piatok 4. marca 2016

Dlhé, či krátke?.......vlasy

Dnes som dokončila februárovú úlohu z Christmas Ornie SAL:

až tu vidím, že som žehlila trocha do hora, musím prežehliť!

ešte nie som rozhodnutá, čo z toho bude :-)

Na vianočných trhoch som sa náhodne stretla s virtuálnou priateľkou Evkou. Prihovorila som sa jej ja po tom, ako pri stánku povedala obchodníčke svoje meno. Obidve sme ostali veľmi prekvapené z nášho zoznámenia. Ona nemá blog, ale denne chodí na G+ a tam mi aj komentuje moje príspevky. Tak som dobre poznala jej meno.

Na blogu som párkrát uverejnila aj svoju fotografiu a myslela som si, že človek, ktorý na blog chodí, ma podľa foto spozná. Ale nebolo tomu tak, ako som si myslela! Evka povedala, že nevedela, že mám dlhé vlasy. Myslela si, že ich mám úplne krátke. A viem, prečo si to myslela! Vždy mám vlasy učesané dozadu a zapletené do vrkoča :-)

Dnes som mala doma kadernícky salón. I keď máme v škole kaderníčky, vlasy si farbím sama. Farbím si ich na taký odtieň, aký som mala za mlada. Kto ma pozná od vtedy, ani nevie, že si ich dávno farbím. Tmavnúť mi začali niekedy po 35.  a neskôr mi začali aj šedivieť. Našťastie, moja obľúbená chémia mi vie pomôcť :-)))




nafarbené, ešte mokré vlasy
už suché vlasy (fotím sama seba v zrkadle)
Manžel by bol najradšej, keby som si ich dala ostrihať. Pre mňa by však bola starostlivosť o ne náročnejšia. Viem to z vlastnej skúsenosti. Keď mám vlasy krátke, ráno sa zobudím a každý vlas mi smeruje v inú stranu. Upraviť ich do normálneho stavu, to dá zabrať. A to ma nebaví :-)

Dlhé vlasy si ráno zapletiem a mám na 24 hodín "vystaráno". A ak to ráno nestíham, dievčatá v škole mi ich zapletú s radosťou :-)))

Naposledy mi ich ostrihala pred dvoma rokmi žiačka Barborka, samozrejme, že ich aj dostala. Pár mesiacov sa mi nedali dať ani do gumičky a rozpustené (mala som ich zastrihnuté dorovna) ma znervózňovali, rozčuľovali. Teraz ich pestujem pre ďalšiu žiačku, Ivetku. Maturovať by mala o rok, ale neviem, či si ich nedám skrátiť už teraz na jar :-)))

Na predmete materiály, ktorý učím nádejné kaderníčky, vysvetľujem, že vlasy sa na mieste gumičky odierajú, ničia a lámu. Moje vlasy sú v gumičke stále. Nerozpúšťam si ich ani na noc. Podľa teórie by som ich mala mať v mieste gumičky zničené, zlomené. Nemám!!! Končeky dlhých vlasov sa často štiepia, rozdvojujú, moje nie. Je to tým, že ich nefúkam, nežehlím, nekulmujem........Ubližujem im len občasným farbením :-(


Včera som bola taká zmetená informáciami o kvake na internete, že som zabudla pridať foto z čaju o piatej. Ale určite som ho mala! A budem popíjať čaj o piatej až do pekných jarných dní. Vtedy už nebudem sedieť doma, budem von :-)))

Dnes som si uvarila biely čaj Ming Qian Wild Buds. Zistila som, že Ming Qian Cha znamená čaj z najcennejšieho zberu roka, kedy pučia prvé pupene. Čaj sa získava z divokých čajových stromov v provincii Junan v juhovýchodnej Číne. 


Zajtrajší deň bude pre mňa zmena. Idem robiť zapisovateľku vo volebnej komisii v našej obci. Ale budem sa snažiť nevynechať blogovanie :-)


Nech sa vám darí!
Daniela














13 komentárov:

