sobota 14. novembra 2015

Druhý venček

Včerajší deň bol iný. Aj pre mňa, aj pre svet. Piatok trinásteho. Podľa väčšiny nič zaujímavé, nič mimoriadne, nič nebezpečné. 

Zaujímavé sme to mali včera v našej škole. Okrem učenia bola práca, kultúra i história (pozri včerajší príspevok). Mimoriadne bolo pre mňa, že som nevyšívala. Nebezpečné to bolo včera v Paríži. Najhoršie je to, že podobné udalosti sa opakujú už dlhšiu dobu v rôznych častiach sveta. Zakaždým sú za tým mladí zmanipulovaní ľudia. Ich fanatizmus akoby im zastieral myslenie. Ja som ateista, ale nedá sa mi uveriť, žeby nejaké náboženstvo viedlo svojich veriacich k takýmto hrozným činom. 

Ťažká téma, pre mňa nepochopiteľná. Zdá sa, že riešenie nemá zatiaľ nik na svete. Mimo sú politici, politológovia, sociológovia a iní -lógovia. Čo bude?



Ja som dnes urobila ďalšiu postavu bez hlavy. Má však šťastie, zajtra jej ju urobím:





Dnešné slniečko ma vytiahlo von. A dobre, že som išla, lebo sa večer rozpršalo a zdá sa, že dážď bude aj zajtra. 

Slnko síce krásne svietilo, ale bolo chladno. Vietor je už studený a ostrý. Zo stromov sfúkol posledné lístie a náš červený smrek (smrekovec opadavý) už tiež zhadzuje svoj jesenný zožltnutý háv:









Aj keď sa príroda už pripravila na zimu, našla som ešte niečo, čo by som si doniesla domov:



Na začiatku októbra som sa pochválila svojim prvým venčekom. Napísala som, že vydrží len pár dní. Nie je to pravda. Prešlo niečo vyše mesiaca a môj venček stále visí na drevených dverách. Je ešte celkom dobrý a bolo mi ho ľúto vyhodiť, tak dnes k nemu pribudol druhý a mám dva :-)))


No, vyhodili by ste ho? Ja nie!
úplne jednoduchý, pár vetvičiek s červenými listami
a mám dva, zelený a červený :-)))

Nech sa vám darí!
Daniela

14 komentárov:

  1. Даниела, скорблю с французами, с Вами, со всем миром!
    Я тоже атеист, и очень не хочется верить, что именно религия заставляет кучку людей совершать такие кровавые, безумные поступки...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. София, я благодарю вас, что вы меня понимаете!
      Мир идет в неправильном направлении!
      Páá

      Odstrániť
  2. Ciao Daniela
    Sono molto triste per ciò che è accaduto.
    Distolgo il triste e penoso pensiero e ammiro le tue belle fotografie e il tuo meraviglioso ricamo.
    Buona domenica.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Grazie, caro Giovanna!
      Penso che il mondo intero sta piangendo!
      Ma che fare? Non sappiamo !!!
      Páá

      Odstrániť
  3. Danka ... udalosti v Paríži mnou otriasli ... ako každým ... a bojím sa, čo z toho všetkého bude ... nebojím sa o seba, ale o mladých ... žijú ťažkú dobu a ešte aj toto ... nezaslúžia si to ....
    Venček je opäť krásny ... jednoduchý, dekoratívny ... svedčí im to na drevených dverách ... :)
    Dani, pozdravujem, preži peknú nedeľu ... Pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru tak, Lauri, čo tí naši mladí, čo ich čaká? Sú rozlietaní po svete, čo je veľmi fajn, ale svet sa rúti do ......., nevieme, čo ich tam môže stretnúť. Nikto nikde sa už nemôže cítiť bezpečne, ale doma to máme predsa len o čosi lepšie. najhoršie je, že nik nevie, čo by sa malo urobiť pre zlepšenie.....Uf, ťažkéééé!
      Venček je ozaj úplne jednoduchý, ja nemám nejakú tú zručnosť a predstavivosť na niečo zložitejšie.
      Pááá

      Odstrániť
  4. Danielko, je to hrozné co se děje ... čím víc o tom čtu, tím víc mi to hlava nebere ... televizi nesleduju ... co bude dál a jak dál .......
    Jak se říká v jednoduchosti je krása .. to jsou tvoje věnečky ... máš hezké fotky ... miluju holé stromy...
    Měj se dobře. Pa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, veru tak, čím ďalej, tým tomu menej rozumiem. Už takmer každý mesiac niečo vo svete, akoby nám nestačili pohromy počasia. Neviem, čo to musí byť v hlave mladého zdravého človeka, že sa dokáže sám odpáliť, že obetuje svoj život za tak strašný čin :-(((((
      Pááá

      Odstrániť
  5. My condolences to all innocent victims and their families!

    Dear Daniela, there are so many words to say on the latest Paris attack!!! Only I can say that it is not an individual event! It is just one ring of a chain! No doubt, there is a pure explanation about what is going on! Why such events have happened? Why people are getting such crazy! Why unusual weather conditions and natural disasters were becoming more frequent?

    We all need to understand the real reasons, aims of false flag events etc. Think my dear friend, think deeply ♥♥

    Paa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nurdan, all right! What happens in the world is not a nice man, people. Afflict us natural disasters, diseases ...... and we hurt each other: - ((((
      Pááá

      Odstrániť
  6. Danka, veľmi pekne si to napísala... je to veľmi smutné a skutočne sa mi zdá, že tento celosvetový problém je neriešiteľný a o to je to nebezpečnejšie a veľmi smutné...tá prechádzka prírodou sa ti vydarila a venček je veeeeeeeeľmi pekný. Preži pekný týždeň bez akýchkoľvek hrozných správ...ahoj

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti, Evka! Veľmi by som chcela, keby sa teraz niekto objavil s riešením!
      A dobre, že som včera bola v prírode, lebo dnes sa nedalo. A to je krásne - prežiť týždeň bez zlých správ! To prajem celému svetu aj ja!
      Pááá

      Odstrániť
  7. Mas pravdu, stava se to az moc casto - a zivot jde dal.......
    xx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, život musí ísť ďalej, našťastie!
      Vyplačeme sa, utrieme slzy a kráčame. Kým sa nás to netýka osobne. Ale neviem si predstaviť, čo by to so mnou urobilo, keby som v piatok prišla o svoje dieťa, ktoré plné života a plánov zahynulo na koncerte. NEVIEM!
      Páá

      Odstrániť