streda 25. novembra 2015

V kozmetickom salóne

Náš rozvrh v škole je v dvojtýždňovom cykle a už som zistila, že v tento týždeň som v stredu unavená tak, že ani nevyšívam. Tri dni po sebe po 7 odučených hodín a k tomu dozor, to je na mňa už veľa. Takže mačiatka, napriek tomu, že im chýba už len málo, ostali nedokončené.

Poobedie som si zariadila úplne netradične. Najskôr som mala chvíľu času, tak som vošla do obchodu s kabátmi. Keď som videla na vešiakoch husto natlačené množstvo kabátov  a mala som sa v nich prehrabávať, chcela som odísť. Vtom ma oslovila milá predavačka a po vyskúšaní troch som sa ocitla v tom pravom. Farba krásne modrá, asi slivková, kvalitný flauš, futro aj v rukávoch, precízne vypracovanie, výroba slovenská. Kúpila som :-)

Naše štvrtáčky, kozmetičky, ma nahovorili na nejaké kozmetické zásahy. Vraj pre relaxáciu. Dala som sa zlákať a dohodli sme termín - dnešné poobedie. Keď sa termín blížil, mala som strach, čo urobia moje ubolené kríže na dlhý čas, strávený v kozmetickom lehátku (vraj po slovensky ležadlo). Na moje prekvapenie to kríže v pohode vydržali a hodina a pol, ktorú som tam strávila, bola pre mňa naozaj relaxačná. Takže v svojich 61 rokoch som začala s kozmetikou, len neviem, či budem aj pokračovať :-)))

S dievčatami sme si pritom zopakovali niečo aj z odborného predmetu materiály, ktorý ich učím. Rozobrali sme zloženie kozmetických výrobkov, ktoré mi aplikovali a zistila som, že nepoznajú ženšen. Musíme to napraviť!






no, vďaka nim sa cítim stále mladá :-)


Domov som prišla neskoro. Manžel ma čakal s výborným jedlom - zemiaky s kyslým mliekom. A relaxujem ďalej :-)

Nech sa vám darí!
Daniela




16 komentárov:

  1. Zdravím Danielka,
    práve som objavila Váš blog a musím povedať, že som tu už hodnú chvíľu a čítam si i staršie príspevky...
    Výšivky sú nádherné, máme spoločný koníček. Verím, že oddych v salóne stál za to a bol to naozaj relax.
    Teším sa na ďalšie príspevky a prajem všetko dobré!
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka, ďakujem za návštevu a komentík! Hneď som si pozrela tvoj blog, si veľmi šikovná a zručná, čo je vzácne u dnešných mladých!
      I keď sme vekovo mama a dcéra, prosím ťa, tykaj mi :-)
      Teším sa novému bloger priateľstvu!
      Pááá

      Odstrániť
  2. Danka ... tiež som ešte nebola v kozmetike ... starostlivosť o pleť je na mne ... :))) ráno studená voda a krém, večer čistiaca voda a tiež krém ... to je všetko ... doma sa nemaľujem, ale keď idem medzi ľudí, nahodím tiene a špirálu ... Tvoja pleť dnes dostala darček ... odbornú opateru ... :)) A k tomu relax pre teba ... Veru by sa to zišlo aj mne ... porozmýšľam ... len neviem, či ma kozmetička nevysmeje ... "ups pani, akosi ste prišli neskoro" :))))
    Dani maj sa dobre, prajem pekný zajtrajší deň ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lauri, aj ja presne tak isto - voda a krém a dokonca posledných 20 rokov už ani žiadna maľovka :-)))
      Veď to je, ísť vo vyššom veku po 1. raz do kozmetiky, to je asi už na smiech. Ale tak ti poviem, ak nemáš nejaké problémy s pleťou, netreba tam ísť. Môj názor hovorím aj žiačkam - ak raz začnete s tým, budete musieť pokračovať a v 60-tke vyzeráš na 80 :-)
      Majú 15 a už si depilujú hornú peru, keď budú mať 60, budú sa musieť holiť :-)))
      Takže, keď si to nepotrebovala doteraz, netreba ti to vôbec.
      Pááá

      Odstrániť
  3. Danielko, je hezké jak se děvčata o tebe postarala... já byla na kosmetice kdysi dávno asi 3x ... trefit látkový kabát to je umění ... a klasický flauš mám taky ráda ...u nás před lety byl v Tescu velký dodavatel slovenských oděvů a dobrý.. měla jsem krásný šedý kalhotový kostým ... no pak se dodavatel změnil ... tuším z Indie ... no, hadrárna, jinak to nemůžu napsat... koťátka se aspoň prospí než budeš pokračovat ve vyšívání... a že se ženšen používá do kosmetických výrobků, to jsem nevěděla ...
    Měj se krásně. Pa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takže si na tom skoro ako ja, Jarka, lebo 3x je skoro nič :-)
      Aj u nás sa všade predáva len ázijský tovar. Toto je žilinská firma a predáva každý deň v inom meste. Boli v mestskom kultúrnom stredisku v sále a mali obrovský výber, kto chcel kúpiť, isto niečo pre seba našiel. Zbalia to večer a idú do ďalšieho mesta :-)
      Pááá

      Odstrániť
  4. :))) ♥♥♥ You are sooo cute ((((( : ♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mat takéto šikovné baby okolo seba je na nezaplatenie :) a teraz sa bude vyšívať jedna radosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No vidíš Zuzka, mám ich okolo seba a nevyužívam ich :-)))
      Sú šikovné, majsterka odborného výcviku ich chváli a ja som sa im dala zvábiť až teraz :-)
      Pááá

      Odstrániť
  6. Nice to know you enjoyed a relaxed time:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. On kivaa käydä kauneussalongissa ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  8. I think we all need a bit of professional beauty care once in a while, and to relax and feel better afterwards.

    OdpovedaťOdstrániť