piatok 28. augusta 2015

U Fleků

Môj plán pustiť sa dnes zas do vyšívania stroskotal. Vyšívanie sa odsúva o jeden deň. Dnes, akoby sme toho s manželom nemali dosť, sme mali ďalší výlet. V internetovom obchode sme si kúpili exteriérový vysávač. Neviem, či má tento stroj nejaký vlastný názov. Manželovi sa stroj nepodarilo spojazdniť. E-shop je v neďalekom meste Martin, tak sme ho tam zaviezli osobne, aby sme sa dohodli na ďalšom postupe. A tak moje vyšívanie opäť dostalo "na frak" :-)

Dnešný príspevok bude posledný pražský. Boli sme na večeri U Fleků.



Pivovar U Fleků patrí medzi najznámejšie a najstaršie české pivovary v Prahe na Křemenovej ulici. Prvá písomná zmienka o jeho existencii je z roku 1499. V roku 1762 kúpil pivovar Jakub Flekovský, ktorého meno si nesie aj napriek tomu, že viackrát majiteľa zmenil. Významným rokom pre pivovar je rok 1843, kedy sa začal variť Flekovský tmavý 13% ležiak a varí sa dodnes:


My sme boli trochu netypickými návštevníkmi, lebo pivo si dal len Jurko. Dala som si z neho glg a bolo dobré, ale netrúfam si vypiť celé pivo :-)))

vraj, kto pil U Fleků vodu, akoby tam ani nebol :-)
A čo sme jedli? Typické české jedlá - knedľa, zelí, vepřo (knedľa, kapusta, bravčové pečené) a sviečková. Jedlo vyzeralo tak lákavo, že sme sa do toho hneď pustili, skoro som zabudla urobiť foto:




Danka a Jurko
Pôvodne sme mysleli, že sedieť budeme dnu v reštaurácii. Jurko deň predtým rezervoval miesto, ale keď sme prišli, vysvitlo, že urobili chybu a objednávku nezaznačili. Veď čo to je rezervácia 4 miest, keď k nim chodia veľké skupiny. Tak to bolo aj v ten večer, všetko mali obsadené a ponúkli nám letnú záhradu. Skonštatovali sme, že tam nám v teplý večer bolo oveľa lepšie :-)


a mali sme to aj so živou  hudbou :-)

Nech sa vám darí!
Daniela  

9 komentárov:

  1. Danielko, to máte asi vysavač na listí? Já myslím, že ty se zase s vyšíváním rozjedeš - to budem koukat ! Je dobře, že jste si zašli do nějaké tradiční hospody - U Fleků - to má zvuk a ještě k tomu harmonikář, to je ono.
    Zítra prý bude 32 stupňů, tak ještě je léto !
    Užij si hezky víkend. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, Jarka, na lístie. Každú jeseň nám ich vietor preháňa po dvore, ani zametať sa to nedá, jeden koniec zametám a na druhý mi to vietor nafúka. Tak sme sa rozhodli kúpiť si na to stroj, ale akosi nám kúpa nevyšla, v stredu by nám mali doviesť nový, tak uvidíme :-)
      Ja mám rada také národné reštiky, žiadne parády zahraničné, čo na tanieri dobre vyzerá, ale nechutí. A veru nám veľmi chutilo :-))))
      Uži si posledné dni leta, od stredy sa má ochladiť!
      Pááá

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený autorom.

      Odstrániť
    2. Dear Kaye, we enjoyed it there! Great mood, great food, my children and my husband, it is a wonderful combination :-)))
      Have a beautiful Sunday!
      Páá

      Odstrániť
  3. Ein Biergarten wie bei uns in Bayern :)))
    Ich mag auch kein Bier trinken - aber im Biergarten sitzen mit Familie oder Freunden ist immer wieder schön :))
    Ganz liebe Grüße
    Marion

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja, Marion, es war wie in München Augustiner Braustuben! Ich war dort am Schweinebraten :-)))
      Aber auch ohne Bier :-)
      Ich weiß, wo Sie in Deutschland leben?
      Ich sende herzliche Grüße!

      Odstrániť
    2. Ich lebe in einem Dorf südlich von München - nicht weit weg vom Chiemsee. Da wo andere Urlaub machen :)))

      Odstrániť
    3. Das ist großartig!
      Leben, wo andere Urlaub machen, ist es noch Urlaub :-)

      Odstrániť