piatok 27. novembra 2015

Kufor, otvor sa!

Blížia sa Vianoce a ja zas neviem, čo pod stromček pre naše deti. Vraj všetko majú, nič nepotrebujú. Danke som sa ponúkla, že jej uštrikujem čiapku k novej vetrovke. Nechce, hodí sa k nej aj tá z minulého roku. Ale rozpadávajú sa jej papuče. Takže, presne ako vlani, idem štrikovať papuče :-)))

Keď boli deti malé, štrikovanie bola moja každodenná činnosť. Nikdy som nesedela bez toho, aby moje ruky neštrkotali ihlicami. Prestala som s tým, keď boli deti dospelé a už si samé vyberali, čo na seba. Zásoby vlny mi ostali. Bohatstvo v pradienkach mám schované v obrovskom Maťkovom kufri:




na papuče stačia rôzne zbytky :-)


aby boli papuče pevnejšie, štrikujem dvojmo (hrubé)
na ihliciach č. 3

Nech sa vám darí!
Daniela

15 komentárov:

  1. Jééééj ... to sú poklady ... :)
    V našej rodine bola štrikovačkou moja mamka ... Rovnako ako ty, nevedela sedieť pri telke len tak ... vždy som počila poprizvuku aj jemné cinkanie ihlíc ... :) Obliekala mňa aj sestru, neskôr aj moje deti ... Pár svetrov a šálov som uplietla aj ja ... teraz je iná doba ... ihlice zapadajú prachom ... :))) Vlani som zo zbytkov robila ponožky ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A moja maminka nevedela štrikovať, ale krásne háčkovala, mala dokonca háčkované aj plavky. Naučila ma to moja sestra ešte ako malé dievčatko, ona bola staršia o takmer 19 rokov.
      Lauri a tie ponožky som nikdy nerobila a veru by som aj rada, ale neviem, ako na to. Musím niečo pozrieť na You Tube.
      Prajem ti krásnu nedeľu!
      Pááá

      Odstrániť
    2. Danka, nevedela som ani ja, naučila som sa tu : http://www.sashe.sk/pletana/journal/navod-na-ponozky-strikovane-na-dvoch-ihliciach je to celkom zrozumiteľný návod ... nech sa ti darí L. :)

      Odstrániť
  2. Io adoro le pantofole di lana
    Calde calde così non gelano o piedini
    Buon lavoro e buon weekend

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Grazie, caro Giovanna!
      Piedi per l'inverno dovrebbe essere tenuto in caldo :-)
      Nizza prima Domenica di Avvento!
      Pááá

      Odstrániť
  3. Danielko, to je věc. Moje mami taky měla plno vln a jsou tu ještě a všeho možného - šila, pletla, vyšívala, háčkovala - na rozdíl ode mne - to už jsem asi psala. Říkám si kdybych se někdy do toho dala ???? My máme s kamarádkou co žije v Mnichově - říkám výměnný obchod - já jí pošlu nasušené bylinky a ona mě pletené ponožky.
    Danielko, tak ať se ti dobře štrikuje !
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, tak to teda tvoja mami bola veľmi šikovná, moja iba háčkovala. Ale tak ti poviem, mne sa zdá, že ručné práce zažívajú nejakú renesanciu, aspoň na blogoch sa mi to zdá, že veľa žien sa im venuje a to na celom svete. Kedysi sme si mysleli, že to len mi tu štrikujeme atď. lebo v obchodoch ničoho niet :-)))
      Jarka, prajem tebe a mami pokojnú adventnú nedeľu!
      Pááá

      Odstrániť
  4. Tolle Idee Hausschuhe zu stricken !! Ich werde schauen und vielleicht auch mal ausprobieren - wenn es nicht zu kompliziert ist :))
    Ein schönes Wochenende
    Marion

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marion, es ist ganz einfach! Der Winter ist warme Füße :-)
      Auf jeden Fall versuchen Sie es!
      Haben Sie einen schönen Sonntag!
      Pááá

      Odstrániť
  5. Danka, toľko vlny! Škoda by bola ju nezužitkovať. :) Inak, ja som sa dala tiež na štrikovanie prednedávnom. Ja robím čiapky, teda snažim sa.
    Ti závidím ten kozmetický salón. Určite si si tam pooddychovala.
    Robo bude robiť tiež slaninu. :)
    krásnu nedeľu. :) D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka, aj ja som pôvodne chcela dcére urobiť čiapku k novej vetrovke, ale vraj netreba :-)
      A tak si ju urobím pre seba :-)
      A Slovák sa nezaprie, aj Laurin muž robí slaninu :-)
      V kozmetike mi bolo fajn, majsterky odborného výcviku sa rehotali, že prvý raz v mojom veku, vraj šťastná to žena, keď som to doteraz nepotrebovala :-) No, ale ja si myslím, že čím skôr s tým začínajú, tým horšie vyzerá ich pleť s pribúdajúcimi rokmi.
      Peknú a pokojnú nedeľu!
      Pááá

      Odstrániť
  6. Danielka, podla nadpisu som ani len netusila, co bude v kufri :-) Vidim, ze mas riadnu zasobu vlny...zeby si na nejaky cas vymenila ihlu za ihlice a spotrebovala vsetky poklady? Tesim sa na vysledok papuc...papa

    OdpovedaťOdstrániť