štvrtok 10. decembra 2015

Nákupy


Už som myslela, že dnes moje štrikovanie ostane nedotknuté. V škole to bolo od pondelka vyčerpávajúce a na dnešné poobedie som naplánovala ešte predvianočné nákupy. Týždeň som si spisovala dlhý zoznam všetkého možného, čo budeme potrebovať na sviatky. Ráno som "rozkázala" manželovi, aby prišiel autobusom do mesta a počkal na mňa pred istým HM. 

A poďme nato! Ako sa zoznam škrtal, tak sa vozík plnil. Myslela som si, že vo štvrtok, hneď poobede, bude v HM ľudí menej, ale zmýlila som sa.  Sama by som to tam nezvládla, bola som rada, že som si zaistila výdatnú pomoc :-)

Keď sme napchali kopu potravín do auta, išli sme ešte kúpiť pár malých darčekov pod stromček. Nič mimoriadne, len niečo také, čo by sa kúpilo aj bez sviatkov. Chcela som aj čajové sviečky bez vône. To bol najväčší problém. Všade ponúkajú sviečky od výmyslu sveta, ale tie najobyčajnejšie sú úzkoprofilové. Ale, kto hľadá, ten nájde :-)

Z nákupov v meste sa o 6 km ďalej dostaneme do našej dediny, ako do iného sveta. Tu vládne pokoj a ticho. Hotový balzam na nervy :-)

Podvečer som si spríjemnila štrikovaním:





No, teraz si myslím, že som mohla urobiť pár foto nášho maxi nákupu, ale nespravila som. Tak dnes ponúkam aspoň toto:




Nech sa vám darí!
Daniela

18 komentárov:

  1. Danuš,taky nemám ráda velké nakupování ve městě-hlavně v marketech.mi vyhovují 2 obchůdky u nás v dědině.Včera v tescu hrůza lidí,všichni blázní jak praštění-jako kdyby měl být konec světa.Pěkný večer!Z.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak to vyzerá aj tu, ale keďže sa tam dá nakúpiť aspoň o čosi lacnejšie, tak aspoň na také väčšie nákupy tam musím :-(
      Pááá

      Odstrániť
  2. Och nákupy ... nejaké sme už absolvovali, nejaké ma ešte čakajú ... Tento rok je iný ... manžel stále nie je v poriadku, k chrbtici sa pridružujú iné problémy, tak všetka robota okolo domu a domácnosti je na mne ... Teraz pred sviatkami začínam zanedbávať aj môj blog a to ma mrzí ... ale ja to po sviatkoch napravím ... sľubujem ... :)
    Dani čiapka je už teraz veľmi pekná ... krásne živé farby, vzorka ... dokonaléééé ... :)
    Zvonky som si rada pripomenula ... to je už rokov ... čo všetko sa odvtedy zmenilo ... Prajem pekné dni ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uf, Lauri, tak to nie je dobre, keď manželove problémy neprestávajú, ale narastajú. Len si ty pekne okolo neho a nejako to zvládni aj sama. Ale drž sa toho, že nemusí byť všetko 100%-né, niekedy je menej viac.
      A vieš, že som si to už aj ja pomyslela, že si na blogu menej!? Nevedela som prečo, lebo keby si už vypekala na sviatky, dala by si to na blog.
      Lauri, držím manželovi prsty, nech sa už všetko na lepšie obráti!!!!
      Pááá

      Odstrániť
  3. Comme cela avance vite!
    Des belles couleurs pour cet hiver,j'ai tricoté pour mes enfants quand il étaient petits!
    A regarder ces belles pelotes de laine ,on a envie de si remettre.
    Doux week end
    Amicalement

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Merci, Marie Christine!
      Ces couleurs sont pour moi la plus belle.
      Je suis aussi une longue neštrikovala. Les enfants sont tous les adultes et ils achètent :-) ne veux pas que mes chandails :-)
      Passez une bonne journée!
      Pááá

      Odstrániť
  4. How nostalgic ♥ I really like the old video clip ♥
    Your new knitting work's colors are great as well as the pattern Daniela ♥

    Paa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you, dear Nurdan!
      My color is red :-)
      I do not have instructions on knitting, invented everything myself :-)
      Greetings!
      Pááá

      Odstrániť
  5. Danielko, čapka vypadá moc hezky, pěkný vzorek.Já vše kupuju vedle ve vsi a s dárky si moc hlavu nelámem - jen drobnosti. Hlavně zdraví a klid!
    Na Darinku a tu písničku si přesně pamatuju, páni to je let.
    Danielko, předvánoční pohodu ti přeju! Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, ja tiež chodím najradšej do malého obchodíka v meste pri pekárni, kde kúpim chlieb a pečivo ešte teplé, takmer z pece vytiahnuté a majú tam aj všetko bežné, čo treba. Ale keď idem na veľký nákup, tak v HM čosi ušetrím, no a to vyhráva, i keď to je smutné, ale som moooc šetrná :-)
      Čas ide rýchlo a ani si to neuvedomujeme, z Darinky je Dara a žije v Prahe :-)a teraz ju už nemusím :-)
      Jarka, maj sa fajn!
      Pááá

