piatok 11. decembra 2015

Zo školy

Čiapka rastie, len tá pravá zima neprichádza. Dnes ráno bolo síce primrznuté, aj deň bol chladnejší, ale teplota nad nulou, slnečno. Na čiapku nebolo. No čo, ak to príde, budeme pripravení :-)



vypadávali mi očká, tak som si vyrobila brzdu :-)
Tento týždeň u nás v škole bol nie len o učení. V pondelok chodil Mikuláš s čertmi a anjelikmi. Kto bol počas roku zlý, dostal to natreté po tvári uhlím od čertov. Kto bol dobrý, tomu anjelik urobil na líce červené srdiečko. Pozrite sa, aká som bola ja:

telesná schránka stará, ale myseľ mladá :-)
inakšie to ani medzi nimi nejde!



Dnes mali naši žiaci súťaž zručnosti. Kozmetičky a kaderníčky - aj jeden chlapec kaderník - česali a líčili svoje modelky (vybraté zo spolužiačok) na tému: Stužková slávnosť :

















A tu je už vyhodnotenie a odovzdanie cien:








Nech sa vám darí!
Daniela

6 komentárov:

  1. Dani, veď tá čiapka bude krásna, také vypletané vzory to nie je len tak upliesť...keď boli deti malé tak som sa naplietla svetríkov, pulóvrikov a čiapok s takými vzormi, je to krásne ale aj pracné....fotky sa ti podarili, pekná precházdka medzi šikovnými študentkami, nikdy som nebola na účesy, ani som nikdy nijaký nemala lebo nosievam väčšinou krátke vlasy ale vždy som obdivovala ženy ktoré mali pekný účes a pristal im...super. Pekný víkend Danka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka, tak ďalšie veci, čo nás spájajú - aj ja som toho veľa naplietla pre deti, ale bolo to už dávno, a ja si tiež nepotrpím na účese, i keď mávam vlasy rôznych dĺžok. V poslednom období dlhé a to preto, že je s nimi málo roboty. Ráno zapletiem a do druhého rána mám pokoj. I keď obdivujem to, čo dievčatá vedia vytvoriť, ja by som si to z mojich vlasov nedala robiť :-)
      Prajem ti krásnu nedeľu!
      Pááá

      Odstrániť
  2. Danielko, na čapky si budem muset opravdu počkat, já už čelenku ale nosím ... moje uši ji chtějí.Věřím, že se mezi tou omladinou cítíš dobře a mladě. Umějí krásně načesat. Já vždycky jako malá holka mámu česala a vždycky jsem říkala - paní kam dnes jdete, co mám učesat ? - No, paní jdu do divadla - tak to jo, to musím něco pěkného vymyslet - to byly naše hovory při česání. Docela mi to bavilo, ale později mi nikdy nenapadlo být kadeřnicí. Tak díky za nahlédnutí k vám.
    Měj se hezky. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, keď idem do prírody, bez čiapky by som zamrzla aj keď nemrzne. Hore vždy fúka prudký vietor.
      No vidíš, ja som nikdy nemala vzťah ku vlasom, ani k líčeniu a teraz som v škole za odborníčku :-)
      Jarka, i keď počasie nie je také, ako hovorí kalendár, aj tak si užívaj v pohode peknú adventnú nedeľu!
      Pááá

      Odstrániť
  3. Krásne! :) Tá riadna zima aj podľa mňa čaká, kým budú všetky čiapky dopletené. :) Ten vzor je naozaj náročné vypletať. Ten nápad s "brzdou" na očká idem aplikovať aj ja z prednej strany ihlíc, kým nepletiem, lebo nerobím na okrúhlych a tiež sa mi to vyvlieka, keď mi malá dcérka stiahne z nich klbko a ide mi pomáhať (rozmotávať ho :)). Zdá sa, že čerti (inak čertovsky dobre vyzerajúci) nikoho nenatreli uhlím, tak hádam len anjela nerozčertilo, že ste čertom vyšli v ústrety a len sám sa narobil, keď krásne srdiečka pre krásne dámy rozdával. :) Súťažné účesy a líčenia sú tiež veľmi inšpiratívne. Šikovné sú kočky, aj ich spolužiak. :) Krásny víkend.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka, to vypletanie v podstate ani vypletanie nie je. Idem jednou vlnou tam a naspäť a štrikujem iba očká, ktoré chcem mať v danej farbe a tie druhé len prehodím z ihlice na ihlicu. Potom vymením vlny a zas tam a naspäť v druhej farbe. Nie je to nič ťažké, len z druhej strany to nie je moc pekné, ale mne to nevadí :-)))
      A čo je tebe, keď dcérka má už záujem štrikovať, či aspoň pomáhať :-) Mne sa brzda osvedčila, lebo mám dosť veľa očiek.
      A čerti mali najviac roboty, keď bolo po všetkom, zostali len čierne uteráky po nich :-)
      Príjemnú 3. adventnú nedeľu!
      Pááá

      Odstrániť