  1. Danka ... máš krásne vlasy ... a obdivujem ťa, že si také dlhé farbíš sama ... Ja som si nefarbila moje už vyše desať rokov ... mám platinovú blod od narodenia ... a z experimentovania s farbením som už vyrástla ... :) Stáva sa mi, že ma neznáma žena na ulici zastaví, že akú farbu si dávam na vlasy ... a je veľmi prekvapená, keď poviem, že sú moje nefarbené ...
    Čaj o piatej pijem pravidelne ... ale už som rozmýšľala, že to o hodinu posuniem ... O piatej je už fajn svetlo, často som ešte vonku, tá pohoda s čajom príde teraz neskôr ... o šiestej, o pol siedmej ... a myslievam na vás všetky ... Dani paa ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    výšivka je krásna. Neviem, na akú tkaninu vyšívaš, ale ja sa vždy snažím, aby mi spod výšivky nevykúkala tkanina :-) Ale zas ja vyšívam len priadzami, ktoré sa skladajú zo šiestich vlákien.
    Máš krásne vlasy, aj ja si moje farbím na špinavú blond, ale mám ich dlhé čoskoro už po pás, i keď nikdy nevydržím a dám si ich vždy skrátiť.
    Ja som dnes čajík nestíhala, ale myslela som na vás...
    Pekný večer,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielko, výšivka je krásná... i každý obrázek jednotlivě by byl hezký ... taky tě obdivuju, že si barvíš dlouhé vlasy sama ... já mám krátké, tak je to s barvením jednodušší ... používám taky Garnier nebo Welaton...
    Já si dnes o páté dala zázvor s medem a citronem.. měla jsem na něj vysloveně chuť. Tak se měj fajn. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dobré ráno Danka--so záujmom som si prečítala Tvoje myšlienky o vlasoch -a zhodou okolností aj ja mám teraz dilemu čo s nimi--Predtým som vždy nosila dlhé a rôzne účesy teraz krátke--ale zrovna rozmýšľam že nechám si ich narásť asi by to bolo pre mňa jednoduchšie--lebo Ty tam máš kaderníčky--ale ja chodˇobjednávaj sa.Farbím sa aj ja a to už dlhé roky--mala by som ich biele --mám to po mame Len neviem ako by som si ich zapínala--mne nepristane tak ako Tebe do vrkoča a účesy ktoré som si predtým robila sú komplikované--No mám to problémy však--ha-ha ?Ináč pozdravujem a už sa pomaly z tej mojej chrípky zotavujem

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Congrats on the lovely finish, Daniela!! I have short, shoulder length hairs, very difficult to set in a shape, they are too straight and soft for any hairstyle:(

    OdpovedaťOdstrániť
  6. My sentences get changed after publishing the comment, the words get displaced. Perhaps, it is translating English again into English:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dani tá výšivka je krásna. Čo sa vláskov týka, ja už tiež preferujem z pohodlnosti dlhšie, alebo aspoň polodlhé (aby sa dali zopnúť). Mala som aj ultra krátke, ale to potrebuje šikovnú kaderníčku a keď som takú našla, odsťahovala sa do Bratislavy. Takže úplne chápem tvoju dilemu. Keď sú vlásky neposlušné, nie je nič jednoduchšie ako ich stiahnuť do chvosta a je vystarané :o) Inak tvoje vlásky vyzerajú veľmi zdravo. A ešte si ich farbíš sama, no proste šikula :o) Pa a nech sa ti darí v komisií, pa pa.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danka, odpadnem... krásne vlasy... tiež by som povedala, že máš krátke vlasy... :) pa Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Cara amica hai dei bellissimi capelli biondi lunghi e fluenti. I miei sono castani e arrivano alle spalle.
    Li vorrei più lunghi ma non crescono mai :-( cerco di curarli con creme e balsami ma crescono molto lentamente
    Molti complimenti anche per il tuo meraviglioso ricamo. Sei velocissima.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Liebe Daniela,
    du warst wieder so fleißig und hast schon das vierte Bild fertig. Toll sieht es aus !! Gefällt mir sehr gut.
    Ein schönes Wochenende
    Marion

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Danka,vedela som, že máš dlhé vlasy, vrkoč, ale keď sú takéto rozpustené, tak sú krásne dlhé, až dlhokánske. :):)Ja preferujem tiež dlhé vlasy. Farbievam niekedy sama, niekedy behnem ku kaderníčke. Ale väčšinou sama.
    Výšivka nádherná, ako vždy. :) Tak uvidíme, ako tie voľby dopadnú. Pá. d. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Také jsem si myslela že máš krátší vlasy..to už je pořádná délka :o) jsou parádní a nedivím se že je mela o jejich rozčesávání :o))
    Já si vlasy ještě nebarvím jen občas sem tam nějaký melírek na oživení dávám :o)
    Výšivka super..
    Měj s emoc hezky..
    Martina

    OdpovedaťOdstrániť