utorok 8. marca 2016

Milé!

K nôžkam mám celú dámu, dokonca aj s kabelkou:



Dnes ma milo prekvapilo viacero príspevkov na blogoch, ktoré sledujem. A verte, že ich je veľa a z celého sveta! Objavilo sa na nich pripomenutie si dnešného sviatku - Medzinárodného dňa žien. V našej krajine sa veľa ľudí z tohto sviatku smeje, za čo vďačíme minulému zriadeniu. Vtedy sa totiž slávil dosť čudne, povedala by som, že až nevhodne. Ale nebudem o tom písať, každá z nás si to pamätá a tie mladšie sa môžu spýtať svojej mamy :-)

Náš národ je akýsi náchylný správať sa extrémne (dúfam, že nie extrémisticky!). Po zmene politického zriadenia sme sa vrhli do opačného extrému. A verte mi, je mi to ľúto. Zrazu sa zo škôl vytratili kvietky pre pani učiteľku triednu :-((( 

Po dlhých rokoch som dnes opäť dostala kvietky od našich žiakov. Nič moc, ale zo srdca. Bielu ružičku mi dali chlapci štvrtáci a tri ružové dievčatá tretiačky (nie som nikomu triedna):



jedna to nevydržala :-(((
snežienky mám od manžela :-)

Dievčatá, prajem vám k dnešnému sviatku kvietok darovaný z lásky! A je jedno, kto vám kvietok podaruje, či to bude žiak, manžel, brat, syn, .......Najdôležitejšie je, že to bude z úprimného srdca!

Nech sa vám darí!
Daniela

22 komentárov:

  1. Jéééj Dani teraz som dopísala komentík k minulému príspevku a ty tu na mňa vytasíš krásne dovyšívanú slečnu :o) Šikula. Aj tebe dušička prajem všetko dobré k tomu nášmu sviatku. Pa pa pa...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Helenka, ďakujem ti! Akurát som to uverejnila. Vidno, že večer sa v telke nedá na nič pozerať (ja len počúvať) a tak máme aspoň internet :-)
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielko, tedy ty vyšíváš rychle ! ... je milé, že jsi ve škole dostala kvítí i od manžela ... také ti přeju k svátku všechno nejlepší ..
    Opatruj se a papa Jarka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No vidíš, Jarka, a mne sa zdá, že mi to ide akosi pomaly :-)
      A to ešte nie je jar, von sa mi chodí horšie, lebo po dedine ma to nebaví a do prírody sa moc nedá ísť, keď každý druhý deň prší, všade je blata. Ale už hádam zima doznieva, u vás dokonca aj snežilo. Zdá sa mi, že tento rok je akosi viac snehu u vás. Začne to u vás a ide k nám, ale potom sa to niekde na Morave zastaví. Aj na blogoch vidím, že zas v noci vám snežilo. No a ešte tá hmla, a deti v autobuse to schytali, chúďatká, tešili sa na výlet a takto to dopadlo, až mi slzy padali.
      Pááá

      Odstrániť
  4. Súhlasím s Tebou, čo sa týka osláv MDŽ. Treba si pozrieť, kedy a prečo vznikol tento sviatok. Preto všetkým ženám na celom svete želám predovšetkým pokoj a mier. Daniela, výšivky Ti idú pekne od ruky. Kvetom sa poteším aj ja, niekedy ešte viac takým, len tak natrhaných na lúke. Vidieť, že si dobrá pani učiteľka.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Emily, pokoj a mier! To by som želala všetkým! Ale človek je nepoučiteľný.......
      Ja mám tiež najradšej kytičku z lúky, ako drahú od kvetinára, ktorá vyzerá ako umelá. Aj snežienky boli z voľnej prírody, i keď sú už chránené. Ale ak sa odtrhnú opatrne a len pár, a nik to nevidí :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  5. che bella la parigina, e bravo il marito, i bucaneve sono dei fiori bellissimi

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danielka,
    pripájam sa i ja ku gratuláciám k sviatku MDŽ!!!
    Dostala si krásne kvietky, určite ťa potešili. My sme namiesto kvietkov rozdávali muffiny :-) síce sme to poňali s Kubkom trochu netradičné, ale potešilo.
    Pekný deň,pa
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka, ďakujem ti!
      Veď práve, veľmi ma kvietky potešili, lebo za posledné dve desaťročia to už v škole nebolo. A pritom MDŽ nie je žiadny socialistický sviatok. Konečne si to uvedomujeme. A tie Kubíkové mafinky boli skvelý nápad!
      Pááá

      Odstrániť
  7. Liebste Daniela,
    deine neue Stickerei ist wieder zauberhaft. Die Dame ist sehr schick, rotes Kleid (hui das würde mir auch gefallen..lach..) Stöckelschuhe, Handtasche. Na da bin ich ja mal gespannt was sie vorhat..zwinker..
    Liebe Grüße Sandra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Liebe Sandra, danke! Es ist eine Dame, wie es sein sollte, nicht frei :-)
      Und die schlanke Taille :-)
      Viele Grüße!
      Pááá

      Odstrániť
  8. Great progress on your stitching!! She looks like a very city chic missy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dear Ingrid, thank you very much!
      It's just a lady :-)
      Pááá

      Odstrániť
  9. Wow un nuovo affascinante ricamo.
    Ma che meraviglia i bucaneve io li trovo bellissimi.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Caro Giovanna, grazie!
      Ho un po 'di molto felice fiori in natura!
      Pááá

      Odstrániť
  10. Dani ... pekné ružičky ... Je pekné, že žiaci nezabudli ... A snežienky od manžela krásou za ružami vôbec nezaostávajú ...
    Dani, maj sa dobre ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lauri, to je po dlhých rokoch, čo sme od žiakov dostali kvietok, čo za socializmu bolo samozrejmosťou, to je dnes zriedkavosť. Dúfam, že sa to dá do tých správnych koľají :-)
      Pááá

      Odstrániť
  11. Danielko to je krásné a moc milé :o)
    Martina

    OdpovedaťOdstrániť