nedeľa 18. októbra 2015

Svietnik

Dnes vítam na mojom blogu Saadet Yamak! Neviem, či som to správne rozumela, Saadet je z Turecka, asi z Istanbulu. Na svojom mladučkom blogu sa venuje rodine, móde a šitiu. Mne sa u nej veľmi páči, lebo vidím spôsob života iný a súčasne rovnaký, ako ten môj. 

Zaujímavé je, že nech žijeme v ktorejkoľvek časti sveta, vyznávame rôzne náboženstvá, respektíve žiadne (ja), snažíme sa všetky o to isté - aby sme žili s našimi najbližšími v mieri a šťastí. Znie to jednoducho a pritom je to niekde nedosiahnuteľné. Je mi smutno z udalostí posledných mesiacov. Ľutujem ľudí, ktorí musia opúšťať svoje domovy a púšťať sa na dlhú cestu do neznáma. 

Priznávam, neviem si predstaviť odísť zo svojho domu, ale ani žiť v strachu z rinčania zbraní. Neviem, ako by som ja dokázala riešiť takúto situáciu. Dúfam, verím, želám si, chcem, a musí byť každému človeku dopriate žiť v mieri!

Zabŕdla som do veľmi ťažkej témy, na ktorú riešenie nemám, tak končím. Radšej sa pozrite na moju výšivku:




Po niekoľkodňovom upršanom počasí sa dnes poobede ukázalo slniečko a ja som opäť mohla ísť do prírody. Okrem zablatených topánok som si doniesla aj niekoľko šípok, trniek, bršlenu a žltých listov. So včerajšími gaštanmi mi poslúžili na vytvorenie jesenného svietnika. Použila som na to sklenenú čašu a obyčajnú rolku z toaletného papiera:

rolka mi poslúžila na upevnenie čajovej sviečky,
pod sviečku som dala gaštany a vyrovnala som ich pomocou šípok a trniek



toto zvieratko je urobené pre sledovateľa na G+, pre Františka :-)))
zvieratko má rohy, tak pozor!








svietnik nám vytvoril príjemnú jesennú atmosféru :-)


Nech sa vám darí!
Daniela

14 komentárov:

  1. Yes, we all wish for all to live in peace, you wouldn't think it would be so hard, would you? Lovely stitching and I always love visiting your blog as you always show us such beautiful food and fruit and plants.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dear Kaye, I am very glad that you like to read my blog!
      Thank you!
      I send a nice greeting!
      Páá

      Odstrániť
  2. Danielko, je to pravda, kéž bychom všichni mohli žít v klidu a míru. Já říkám stačí obyčejné žití, nepotřebuju žádné veletoče, hromady peněz - klid. Opustit domov si nedovedu představit a kolikrát se to v historii opakuje a opakuje. Lidstvo je nepoučitelné nebo ti nahoře? Víš, během dne mám leckdy radost z takových maličkostí. Člověk má starostí dost, tak asi tělo se brání tím, že se raduje z drobností........ a fakt jsem za to ráda. Teď byly kapky na prádelní šňůře, říkám si to by byla fotka.
    Tvůj svícen je tak veselý ... to je ten podzim nejen ponurý, ale i pěkně barevný .... zvířátko nemá chybu ... jóóó to jsme taky dělávali ... mistička ti hezky posloužila ...
    Tady uplakané počasí (ale díky za vodu !)...
    Hezký den ti přeju. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, Jarka, stačia maličkosti, treba si ich uvedomovať deň čo deň a to je to šťastie, ktoré každý hľadá. Len nie každý si to vie uvedomiť. Väčšina sa ženie za statkami, mamonom, kupuje kopu nezmyselných harabúrd za obrovské ceny........A stačí tak málo!
      Aj tie vojny sú len pre peniaze, pre obohacovanie sa.....Smutné :-(((
      Viem si predstaviť tie kvapôčky dažďa na šnúre, Jarka, aj toto nás spája, vidíme krásu aj tam, kde iní nie :-)))
      Pre mňa by bolo lepšie, keby teraz v jeseni padli zrážky vo forme dažďa, ako v zime ako sneh. Ten by mohol prísť len na Vianoce pre atmosféru, lebo odhadzovať každý deň je fuška :-)))
      Jarka, maj sa fajn a zas zajtra!
      Pááá

      Odstrániť
  3. :)) Chestnut combination and sculpture on the evening table is perfect ♥ Your new stitchery is growing wonderfully ♥

    I think that, lasting peace needs awareness of the people of planet Earth! We need to know and understand dark agendas, we need to know who we are as human beings and our abilities!

    We all the same but we've divided by religious, colors, tribes, races and so on! In such classification; it is much more easy to manipulate to be taken on the dark side!

    We have manipulated, hypnotized, allowed our egos to manage our lives! Those served negative agenda since thousands of years!

    Therefore, to be awaken and having awareness can create essential peace! Otherwise, the Earth will be shaken to make her proper balance to survive!

    So my dear friend; as always be on the positive side, think positive and continue to use colors to heal yourself ♥

    Have a great new week♥
    Paaaaa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. My dear friend, I am glad that you also feel the same as me. People should not be broken, but associate. After all, life can be beautiful, we must not spoil it for yourself!
      Nurdan, thank you for our sincere friendship!
      Sending sweet greeting you and also Nursun!
      Pááá

      Odstrániť
  4. Krásna, voňavá dekorácia ... jeseň je úžasná ... :)
    pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti, Lauri, veru aj ja mám toto obdobie veľmi rada!
      Dobre je, že sa u nás obdobia menia, stále niečo iné môžeme obdivovať :-)
      Pááá

      Odstrániť
  5. Danka, ty ma neustále prekvapuješ...nádherná dekorácia, tiež som mala vlani niečo podobné, tohto roku som lenivá ísť si nazbierať jesenné plody a konáriky, nemám z čoho urobiť si niečo také pekné...čakám kým sa zlepší počasie a vyrazím konečne do prírody...a tak ako píšeš mier a šťastie všetkým

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka, tak to som prekvapená, že ja prekvapujem :-))))
      Teraz aj mne robí problém ísť do prírody, včera som prišla zblatená skoro "po uši".
      Ale aj to treba, zem v lete mala vlahy nedostatok, nech to dobehne :-)
      Dnes bolo u nás bez dažďa, ale zajtra má byť opäť.
      Prajem ti pekné chvíle pri vyšívaní :-))))
      Pááá

      Odstrániť
  6. Liebe Daniela,
    Ein wundervolles Kreuzstich Projekt has Du begonnen, da bin ich gespannt auf weitere Bilder. Die Früchte des Hebstes im Glas finde ich eine gute Deko Idee. Hab noch eine angenehme Woche. Liebe Grüße von Carmen

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Carmen, ich danke Ihnen für die freundlichen Worte!
      Die Farben des Herbstes Ich bin sehr glücklich :-)
      Ich Sende einen Gruß!
      Páá

      Odstrániť