      Odstrániť
  6. Prajem milé predvianočné obdobie pani Danielka. Po mojom pracovne hektickom novembri (naivne som sa domnievala, že december bude iný:)) sa teším, že mám čas nakuknúť do blogov, čo mám rada. U Vás som aj chcela dohnať zameškané, no ale nedalo sa. Dostala som sa po údenie slaniny. Kapustnicu, tú som ako tak rozdýchala, ale toto! :) Síce slaninu nejem, ale všetko vyzerá tak rozkošne, že až je človeku fakt ľúto, že žije v meste aj keď v menšom), kde všetko ide tak inak a rýchlejšie, až spomienky na niektoré dni sú ako šmuhy odrazov svetiel áut v tme (tak, ako to je na nočných pohľadniciach niekedy). :) No a tie čiapky (aj tá v procese) - no paráda! Ja pletiem synovi (už vyše mesiaca);) tiež, ale takú predĺženú, tzv. "beanie". Hoci je to len "hladko-obratko", neviem sa došibrinkovať :) tými ihlicami do zdarného konca (neplietla som už celkovo predtým dlho). Aj som ho skúšala nalomiť, že či predsa len nechce radšej takú klasickú (to by som už mohla ukončiť) ;) , ale on len prísne bez slova hľadel, tak pokračujem ďalej. :) Oh a Kája - toho má moja mama z tejto generácie spevákov asi najradšej. :) Keď jej robím kávičky, sem-tam jej zaspievam "Kávu si osladím..." - tú jedinú viem :) (nuž a mama je moja mama, tak vydrží aj moje spievanie) :) Inak mám Káju spojeného s Vianocami z detstva...a vlastne aj teraz. :) Tak teda, nech sú dni do konca roka ako vyšívané vankúše, na ktorých sa nám do vlasov vplieta šťastie. :) A nech to pokračuje aj v novom roku. :) Samozrejme, určite si nenechám ujsť vianočné prípravy a Vianoce v Jasenovej z pohľadu Vášho milučkého blogerského oka. :) Zatiaľ prajem všetučko dobré. Dana (z Babylonu) :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka, ďakujem za krásny komentárisko!!
      Ja viem, že toho máš veľa, rodina a práca dá zabrať. Už som to prežila a ver, že u nás to bolo občas aj do plaču. Myslím tým čas, keď prišli naše dvojičky, tí teda dali zabrať :-)))
      Tak Káju máme s maminkou spoločného, mne sa vždy páčil a bolo obdobie, keď som snívala, že mu budem robiť "křoví" :-)))))
      Danka, prajem tebe a celej tvojej rodine, aj maminke, krásne predvianočné očakávanie a prípravy!!! Mne sa aj tak zdá, že tie prípravy sú krajšie, ako samotné sviatky, keď už sa iba napchávame a čumíme do telky, napriek tomu, že sa sťažujeme, že tam aj tak nič poriadne nie je :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  7. Liebe Daniela,
    ja du sagst es einkaufen macht bei uns zurzeit auch keinen Spaß, es ist so viel los. Auch ich mag es lieber ruhiger und lebe Gott sei Dank auf dem Land..lächel..
    Du kommst gut voran beim stricken, es sieht schon sehr, sehr hübsch aus.
    Wünsche dir ein erholsames Wochenende
    Liebe Grüße Sandra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Liebe Sandra, hat die ganze Welt verrückt und kauft gegangen auf was braucht nicht:-)
      Während für uns sehr wenig Glück zu sein - Liebe und Verständnis. Und Sie können nicht kaufen das!!!
      Auch ich wünsche Ihnen ein schönes Wochenende!
      Pááá

      Odstrániť
  8. Liebe Daniela,
    ein wunderschönes Muster hast du ausgesucht. Da wird sich dein Mann freuen, wenn er sie bekommt :))
    Bei uns ist es vor Weihnachten auch so voll in den Läden. Ich bin immer froh, wenn ich wieder zurück in unserem Dorf bin.
    Einen schönen Abend
    Marion

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marion, ich bin froh, dass Sie kaufen die gleiche Meinung!
      Das Dorf ist verlangsamt und alles beruhigt sich :-)
      Muster Ich erfand :-)
      Ich wünsche Ihnen ein schönes Wochenende!
      Pááá

      Odstrániť
  9. Musím napsat, že čím jsem starší, tím víc nerada nakupuji ve velkých obchodech, nějak mne to vyčerpává..no, někdy je to potřeba :-)) Odreagovala jsi se parádně, pletení máš krásné, já mám moc ráda vyplétané vzory, už se těším na pokračování. Ať se Ti práce daří ♥ pa Hana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach, kde sú tie časy, keď sme išli do väčšieho mesta a tešili sme sa na obchody! Koľko času sme v nich vydržali a skúšali takmer všetko, čo tam bolo :-)Teraz, keď sú obchody preplnené kopou tovaru a aj tak tam nie je nič pre mňa, to považujem za trest :-)
      Hani, ďakujem ti za pochvalu štrikovania, vzor som si vymyslela za pochodu :-)
      Prajem ti krásny víkend!
      Pááá

      Odstrániť