štvrtok 31. marca 2016

Deň učiteľov

Môj plán ušiť dnes ďalší vankúš stroskotal. V škole som sa dozvedela, že dnes si ideme pripomenúť Deň učiteľov, ktorý tento rok padol na Veľkonočný pondelok. Náš zriaďovateľ (sme súkromná stredná odborná škola) nás pozval do jeho zariadenia - Penziónu  Racibor, neďaleko Oravského Podzámku. 

Najskôr som bola rozhodnutá, že tam nepôjdem. Veď ma doma čaká toľko roboty! Musím sa sama nad sebou zasmiať! Vždy som mala v hlave, ako je dobre dôchodcom, žiadne starosti (ak nepočítam choroby a lekárov), času na rozdávanie, ráno vstanú a majú fajront..............No, proste, predstavovala som si to ideálne. 

Ja som teraz dôchodca a nemôžem sa zúčastniť oslavy v kruhu svojich kolegýň. V kruhu tých, ktorí pre mňa znamenajú v denno dennom živote veľmi veľa. S ktorými trávim stále veľa času a cítim sa medzi nimi výborne. Prečo? 

Prišla som domov a manželovi povedala, čo sa dnes ide udiať. A ja tam nejdem, idem šiť. Pozrel kritickým okom na mňa, pokrútil hlavou a postupne mi to z hlavy vytĺkol. Argumentoval všeličím a mal pravdu! Teraz som mu vďačná za krásnych 6 hodín, ktoré som v dnešný slnečný deň prežila. 



nechutilo by vám, keď navarí zriaďovateľ školy, majiteľ penziónu,
lyžiarskeho strediska, farmár, pestovateľ, včelár............?












A viete, čo som na kolegyne vymyslela? Išli sme na prechádzku do okolia. Je tam nádherná príroda a necelý km od penziónu má zriaďovateľ včelín. Naň som bola zvedavá :-)))




tu sme boli :-)
do cieľa, kus za nami, došli už len najvytrvalejšie :-)))

včelín


ríbezľový háj



pohľad na Kovohuty Široká
nemôže chýbať pohľad na Choč :-)
a na opačnej strane pohľad na krásny Oravský hrad
stará lipa

a ešte niečo, čo som nevidela snáď od detstva - množstvo žiab,
ktoré dokážu preskočiť aj ohradu okolo jazierka

Na záver ešte niečo:
- prosím, prijmite moje ospravedlnenie, že zas neodpovedám na vaše komentáre
- dnes som nemala čaj o piatej, nestihla som, domov som prišla až o 19:00 h.
- na nový vankúš treba počkať do zajtra
- hľadám nové vyšívanie, svrbia ma prsty :-)
- kto by chcel prežiť v lone krásnej prírody pár dní, môže to byť v Penzióne Racibor, odporúčam :-)


Nech sa vám darí!
Daniela

16 komentárov:

  1. Danielko, ještě že tě manžel přesvědčil... vždyť je to tak krásné jak se říká vypadnout z toho stereotypu a s lidmi z práce s kterými si rozumíš ... váš zřizovatel je fajn, že vás takto pozval ... určitě budeš mít na výlet pěkné vzpomínky ... vypadá to tam hezky...
    Měj se fajn. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vsichni obcas potrebujeme takovy den :-), ale v takovem krasnem okoli - to malokdo dostane. Dobre jsi to udelala :-)
    xx

