pondelok 14. marca 2016

0 (nula)

Páčia sa vám tieto šaty s klobúkom? Mne áno, ale ten úzky pás mi chýba :-)))




Zas ma dnes na internete niečo zlákalo a musela som kliknúť. Upútavka vyzerala zaujímavo, vraj: Všetci ľudia s krvnou skupinou "0" majú jednu spoločnú vec a je úžasnejšia, než ste si mohli myslieť. Je to aj o mne, tak ako nekliknúť?

To, čo som sa dozvedela, samozrejme, nezodpovedalo bombastickému názvu, ale našla som si aspoň ospravedlnenie pre moju obezitu :-)

Na Slovensku sa vraj najviac vyskytuje skupina A, ale na svete to je skupina 0. Je to najstaršia krvná skupina a verí sa, že ju máme zdedenú od našich dávnych predkov, ktorí boli dobrými lovcami, pozorovateľmi a mali silný imunitný systém. Preto ľudia so skupinou 0 sú plní energie, sú schopní sústrediť sa dlhú dobu, sú produktívni, optimistickí. Majú však nezdravé návyky a zvýšenú hladinu stresu. Držia zlé diéty a málo sa pohybujú a cvičia, preto sú obézni :-)))

Viete, že mne z toho väčšina sedí? Ale hladinu stresu nemám zvýšenú, práve naopak, zníženú. Najviac mi sedí posledné konštatovanie - zlé diéty, málo pohybu, obezita! Tak povedzte, ako schudnúť, keď to mám už zakódované v krvi?

Ďalšie rady: 
-vyhýbať sa alkoholu a kofeínu. Alkohol vôbec nepijem a kofeín prijímam  veľmi málo, vypijem denne jeden-dva čaje a len občas jednu kávu
-nerozhodovať sa impulzívne, všetko si najskôr rozmyslieť a rozhodnutie urobiť neskôr. Toto celkom neviem zhodnotiť, rozhodujem sa väčšinou po zvážení plusov a mínusov
- vyhýbať sa výrobkov zo pšenice, kukurice, fazule, vyhýbať sa kapuste a karfiolu. Toto denne porušujem, život bez kapusty, fazule, karfiolu si neviem predstaviť
- jesť by som mala morské živočíchy, riasy, špenát, brokolicu a červené mäso. Z toho jem iba špenát a brokolicu


Poobede som bola aspoň na chvíľu von. Slniečko lákalo, ale bol silný vietor a dosť zima:






Domov som prišla len tak-tak, takmer som zmeškala naše posedenie pri čaji o piatej:


Nakoniec som si aj tak neuvarila čaj. Dnes som si vybrala vitamín D a draslík:





Nech sa vám darí!
Daniela

13 komentárov:

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lovely embroidery, Daniela!!:)
    Blame it on the blood, lol:) But unfortunately, you will find all kinds of people in all blood groups. Food is generally hereditary and region specific. For Indians, wheat and rice are staple and people have been thin with that food as well, but white flour used in west impact our bodies in negative way. Just understand your food and reduce the intake of fatty ones within those. You need not move your diet to anything else. Go with what your ancestors ate.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nuž, čo k tomu dodať? Niečím sa musíme uchlácholiť :-) Existuje aj diéta podľa krvných skupín, ale ja beriem takéto informácie podobne ako aj horoskopy. Viac pre zábavu ako vážne.
    Šaty na vešiaku sú naozaj pre štíhlu slečinku. Taký driek som nemala ani za mlada, lebo mám takú postavu, ktorá nemá (nemala) ani zvýraznený driek, ani boky. Fotografie, pohľady na Choč sú nádherné, ale ide z nich zima. Momentálne aj tu prší, pomedzi kvapky dažďa poletujú aj snehové vločky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prečítala som si aj komentár nad tým mojím a tiež s ním súhlasím :-)

      Odstrániť
  4. Dani, tá výšivka je úžasná už teraz ... A veľmi ma zaujalo rozprávanie o kskupine O ... tú ma môj muž ... ja som klasika A ... Všetko na neho tiež sedí, okrem diét ... on keď sa zatne, tak neje ...
    O piatej som mala zelený čajík ... už si pomaly pôjdem kúpiť ďalší ... Vitamíny sú tiež potrebné ... tvoja kombinácia ma inšpirovala ... draslík vraj pomáha pri kŕčoch v nohách ... to potrebuje muž ... Dani pa ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka,
    výšivka je krásna, ale Ti to vyšíva ... :-)
    Nádherné fotky z okolia, i keď dnes u nás sneží...
    Máš pravdu, občas treba vymeniť čajík za vitamíny, i keď najlepšie sú asi v prirodzenej forme.
    Prajem Ti úspešný týždeň, pa
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. bellissimo il ricamo, adoro quello schema. Anche mia mamma è del gruppo O

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danielko, jsi pilná vyšívačka. A s tou krevní skupinou - to jsem si se zájmem přečetla, také mám skupinu 0, nemám zvýšený stres, ale necvičím a ráda si dám dobré jídlo. Ne, že bych byla nějaký tlusťoch, ale nadváhu mám. Ale co, já už to v mých letech tolik neřeším. Přeji krásný den, u nás fouká a dost!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danielko, výšivka je nádherná.. hotová bude určitě kouzelná ...
    "O" mám taky.. stres prevít mi někdy skáče za krk, optimistická myslím jsem a raduju se z drobných věcí.. jinak ostatní na mě moc nesedí ... koukám čemu všemu bych se měla v jídle vyhýbat, tak mám ráda ... no je zajímavé si to přečíst a holt si dáme na co máme chuť a hotovo ...
    Myslím, že dobrý lék je pohled na Choč..už jsme krasavce dlouho neviděli
    Dnes ráno byly venku haldy sněhu .. do večera z toho nic nebude...
    Já si dám čaj o páté -šalvěj..teď popíjím zelený Darj...zaháním neduhy ..
    Měj se fajn, papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Danielka ty si ma odrovnala! Ja som tiež nulka a už viem prečo mi rastie pr..lka :o)
    Výšivka krásne napreduje, už sa teším keď bude hotová. Ide Ti to neskutočne rýchlo. Aj u nás veru riadne duje, ale fotky z prechádzky sú moc pekné. Pa a drž sa, nech tie vitamínky odplašia všetky neduhy :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Danielko tak to jsou informace :o))) také jsem nulkařka :o)
    Výšivka je skvělá jako vždy :o) a také už druhý den vitamínuju něco se o mě pokouší...
    Měj se moc hezky.
    Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ahoj Daniela, výšivka mi napovedá niečo romantické. Za mlada som mala v pase 58 cm a teraz ... Tiež mám "O" krvnú skupinu a takmer všetko na mňa sedí alebo je to výhovorka? ;-))) Ja si o chvíľu urobím zázvorový čajík, necítim sa veľmo dobre.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť