď ho teraz Maťko začal volať Šelma), má hlavu malú, ale klobúk mu kupovať nemusíme. Celé dni totiž trávi v príjemnom chládku pod ovseným "nemcom":

dobrý klobúk, či mačací altánok?



Jazvečík Boro je plný energie. Na prechádzkach s Maťkom sa vyčľapká v miestnom potoku a vysoké teploty akoby sa ho netýkali:

ale fotografovať sa nechce :-)


Nech sa vám darí!
Daniela

6 komentárov:

  1. Danielko, horka mi do minulé soboty nevadily, říkám si je léto ať je vedro. Udělalo se mi dost divně a už jsem myslela, že budu volat záchranku. Vše se časem srovnalo, za což jsem byla šťastná - mám starou ležící mami ... měli jsme setrvalá vedra bez deště a poslední týden každý den 38,39 ... opravdu už to bylo úmorné a to ven jdu minimálně. Dnes v noci pršelo - celý sud! a ochladilo se na 30 stupňů, tak do jde. Po neděli prý má být 20.
    Ten klobouk je fakt pěkný a praktický, určitě profukuje a výzdoba od Nurdan je moc hezká, to je od ní milé.
    Zajímavé, že my máme kocoura a říkáme kocour. Oni jsou šikovní. Ten náš v tom šíleném vedru si vlezl pod sklepní okénko a přilepil se na barák, tedy dokud tam nešlo slunce ... fakt to tam chladilo .
    Užij si hezky neděli. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, je toho už veľa aj na zdravého a mladého. Len si Jarka na seba dávaj pozor, neviem si predstaviť, čo by bolo s tvojou maminkou. A u nás stále nezapršalo, každý deň straší hrom a blesk, ale nič.
      My sme dostali nášho kocúra ako malinkú mačičku, až keď podrástla, vykľul sa z nej kocúr :-)
      Tešme sa na nový týždeň - bude vraj príjemnejšia teplota!
      Pááá

      Odstrániť
  2. Danielka, klobuk je super...perfektne si ho vylepsila :-) A Selma ma skvely domcek...vidiet, ze si ho riadne uziva :-) Krasnu nedelu...papa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka, ďakujem ti za dnešné komentáre na viacero príspevkov, vidno, že si si dnes dopriala voľnú chvíľku na bloger - komunikáciu:-)
      Prajem ti pekný a trochu už chladnejší nový týždeň!
      Páá

      Odstrániť
  3. The heat is too much for everyone. I am still listless and embroidery halfheartedly. It is great you decorated the new hat with the cute buttons from Nurdan! He is safe from the sun. And stylish! :)))

    Your cat is named Cat?! Even Boro gets a name!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hihihi:
      Our cat is a boy - cat, we call him Cat :-)))
      Boro's dog - dachshund :-)))

      Odstrániť