pondelok 16. novembra 2015

Lákadlá zaberajú

Stále nie som rozhodnutá, čo nové začať vyšívať. Preto som sa pustila do plnenia si záväzku z Christmas Ornie SAL. Novembrová téma je snehuliak, snehové vločky. Ak chcete vidieť moje krížiky aj dnes, kliknite si TU.

Dnes som bola nútená ísť na nákup do Lidla. Bolo nám treba kúpiť pár vecí, ktoré nekúpim v malom obchodíku pri pekárni. Kedysi som do veľkých obchodov chodila celkom rada, hlavne s Lenkou. Všetko sme si prezerali a veľa aj nakúpili. Veď to viete, zrazu sa tu tieto kolosy objavili, preplnené všakovakým tovarom a rôznymi akciami. 

Za posledné zo dva roky sa ich však stránim. Už ma neláka prehrabávať sa v množstve nepotrebných vecí. Vypestovala som si v sebe odpor voči davovému nakupovaniu. 

Ale dnes som svoje zásady zas porušila. V regály s množstvom vianočných ozdôb som neodolala. Na zadnej strane malej škatuľky som si prečítala: vyrobca Eccetera v Schondorf am Ammersee. Uf, veď tam som bola s Miškom a Maxíkom na výlete! Tak nekúp to, keď ma s týmto miestom viažu krásne spomienky! (môžete pozrieť tu)

Doma som si dala na nos okuliare a čuduj sa svete, kde si tieto červené maličké guľôčky dala nemecká firma vyrobiť. V Číne!!! Nie, nemám nič voči Číne, skôr ju už roky mám rada! Dva roky tam študoval náš syn Maťko a čínsky jazyk ho živí. Tak viete, že to vo mne zanechalo veľa pozitívneho voči tejto úžasnej krajine. Len sa mi zdá, že už nič nebudeme vedieť vyrobiť sami, všetko dovezieme z Číny. Aby to nebol onedlho aj chlieb :-)))








Vianočných ozdôb máme veľa. Keď boli deti malé, každoročne sa tešili, že niečo nové môžu vybrať v obchode. Dnes už všetky ani nevyberáme zo škatúľ. A ja sa dám chytiť na lep a zas niečo kúpim. Lákadlá zaberajú :-)))

Nech sa vám darí!
Daniela



16 komentárov:

  1. Gorgeous red balls! So very Christmassy!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Yes, the beautifully on a small Christmas tree :-)
      Thank you!
      Páá

      Odstrániť
  2. Даниела, красные шары сюда, самые праздничные!
    А то, что сделаны в Китае-космополитизм повсюду... У нас тоже большинство продающихся бредовых марок произведено в Китае. Молодцы-китайцы!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Да, mолодцы-китайцы! Подготовлено для всего мира!
      Я думаю, что это не хорошо для мира. Это просто о деньгах: - (((
      Páá

      Odstrániť
  3. Danka ... pekné ozdoby si nakúpila ... :) Je dôležité, urobiť si radosť ... Je niekoľko týždňov do Vianoc a zovšadiaľ sa na nás začnú valiť vianočné reklamy, plné pulty vianočných dekorácií a ozdôb ... no a odolaj ... :)))) Ja odolávam veľmi ťažko a každý rok si tiež niečo dokúpim ... :)
    Dani, pa, maj sa dobre ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš pravdu, treba si radosť robiť len tak, pre seba. Niekto si robí za tisícky, ja za pár eúr :-)
      Neviem ako u vás, ale ja som už včera cítila, že je to v obchode preplnené a každý vyberá a preberá a zháňa. Neznášam to. Musím si urobiť rýchlo nejaké zásoby do mrazničky a kúpiť pár darčekov, nech potom pred sviatkami nemusím chodiť medzi vystresovaných ľudí.
      Pááá

      Odstrániť
  4. Liebe Daniela,
    ich kann dich so gut verstehen, auch ich kann immer nur selten schöner Weihnachtsdekoration widerstehen. Es macht mir jedes Jahr große Freude für diese Zeit zu dekorieren, all die Lichter und die süßen Details. Deine roten Kugeln sehen toll aus, ich mag so kräftiges Rot. Ich wollte dir noch sagen das ich dein Deutsch immer sehr gut verstehe also macht dir keine Gedanken. Umarme Dich Sandra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Liebe Sandra, wir sind über die gleichen alle Frauen - uns glücklich macht alles schön :-)
      Lassen Sie es scheint!
      Ich bin froh, dass Sie mich verstehen. Ich benutze auch den Übersetzer :-)
      Einen schönen Tag !!!
      Pááá

      Odstrániť
  5. Rosso e oro è proprio Natale, poi ci mostrerai il tuo albero

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Červenú mám rada...u nás tento rok budú Vianoce červeno-biele...Danka, zase si to vystihla a pekne napísala...pá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dík, Evka! My nemávame Vianoce zladené do dvoch farieb, máme taký mix. Stromček robieva náš najmladší syn Jurko a vždy pri tom rozpráva rôzne zážitky z Vianoc a ja sedím pri ňom s kávou, alebo čajom. Pravdu povediac, keby nebolo jeho, ani nemáme klasický stromček. Keď bol rok v USA v škole, mali sme doma len dcéru, veru sme stromček nemali. Najstarší syn na Vianoce domov nechodí a stredný len občas. No čo, aj to nám život priniesol a musíme sa s tým zmieriť.
      Pááá

      Odstrániť
  7. Danielko, na sněhuláka jsem, jak jinak, zvědavá ... ozdobičky jsou moc krásné ... já už nedokupuji, máme starých a starších dost ani se na stromeček nevejdou, máme malinký ... i když před pár lety jsem koupila takové ty slaměné drobné ozdoby .. vůbec jsem neuvažovala, že by nebyly naše .... óóó doma koukám na krabičku - made in China ..... ale určitě neodolám s nějakou vánoční drobností na postavení na stůl ... až vyrazím do mého oblíbeného květinářství ... tam oči přechází z vánočních věciček ...
    Hezký večer ti přeju. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, veď to je na tom, že ozdôb máme veľa a ja neodolám a kúpim :-)
      Aj my máme tie slamené, dostala som ich raz od vnuka a veru som ani nezisťovala, kde boli vyrobené. V kvetinárstvách sa aj mne moc páči a mám tam tiež niečo už vyhliadnuté, len to musím domyslieť. Ale páči sa mi to tam všetko :-)
      Pááá

      Odstrániť
  8. :-) :-) ..a Lidl je vsude stejny!
    Tvoje vysivka je krasna - jsi tak rychla!
    xx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Radka, ďakujem ti! Vidíš a ja si myslím, že nie som rýchla.
      U nás sa píše v novinách, že tieto reťazce sú síce rovnaké všade, ale napr. potraviny, zelenina a ovocie sú u nás nekvalitné, že sa predáva len odpad zo západu. Neviem, či to je pravda. Chodím len do Mníchova, ale nie po obchodoch. Ani syn nenakupuje v takýchto veľkých, má jeden neďaleko bytu a tam chodím aj ja. Je to malé, ale vidím rozdiel v kvalite a pritom ceny základných potravín sú ako u nás.
      Pááá

      Odstrániť