nedeľa 10. januára 2016

Potešenie pre oči (azalka)

Ukončila som výšivku na Christmas Ornie SAL, tak ak chcete vidieť môj príspevok na tému Music, kliknite!

Dnes som začala nový projekt, ale mám z neho dosť veľký chaos v hlave. Neviem, či to vôbec zvládnem. Sú to štyri ročné obdobia a naplánovala som si, že aj vyšívať budem tak, aké bude obdobie. Teda teraz, v zime, som začala zimou :-)))

A prečo mám hlavu v smútku? Vyšívam len z tabletu, v ktorom mám stiahnutý obrázok z pinterestu. Pri zväčšení obrázku sa znižuje jeho kvalita a zle sa mi rozlišujú farebné odtiene............Ale idem bojovať!

Možno tam už aj niečo vidíte, možno nie. Možno niekto aj uhádne, čo to bude :-)))

zmena nastane ešte pri zvýraznení kontúr, to budem robiť až na konci

Dnes sa pochválim kvitnúcou azalkou. Teraz je asi najkrajšia, plná ružových kvetov, konce lupienkov má slabo sfarbené do biela. Kvety, ktoré začali kvitnúť ako prvé, začnú pomaly odkvitať:

hrdá som na to, že azalka u mňa vydržala z minulej sezóny :-)






Nech sa vám darí!
Daniela

16 komentárov:

  1. Danielko, výšivku máš hezkou veselou (SAL) ... a tato ? že by tanečnice... každopádně nožky jsou to určitě ... azalka je fakt nádherná ... už jsem myslím psala o naší také růžové ... celá obalená květy a najednu jí začly dost padat lístky, některé větvičky skoro holé ... doufám, že ji zachráním ... má už leta ....
    Tak papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tanečnica nie, ale nôžky to sú :-)
      Zaujímavú máš azalku, ale aj tak sa čudujem, že von vydrží cez zimu. Moja len leto strávila von, ale tiež jej lístky padajú, aj keď nekvitne. Preto som si myslela, že z nej nič nebude a predsa prekvapila. Tak nech prekvapí aj tá tvoja!!!
      Pááá

      Odstrániť
  2. It is a very lovely start! no matter how hard it can be; it will be a beauty like the others ♥

    Looking forward to seeing its next progress ♥

    Paa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you, dear Nurdan, I will try not to disappoint !!!
      Pááá

      Odstrániť
  3. L'azalea rosa è bellissima è tutta fiorita. Complimenti anche per il nuovo ricamo.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Azalka je nádherná a aj výšivka pre Ornie Sal sa mi páči. Danka, čítala som kdesi čosi, že na prevedenie obrázku do schémy existuje akýsi program. Idem Ti to pohľadať, pamätám si cca, kde to asi bolo, možno to asi aj poznáš. Pekný deň a nech sa darí♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Anka!
      Anka, neviem, na aký program myslíš, ja viem o takom, čo sa ním dá nakreslený obrázok, alebo foto, pretransformovať do krížikov. Mne by sa zišlo niečo, čo by obrázok už vo farebných krížikoch dokázalo zväčšovať bez ujmy na kvalite. O takom veru neviem :-((( Ak by si vedela ty, to by si ma veľmi potešila, keby si mi to odporučila, i keď neviem, či by som s tým vedela robiť, lebo isto je to v AJ a to neviem :-(((
      Pááá

      Odstrániť
  5. YOur azalea looks so pretty!!!
    Great new stitching start :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dani ... januarovy obrazok je velmi pekny ... vesely a pestry ... tri mile hudobnicky ...: -)
    a azalka ... tu ti obdivujem uz davno ... robi ti radost v tomtovzachmurenom pocasi rovnako, ako nme orchidky ... :-) pa pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti, Lauri za pochvalu speváčok!
      Tak to ti poviem, že to počko už nevie, čo robiť, dnes tak intenzívne prší, ako by bol apríl, včera celý deň hustá hmla, v stredu má vraj zas snežiť a opäť majú prísť -20, tak aspoň pohľad na azalku zdvihne náladu :-))
      Pááá

      Odstrániť
  7. Azalka je prekrásna... ja mám jednu v skalke a kvitne každý druhý rok neviem prečo... Danka moja veru si netrúfam tipovať čo sa to na obrázku črtá... počkám si na ďalšie krížiky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka, ďakujem ti za krásne komentáre! Vidno, že chodíš na internet raz za pár dní, ale vidím, že poctivo všetko prejdeš! Ale za to ťa chválim, lebo mne sa zdá, že ja sa začínam internetom zaoberať viac, ako je potrebné. Lebo ja nie len blogy sledujem, ale aj na FB mám kopu novín a rôznych stránok laiknutých a kým to všetko každý deň prejdem, tak aj keď nič nikomu tam nepíšem, trvá mi to dlho. A môj muž je na tom tak isto :-))) Nech už príde leto, alebo aspoň lepšia jar, nech sme viac von!
      Pááá

      Odstrániť