pondelok 4. januára 2016

Konečne začalo.....snežiť

K čomu núkam cukor??? Aha, najskôr si treba naliať čaj. To ale treba vydržať do zajtra, čajník je ešte vo výrobe:



Dnes sa už pred obedom riadne zamračilo, len-len snežiť. Zdalo sa, že nasneží veľa, ale počasie nás opäť zavádza. Sneženie bolo slabé a len krátky čas. Teraz opäť nesneží. Našťastie, je celodenný mráz a lyžiarske strediská môžu umelo zasnežovať. 

Prechádzku do prírody som dnes vynechala. Bola som sa tak aspoň potešiť s trochou bielej perinky na našej ulici:





Dnes som sa zapodievala vianočnými hyacintami. Mám ich nádherné, ale teším sa s nimi iba v komore. Manželovi sa nepáči ich typická vôňa. Vraví, že mu to pripomína krematórium :-(((

Našou komorou som sa "chválila" už viackrát. Je veľká a dá sa v nej aj posedieť v časti, ktorú voláme včeláreň. Manžel tam má včelárske náčinie a vytáča tam aj med. 

Takže hyacinty putovali na okienko v komore:





Posledné dni, a hlavne noci, sú u nás riadne mrazivé. V našej nevykurovanej komore poklesla teplota na 0°C. Manžel tam včera a dnes aspoň trocha zakúril v piecke, nech teplota neklesne pod nulu. No a moje hyacinty? Zatiaľ sa im  darí, ale kvety sú také ťažké, že stoja len vďaka tomu, že sa zapreli do okna. A ak teplota ešte poklesne, zamrznú. Urobila som s nimi krátky proces - zrezala som ich a aspoň na pár hodín doniesla do kuchyne:




Nech sa vám darí!
Daniela




13 komentárov:

  1. Nádherné hyacinty. Je fakt, že majú omamnú vôňu a niekomu smrdia podobne ako baza. Mne vonia. Všetci sme iní, jedineční♥ A v tom je kúzlo. Výšivka vyzerá zaujímavooo. Pekná kombinácia farieb. Pekný večer

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu výšivky!
      Anka, aj ja si myslím, že je dobre, že sme každý iný, veď to by bola nuda na svete, keby sme boli na jedno kopyto:-)
      Pááá

      Odstrániť
  2. Danka --máš krásnu komôrku--závidím.....Aj nejaký ten sneh...u nás nie skoro žiadny --ako keď pocukruješ koláč----a mrazy celkom slušné a ani sa mi nechce chodiť von..iba toľko čo vyjdem na chvíľu so psíkom.Pozdravujem EVA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka, nemusíš závidieť, niet čo. To je len využitý starý priestor. Najlepšie tam je v lete, keď je horúčava. Toto leto však bolo také extrémne, že aj tam sa oteplilo :-)
      Pááá

      Odstrániť
  3. Vôňa hyacintov je úžasná, škoda že to manželovi smrdí :/ ja som si zabudla kúpiť ale teším sa, že vo štvrtok pôjdem do prace a kúpim si nech mam to prevonia dom :) teším sa na vysivku Pa, Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka, ja som mala iba 2 raz hyacint ako vianočný. Predtým vždy až jarný. A myslím si, že to kedysi na Vianoce nebolo ani dostať. Kým ešte nekvitne, iba si rastie, môže byť v kuchyni, ale akonáhle sa rozvinie, už ide preč. Ale aj teraz, keď muž nie je v kuchyni, mám ho tu aspoň na 2 hodinky :-)
      Pááá

      Odstrániť
  4. Danielko, konývka se ti pěkně klube, původně jsem myslela, že cukr bude sklenička medu ... a hyacinty mě také moc voní ... máme jeden, ale na verandě, tam je dost chladno.. tak poupátka raší pomalu..
    U nás dost sněžilo... je tu jak v pohádce... je mrazík, ale na noc hlásí nulu a zítra nad nulou ... tak se necháme překvapit..
    Měj se fajn. jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, veď aj tento môj vydržal tak dlho vďaka tomu, že je v chlade v komore. V teple rýchlo vykvitne a za pár dní aj odkvitne. Keď mi začal kvitnúť, musel ísť do komory a to mu zachránilo život :-)
      Tu sú stále vysoké mrazy :-(, ale zas nesneží.
      Pááá

      Odstrániť
  5. Adoro i giacinti e adoro il loro colore e profumo
    Da me iniziano a fiorire in giardino ad inizio primavera.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. I fiori del giardino nel nostro paese in primavera. Questo è comprato nel negozio.
      Mi piace l'odore, non il marito: - (((
      Pááá

      Odstrániť
  6. Great progress on your cross stitch project! Hope the snow go away soon

    OdpovedaťOdstrániť