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Поздравляю! Как хорошо, что вы так прекрасно провели время со своими коллегами! А подушку можно дошить завтра!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Daniela, správne si sa rozhodla, je to predsa pocta pre učiteľov, úradníci niečo také nemajú. Ešte sa navyšívaš.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tiež si myslím, že si dobre urobila, keď si tam išla. Všimla som si, že ste boli oblečené len veľmi naľahko, takže bolo u vás dnes tak pekne ako aj u nás. Vieš, v čom ťa obdivujem? Že prídeš domov po 6-hodinovej oslave a tebe sa chce ešte písať článok na blog.
    A k tým žabkám. Vieš, že prečo preskočia aj tú ohradu? Pravdepodobne si idú hľadať miesto, kde sa budú páriť a zakladať nové potomstvo. Práve je teraz ich obdobie.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Včely pri tom veternom počasí počas uplynulých dní síce lietali, teplota sa cez deň motala okolo 15°C, nosili peľ a vodu, a za dva dni stúpla váha úľa o 2,50 kg. Predvčerom večer mierne spŕchlo, včera bolo príjemné slnečné počasie a teplota vystúpila popoludní na 21°C. Včely od 9.oo hod. ráno nosili peľ a s ťažkým nákladom padali popred úle. Kvitne vŕba rakyta. O 18.oo hod. končil dolet včiel domov a váha s úľom počas včerajšieho dňa stúpla o 5,20 kg. Neuveriteľné!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vidíš poslednú dobu keď som učila --tak presne aj ja som sa už vyhýbala rôzným posedeniam--čo vlastne nie je dobré---človek sa tam nachvíľu odreaguje od svojho stereotypu- atiež aj načerpá iné poznatky.Dobre že si tam išla!!!!!Tak na Racibore je takéto.....no už som tamdávno nebola. A robota Danka ,ktorú máš doma Ti neutečie--nie je zajac--počká Ťa-Pozdravujem -nech sa Ti darí EVA

    OdpovedaťOdstrániť
  8. От каждого хорошо проведённого дня жизнь становится счастливее!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Danielka, dobre si robila, ze si isla....treba aj oddychovat a byt s kolegovcami aj inak ako len v robote...a nerob si starosti, ze neodpovedas na komentare, kto chce ten ti tu komentar necha aj bez odpovede ❤, pa Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Vidíš Danka, aký krásny deň si nakoniec prežila...ono to tak niekedy býva, že kde sa človeku nechce ísť, nakoniec ide a je tam výborne...ale priznám sa ti, že ako nechodím do školy tak na tento učiteľský deň zabúdam, sem-tam mi ho pripomenie moja švagrinká ktorá je učiteľka v materskej škole už vyše tridsať rokov...nech sa ti teda Danka darí naďalej aj medzi kolegami v škole ale samozrejme nielen tam ale všade nech si spokojná. Pekný deň a ešte krajší víkend. Ahoj Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Hi Daniela, You had a great outing !! :)Thanks for sharing the pics!!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Liebe Daniela,
    ein schöner Ausflug! Geniesse es - die Stickerei kann auch mal warten :)
    Paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Dani, jasné že sa treba vyvetrať. Vieš čo? Racibor poznám. Boli sme tam minulú jeseň na predĺžený víkend, ale neboli sme dva krát nadšení. Po večeri sme sa ešte utekali do Podzámku natlačiť pizzou. Boli sme tam štyria a všetci sme sa zhodli, že nabudúce radšej už inam. Prostredie nádherné, kŕdle husí tam pobehovali okolo penziónu... Odtiaľ sme vyrážali na túry.Ubytovanie super, ale strava...:(
    V Lipt. Jáne sme boli veľa krát. Robo sa aj v kadi kúpal viac krát, ja nie. :)Danka a boli ste aj v Podzemí pod vežami- mincovni? Tam sa mi veľmi páčilo.
    Naše včielky tiež už lietajú len milá radosť.:) Pozdravujem . D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Danielko, moc děkuji manželovi, že tě dokázal přemluvit a ty sis pak následně ten den mezi milými kolegyněmi a kolegy krásně užila. Snacha učí na ZŠ speciální pedagogiku a ti pořádají každý rok taky Den učitelů a ona chodí a vždy je spokojená. Dcera učí na gymnáziu, ale tam se nic takového nekoná.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Nádherné fotky,
    prajem dodatočne všetko najlepšie ku dňu učiteľov, robia záslužnú prácu pre naše deti - budúcu generáciu...
    Pa

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ešte,že ťa manžel spracoval. Danka robota nie je zajac, neutečie. A ty by si prišla o krásne zážitky. Fotky krásne, úžasné prostredie a tie mňamky od pána majiteľa, to by bola večná škoda nezažiť to. Ale na druhej strane poznám aj ten pocit, keď sa mi niekam nechce a preto chápem aj tvoje váhanie. Prajem pekné jarné dni a pa pa.

    OdpovedaťOdstrániť