pondelok 12. októbra 2015

Dnešné ráno už v bielom

Ešte stále nemám vybratú novú výšivku, akosi mi to nejde. Dnes som tomu venovala celé tri hodiny, ktoré ubehli veľmi rýchlo a výsledok je opäť nulový :-)

Počas víkendu bolo v predpovediach počasia upozornenie na prvý tohtoročný sneh na severe Slovenska. Včera som bola na prechádzke a veruže, bolo cítiť ochladenie. K tomu sa pridal dosť silný vietor, čo spôsobilo, že pocitovo sa zdala teplota ešte nižšia. Ja som však ešte večer predpoveď počasia považovala za nereálnu.

Až dnes ráno som videla, že predpoveď sa splnila. Sneh ráno bol a po prvý raz som si musela pred odchodom do školy pozmetať auto, lepšie povedané - urobil mi to manžel :-)))

Z domu som odchádzala o 7:00 h. a tieto foto boli urobené tesne predtým. Ešte nebolo celkom vidno a popred objektív poletovali snehové vločky. Boli to veľké, ale mokré vločky a tak na obed nebolo po nich ani stopy.






Minulý týždeň dala Ksenečka na svoj blog obrázok s prvým snehom v Moskve. Napísala som jej, že príroda sa zbláznila. A už aj ja sa chválim prvým snehom :-)

Nech sa vám darí!
Daniela

16 komentárov:

  1. Вот это да! Для вашего климата рановато снег выпал! У нас на севере падал лишь однажды, в течение 30 минут и тут же растаял...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Да, снег прибыл на месяц раньше.
      Благодарим Вас за посещение и наилучшими пожеланиями!
      Páá

      Odstrániť
  2. Seems my favorite season is started ♥♥♥ Your wonderful town is becoming a fairy land again ♥♥♥♥
    (Today I take my free own time to be on the blogging-land a bit! )

    Everything looks so fairy Daniela ♥♥

    Big hugs and kisses

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wow, Nurdan my friend, you are here !!!!
      Thank you for your beautiful words!
      You did me very happy today!

      But I have to write:
      I send condolences to the entire nation of Turkey, experiencing a sad day and weep for their compatriots who had to perish in vain! The world is very bad events happen, man injure a human being, it can not be!

      Nurdan, I wish you all the best !!!
      Pááá

      Odstrániť
    2. Dear Daniela, thank you for your heart warming words! We are (in fact) in deep sorrow for our lost! Because we lost brilliant, educated, young people as well as children whose wanted the peace for country, region and at least for the world! We, all deserve a better world than current one!
      Hugs



      Odstrániť
  3. Oh wow la prima neve
    Domenica nel nord Italia c'erano 23 gradi sembrava una giornata estiva. Ora sta piovendo forte e le previsioni dicono che arriverà l'autunno nel vero senso della parola. Non vedo l'ora di vedere il prossimo ricamo. Bellissime le foto della prima neve. Buona notte.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Snow??? WOW! It's beautiful!!! I love snow!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ach máš to tam krásne také zasnežené... tu u nás v okolí TT a BA to je čistá katastrofa keď nasneží... je z toho čistá člapkanica a ľudia sa náhle zbláznia :) ... pa, Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Liebe Daniela,
    ich kann es gar nicht glauben das es bei euch wirklich schon geschneit hat. Es ist doch noch so früh im Jahr, ist das öfters so früh in der Slowakei? Bei uns ist es nachts zwar nun auch schon kühl aber lange nicht so eisig und tagsüber gab es Sonne satt die letzten Tage. Habe ich es richtig verstanden du weißt gerade nicht welches neue Stickbild du anfangen möchtest? Wie wäre es mit schon was für Weihnachten, vielleicht wollte dir der Schnee ja was sagen..lächel...
    Liebe Grüße und eine angenehme Woche für dich
    Deine Sandra

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ciao Daniela, è arrivata la neve, la adoro. Qui piove tanto

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danielko, to koukám ... sníh v říjnu ... je to hezké, ale brzy, myslím ... přesto krásné fotky ... jakou máte nadmořskou výšku u vás? ... ty vločky vypadají jak když z nebe padají rovnou sněhové koule ...
    my měli v noci na nule přes den asi 9 ... včera slunečno, tak jsem asi naposled posekala zahradu, ale ještě mi kousek chybí ... teď bude dokola hrabání listí ... jako bonus budu mít i listí od sousedů z lípy ... ale je krásná a jak voní ! ... oni mají taky vysavač ... já to mám "růčo" a cvičím u toho...
    Měj se fajn! Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, nadmorská výška v Jasenovej je 537 m. Našťastie je už po snehu, dnes nám ostala ešte medzi stromami malá kôpka. Za ten vrátený vysávač lístia nám peniaze na účet vrátili a posielala som muža, nech ide kúpiť nejaký do kamenného obchodu, ale povedal, že ho už nechce a radšej bude hrabať. Tiež nám padajú z lipy z parku hneď vedľa nás. Takže športom k trvalej invalidite zdar!
      Pááá

      Odstrániť
  9. Jejda už sníh, tak aby zbyl nějaký i na Vánoce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Oh my, already the first snow. I do not envy you. But hopefully it has already melted by now.

    OdpovedaťOdstrániť