utorok 3. novembra 2015

Podvečer v parku

Zo včerajších nôh vznikol šikovný huslista, len sa mi zdá, že má málo viditeľný sláčik. Neskôr sa rozhodnem, či ho vypáram a zmením farbu na nejakú sýtejšiu:



Aj novembrové dni pokračujú pekným jesenným počasím. Rána sú mrazivé, občas hmlisté, ale potom slnečné a relatívne teplé dni. Tma prichádza stále skôr a s ňou opäť mráz. Mám rada dlhé večery, keď je v dome príjemné teplo a ja môžem vyšívať. 

Dnes som bola von iba v okolí domu. Prešla som sa malým parkom vedľa nás a uličkou poza kostol. Vyrastajú tam nové domy a rada sledujem, ako napredujú. Boro behal okolo mňa a tešil sa, že je bez vodidla (vodítko nie je spisovné slovo). Mám ho už vycvičeného, viem, že sa nevzdiali a na moje zavolanie hneď beží ku mne. 

V priebehu 45- minútovej prechádzky sa zotmelo. Kým sa dalo, urobila som aj pár foto. Takto to vyzeralo dole:








A takto to vyzeralo hore:









Nech sa vám darí!
Daniela

20 komentárov:

  1. Ó, houslista se nám vyklubal... ten bude hrát určitě něco pěkného...teď jsou opravdu hromady listí, jak trošku mrzne a ta mlha .. rychle to spadá ...u nás dnes po několika dnech sluníčko vůbec nesvítilo... krásné fotky máš ... co tam máte za sochu? ... nejsem si jistá jestli už jsi to někdy nepsala ...
    Danielko, užívej si ještě podzimní procházky. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, škoda, že nemáte slniečko cez deň, tu si ho užívam každý deň. Tá socha je Martin Kukučín, vlastným menom Matej Bencúr, maturitná otázka :-)))
      Už som o ňom a jeho rodnom dome písala niekedy minulý rok, myslím, že sa to volá Rodný dom, rodný je aj pre môjho muža :-)
      Pááá

      Odstrániť
  2. Bello il nuovo ricamo che hai iniziato il bordo sembra un pizzo è bellissimo.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. v predoslom clanku to vyzeralo ze to bude karatista, a ono je to huslista :) .. tak sa tesim co bude pokracovat...pa Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hihihi, z karatistu huslista a ja nie som ani na šport, ani na hudbu :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  4. It must be an A.M.A.P ( A Mon Ami Pierre) design :)) Little violinist looks great ♥♥

    Paaa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. I knew it, you know, dear Nurdan!
      Thank you very much!
      Pááá

      Odstrániť
  5. No,ale aký podarený huslista! :):):) pa, pa. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danka ... neskutočne rada sa prechádzam jesenným parkom, alebo lesom nohami zaborenými v lístí ... u nás park nemáme :(, našťastie mi zostáva ten les ... tam sa ale sama bojím ... Na prechádzke potrebujem okolo seba priestor a rozhľad ... Tvoje fotočky sú veľmi pekné, obloha po západe slnka veľakrát hrá všetkými farbami ... A tiež milujem, podobne ako ty, dlhé zimné večery v teple pri čaji alebo káve ... Varievam si po večeroch meltu ... do nej trochu mlieka a štipku cukru ...
    Huslista je rozkošný ... ja som si myslela, že to bude postavička v orientálnych nohaviciach ... :)))
    Dani pa, pozdravujem ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lauri, aj ja sa do lesa sama bojím, u nás sú medvede premnožené, on sa bojí hlučných skupiniek, ale ja sama, neviem, ako by som dopadla :-(((
      Ja zas v neskoré poobedie, okolo 4-5 hodine, pijem bezkofeínovú kávu, alebo čajíky. Musím to skúsiť s tou meltou. Tú som robievala deťom v nedeľu k pečeným sladkým rožkom, robila som to v pískavom hrnci a tak to volali pískavé kauko :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  7. Liebe Daniela,
    dein Geiger ist so putzig, wie schnell du dir wieder ein neues Stickbild angelacht hast..lächel...genau das mag ich so an dir. Die Bilder vom abendlichen Himmel und deinem Spaziergang sind ganz wunderbar, die Natur ist einfach ein Wunder. Auch ich mag diese langen, dunklen Abende wo man sich ganz ohne schlechtes Gewissen zurückziehen kann und sich hingebungsvoll seinen Handarbeiten widmen kann.
    Wünsche dir noch eine schöne Woche
    Liebe Grüße Sandra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sandra, wir haben viel gemeinsam - Handwerk, lange Abende und Spaziergänge in der Natur ...
      Ich glaube, so kann ich perfekt entspannen.
      Ich sende euch Grüße süß!
      Páá

      Odstrániť
  8. What a lovely violinist!!! Looking forward to see your progress.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Niedlich, der kleine Geigenspieler.
    LIebe Grüße Manuela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Manuela, ich danke Ihnen für die freundlichen Worte!
      Viele Grüße!
      Páá

      Odstrániť
  10. sonbaharın renklerini çok severim.. yapraklar manzara harika! çok güzel fotoğraflar içim açıldı, teşekkürler paylaşım için. :) sevgiler selamlar Türkiye'den!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Закат очень красивый!

    OdpovedaťOdstrániť