piatok 1. januára 2016

Ako na Nový rok, tak po celý rok


Ďakujem vám za krásne priania do nového roku! 


Aj v našej malej dedine bola silvestrovská noc hlučnejšia, ako inokedy. Každoročné polnočné stretnutie občanov bolo v parku, susediacom s našim domom. My sa ho nezúčastňujeme. Hold, sme nespoločenskí to ľudia! Manžel však chodí von sledovať, či náhodou nespadne vystrelená pyrotechnika na drevenú stavbu Kukučínovho domu, či na naše humno. Je to veľmi nebezpečné. Bujará veselosť sa môže rýchlo zmeniť na nešťastnú udalosť. Tak začínať nový rok nechceme :-(

Moja maminka vždy vravela, že tak, ako strávime Nový rok, budeme mať aj celý rok. Preto sme si vždy pripravili program na tento sviatočný a ospalý deň tak, aby bol zaujímavý. Ja chodievam na Nový rok na prechádzky do prírody. Spoločnosť mi kedysi robili naše deti, ale už viac rokov som na to sama. Manžel je na to priveľmi pohodlný. No, aby som neklamal, chodí so mnou náš jazvečík Boro :-)

Dnešná prechádzka bola v mrazivom počasí, bohužiaľ, bez snehu. Slniečko bolo zastreté oparom. Počas 2,5 hodinovom putovaním hore - dole kopcami som stretla len tohto:


Keď sa dostanem hore a rozhliadnem sa okolím, zabudnem na bolesť v krížoch a kĺboch. Cítim sa ako v raji :-)))









Aby som ukázala veľa, ale neunavila, fotografie som upravila:

môj obľúbený Choč z rôznych pohľadov
Veľký a Malý Rozsutec, Kubínska hoľa,
pohľad na Malú Fatru, Vyšnokubínske skalky
náš kostol a pred ním park, zhora cintorín, Boro

skúpe slniečko :-)
námraza na tráve
pohľady na zamrznutý potok
bršlen, trnky,
šušky na smreku, červené plody mne neznámeho kríka :-)
šípky, huby
Zvedaví ste, či ma svrbia prsty? Budem, podľa mojej maminky, celý rok vyšívať? Veru áno! Dnes večer začínam! Bola by som rada, keby ma dnešné dve aktivity sprevádzali počas celého roka 2016 :-)


Nech sa vám darí!
Daniela


13 komentárov:

  1. Ahoj Danka aj ja som ku večeru začala s mojim koníčkom---však bodaj by som ho v zdraví mohla robiť po celý rok.Včera som bola na dlhšej vychádzke---ja tomu hovorím pochodové cvičenie----nevesta má nový ""krokomer tak to odpočítala --prešla som 10 km.Dnes sa mi nechcelo ísť nikde som nevyspaná--máme doma psa a ten Silvestra zle prežíval a keďže s tým búchaním stále neprestávajú nemám šancu sa poriadne vyspať.Tak Danka nech sa nám to hobby vydarí .Pozdravujem EB

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Danka aj ja som ku večeru začala s mojim koníčkom---však bodaj by som ho v zdraví mohla robiť po celý rok.Včera som bola na dlhšej vychádzke---ja tomu hovorím pochodové cvičenie----nevesta má nový ""krokomer tak to odpočítala --prešla som 10 km.Dnes sa mi nechcelo ísť nikde som nevyspaná--máme doma psa a ten Silvestra zle prežíval a keďže s tým búchaním stále neprestávajú nemám šancu sa poriadne vyspať.Tak Danka nech sa nám to hobby vydarí .Pozdravujem EB

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Opäť a zas milý článoček, ktorý pohladí dušu aj oči. Krásna príroda ... U nás dnes padal poobede konečne sneh, slabý poprašok a drží sa, slniečko však ostalo skryté za bielou oblohou. Včera sme mali krásne slnečné počasie, na rozlúčku zo starým rokom nás potešilo a ako hrialo, sedela som na balkóne a vyhrievala sa. Prajem mnoho krásnych príspevkov a úhľadných krížikov. Som rada, že som Váš blog objavila - príjemné čítanie ... skutočne. Krásny večer ešte raz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dani ... toto príslovie si pamätám ešte z detských čias ... starká ma vždy vystríhala ... to rob, to nerob ... a akosi sa to vo mne tiež zakorenilo ... Podľa dnešného dňa budem celý rok sedieť doma a driemať ... Vôbec som sa nevyspala, delobuchy a petardy trieskali ešte o piatej ... a sučka s kocúrom samozrejme so mnou v kuchyni na gauči ...
    Ale aj virtuálna prechádzka s tebou mi urobila dobre ... :) pekné pohľady na studenú oravskú prírodu.
    Dani, tak do nového roku si vykročila správnou nohou ... prajem tebe i manželovi pevné zdravie, spokojnosť, radosť z detí a veľa krásnych dní ... :)
    paa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dani, prajem ti , aby si bola v novom roku zdravá, šťastná, aby sa ti darilo v práci i doma, veľa pekných námetov na vyšívanie, aby ťa mal každý rád a tak... :)pá D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Daniela, prajem Tebe aj celej rodinke len do dobré a krásne, čo môže v živote človeka postretnúť. Krásne výšivky, šikovné prsty a trpezlivosť so žiakmi.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Cara Daniela spero che questo anno sia migliore del precedente e che porti tante cose belle. Il passato per me non è stato bello spero nel futuro.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danielko, fotky máš nádherné a hezky jsi je upravila... člověk se pokochá a ve skutečnosti to musí být balsám na duši a tělo.
    Užívej nový rok v pohodě a ve zdraví. Těším se na to "setkávání" s tebou !
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Great that you walk that much. The sun here is very harsh in afternoon and mornings are cool and too windy. Looking forward to see your next stitching.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Happy new year to you and your family , Daniela !!!
    hugs
    Niki

    OdpovedaťOdstrániť
  11. A new year's walk looks like the perfect way to start your year, Daniela. I love the mountains in your area!! Wishing you every happiness in 2016!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Lovely walking pictures! Since 30 December, it is snowing over here :D It is unusual for my city!So, while it lasts; we are walking as long as possible under snow flakes :D

    Looking forward to seeing what will be come up as the first stitching project of 2016!

    Paaaaaa!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Danka, ale ja si neviem ani predstaviť rok bez tvojich krásnych výšiviek... ako na Nový rok tak po celý rok a ja sa teším na tvoje výtvory...tie fotky veru skôr pripomínajú blížiacu sa Veľkú noc...:)

    OdpovedaťOdstrániť