nedeľa 6. decembra 2015

3 hyacinty v košíčku

Najskôr mám jeden rest - zabudla som na niečo :-(
Olia, vítam vás na mojom blogu! Som rada, že sme sa navzájom našli :-)

Dnešný deň je pre mňa dosť významný. V prvom rade má dnes narodeniny môj manžel. Keďže sme doma len my dvaja, naše sviatky neoslavujeme, len si ich pripomíname malým darčekom. Kúpila som mu kopu sladkostí, to má najradšej :-)

Narodeniny má aj môj blog. Začala som ho písať pred dvoma rokmi.  Najskôr tak trochu so strachom, len s jednou ideou - ukázať moje výšivky. Rýchlo ma však blogovanie dostalo. Píšem dlhšiu dobu každý deň. Získala som veľa priateliek z celého sveta. Jediné, čo ma drží pri zemi je, že nemám takmer žiadne jazykové kompetencie :-(((

No, a teraz moja práca. Čiapka je na dobrej ceste, len zošiť a vytvoriť nejaký brmbolec. To nechám už na zajtra:




Hyacinty si spájam s  neskorou zimou, či skorou jarou. Prvý raz som vlani dostala asi v takýto čas hyacint od Mirky. Bol s vianočnou výzdobou. Hneď som vedela, že tú si musím po odkvitnutí odložiť a použiť o rok. Och, rok prešiel tak rýchlo! 

Už pred týždňom som si jeden hyacint kúpila za 99 centov. Pri kontrole bločku som zistila, že HM ma oklamal, lebo blokovaná cena  bola 5,99  . Jasné, že som ho bola reklamovať. Vrátili mi tých 5,99  a odišla som bez hyacintu. Vraj ich všetky stiahnu z predaja, zmenia cenu a až potom ho budú predávať. 

Po týždni som prišla do HM a našťastie hyacinty mali: 


Našla som  ešte niečo lepšie - tri hyacinty v košíčku za 3,49  !


prizdobila som si ich machom a ozdôbkami od Mirky
(badián očernel, tak som dala škoricu)
dva zázvorové čaje a tiché posedenie pri dvoch sviečkach
a musím sa pochváliť šálkami na toto obdobie,
i keď počasie bolo úplne inakšie :-) 




vo vahane svietia už 2 sviečky :-)

A máme za sebou aj druhú, bronzovú, adventnú nedeľu. Prajem vám všetkým pokoj a lásku!

Nech sa vám darí!
Daniela

11 komentárov:

  1. Auguri a tuo marito e al tuo bellissimo blog.
    Grazie al traduttore Google possiamo leggere e capire. Adoro i giacinto mi piacciono molto soprattutto i colori e il profumo.
    Buona settimana Giovanna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cara Giovanna, mio marito e io la ringrazio per le congratulazioni!
      Fortunatamente, abbiamo Google translate :-))))
      Profumo Giacinto è molto diffusa. Poi ho messo via dalla cucina :-)
      Invio cordiali saluti!
      Pááá

      Odstrániť
  2. Daniela, your Chrismast decoration is getting much more beautiful ♥
    I love your mugs, candle holders, basket and everything!

    New knitting piece is looking gorgeous too ♥♥♥

    Paaaa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nurdan my dear, thank you !!!
      Mugs are my deviation :-)))
      I send cordial greetings!
      Pááá

      Odstrániť
  3. Danielko, to máš opravdu významný den... gratuluju ti k výročí .... u tebe na blogu je moc hezky, takové krásno a klid ... obdivuju výšivky, taky váš kraj a plno nového se dozvím ... hyacint kupuju po Novém roce, teď vánoční růži, tu míváme vždycky na vánoce ... hrnečky jsou kouzelné, je v nich vidět tradice...
    Užívej si v pohodě nový týden. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, ďakujem ti k blahoželaniu! Veľmi si ma potešila, že sa ti u mňa páči, i keď to nie je žiadne umelecké a ani odborné. Proste, len také moje :-)))
      Ja mám iba 2 raz hyacint na Vianoce, ešte vlani, keď som ho dostala, som sa tomu čudovala, že už sú. Ale veď teraz máme už takmer celý rok všetko, či už kvety, zeleninu či ovocie......
      Na hrnčekoch sú podľa mňa obrázky od J. Ladu, asi :-)
      Jarka, maj sa fajn!
      Pááá

      Odstrániť
  4. Ahoj Dani...takže ďalší čo sa narodil na Mikuláša...my máme v rodine dvoch môj brat a aj dcéra sú narodení 6.12., takže aj my sme mali takú malú rodinnú oslavu v sobotu. Nech sa tvojmu manželovi darí. Dani my dve máme asi dosť rovnaké záujmy...dokončila som aj ja konečne vyšívanie a teraz hačkujem dcére šála a krstnej dcére idem tiež pliesť čiapku len neviem akú. Tá tvoja je veľmi pekná...neviem čo ja vymyslím...jaj zabudla som...nech sa tvojmu blogu darí o čom vôbec nepochybujem lebo je perfektný...pekný týždeň

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka, manžel ďakuje za blahoželanie a my posielame tiež krásne pozdravy tvojim oslávencom! Je to ozaj náhoda na zamyslenie :-)
      A som rada, že sa ti páči môj blog, dík :-))))
      Potom daj na blog aj čiapku, budem zvedavá, čo vymyslíš! Mne by sa zišla ešte jedna k novému kabátu, ale moc sa mi do toho nechce :-(
      Evka, užívaj si v pokoji tieto krásne dni, i keď von to skôr vyzerá na Veľkú noc!
      Pááá

      Odstrániť
  5. Danka ... prajem tvojmu manželovi dodatočne všetko dobré k sviatku ... a blogu tiež prajem stovky verných čitateľov, aby ich počet stále narastal ... tiež veľa dobrých námetov a inšpirácie ... :)
    Čiapka sa isto bude páčiť a poteší novú majiteľku ... Hyacinty nie sú v našom kraji typickým vianočným kvietkom ... ale na českých blogoch sa hojne vyskytujú v tomto období ... takže si chcem aj ja dáke zaobstarať ... veľmi sa mi totiž páčia práve biele ... a šáločky máš rozkošné, rozprávkové ... :)
    Danka, prajem ti kľudné dni adventu ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lauri, ďakujeme ti obaja za krásne blahoželanie!
      Čiapku som robila pre seba :-)))
      Ja som mala vlani prvý raz hyacint počas Vianoc, tiež som sa prekvapila. A máš pravdu, na českých blogoch som si to všimla aj ja.
      Lauri, maj sa fajn!
      Pááá

      Odstrániť
  6. Dani,jej! Takú šáločku s ovečkami mali sme aj my. To bola Robova obľúbená. mal ju dlhé roky, potom sa odlomilo uško, to mu nevadilo, všetko pil len z nej. A asi pred dvoma mesiacmi sa rozbila.
    Ukazovala som mu ju teraz na tvojom blogu. Sa potešil. :) A že máš dávať na ňu pozor. :):) Pozdravujeme manžela a tebe tiež blahoželám k výročiu blogu. Pa. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť