nedeľa 16. augusta 2015

Včelárska nedeľa v skanzene v Pribyline

Na dnes sme mali v pláne návštevu včelárskej nedele v Pribyline. Organizujú ju každoročne v tamojšom skanzene. Samozrejme, že môj manžel si akciu nenechá ujsť, no a ja sa k nemu rada pridám. V skanzene sa rozdelíme, každý si ide za svojim. Manžel si vypočuje včelárske prednášky a ja idem za históriou :-)

Keď sme sa prehupli na liptovskú stranu Brestovej, blížili sme sa do búrky. Od Ružomberka po Liptovský Mikuláš nám takmer nestačili stierače na aute. Mysleli sme si, že sa ani z auta nebude dať vyjsť. Ale v LM bolo sucho, po búrke ani stopy. V Pribyline spadlo len pár kvapiek dažďa, potom bolo dlhšie pod mrakom a opäť vyšlo slniečko.

Urobila som vyše 200 foto, teda dnes len exteriér skanzenu:





















Zajtra to bude interiér obydlia chudobných sedliakov a remeselníkov. Ale zajtra bude už aj vyšívanie. Mám vybratý graf a večer si pripravím bavlnky :-)))

Nech sa vám darí!
Daniela


8 komentárov:

  1. Даниэла, спасибо за Ваши фотоотчеты! Так приятно отправляться вместе с Вами в виртуальное путешествие!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. София, я радa, что вы хотели мою фотографию! Таким образом, можно исследовать различные страны :-)))
      Páá

      Odstrániť
  2. Danuško,kráásnýýý fotečky i psaní!!už se těším na další!Zdena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som potešená, Zdenka, že aj bez výšivky sa ti to páči :-)))
      No ale už začínam aj s ňou, takže všetko pôjde do starých koľají :-)
      Páá

      Odstrániť
  3. Danielko, krásné fotky ... ty staré domečky... plůtek ... všude člověk vidí práci tich obyčejných lidí ...ten kostelík na poslední fotce je nádherný ...
    Hezké pondělí a jestli chceš, pošlu vám trochu deště, tady už krásně prší ...
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím si, že tie malé domčeky mali aj výhody - celá rodinka pokope, spoločné večeri pri sviečke a rôznom rozprávaní. Dnes každý zalezie do svojej izby a ani nevieš, kto je doma. O kostolíku bude jeden príspevok, ten je krásny aj dnu.
      Nadránom trocha popršalo, celý deň pod mrakom ale bez dažďa a teraz večer sa zdá, že v noci poprší. Ale hneď sa lepšie dýcha :-)
      Pááá

      Odstrániť
  4. Danielka, to je nadhera...velmi ma fascinuje zivot ludi v minulosti. Neviem vsak, ci by som chcela zit v tej dobe :-) Je to uzasne, co dokazali vlastnymi rukami...tesim sa na interier :-) papa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka, tak ti odporúčam tento skanzen, je to za Liptovským Hrádkom smerom na Podbánske. V niektoré nedele majú nejaké témy a potom sú tam aj predajcovia takí. Ale včera tam okrem včelárskych potrieb bolo aj pár iného.
      Páá

      Odstrániť