nedeľa 13. marca 2016

Politický kabaret

Dala som sa na módu, ako prvý som si vybrala klobúk:




Už druhú nedeľu s manželom "čumíme do telky". Nie žeby sme boli politickí maniaci. Po voľbách minulý týždeň sme sa zaradili medzi slovenskú väčšinu. Veď kto by nebol zvedavý na výsledky volieb, ak sa ich sám zúčastnil? Výsledky však dobre zamiešali kartami!

Cez týždeň sa k situácii vyjadroval snáď každý politológ, sociológ, novinár, krčmár a anonymne kde-kto v komentároch na FB. Podalo sa niekoľko možných a snáď aj nemožných scenárov. Povyťahovali sa staré hriechy, skritizovalo nové konanie najvrchnejších, niekto robil modelov v autách a pred rôznymi budovami, hádzalo sa úsmevmi, gúľalo sa očami, vzýval sa na pomoc sám Pán Boh, zalamovalo sa rukami.........

Počas tohto víkendu sa karty miešali ďalej. Pre viacerých z nás, obyčajných sledovateľov diania, dosť prekvapivo. Naši politici skáču z nohy na nohu, z kaluže pod odkvap. Najviac sa mi páči, ako si všetci myslia, že robia len to najlepšie pre nás, obyčajných. A ja optimistka, teším sa na výsledky ich konania. Ale to robím už 26 rokov :-)))

Niečo podobné, ale vo väčších rozmeroch, nám ukazujú aj politici v USA. Majú síce úplne iný volebný systém, ale predvádzajú sa rovnako "statočne". A ľudia tlieskajú, hádajú sa a vzájomne napádajú. 

Všetko to je kabaret, na ktorý sa ťažko pozerá. A čo my? My sme predsa na poslednom mieste. Nikoho nezaujíma náš každodenný život a už vôbec nie naše problémy. Tie si musíme riešiť aj tak sami. O tom je naša dnešná spoločnosť. Pomôž si človeče, ako vieš, možno ti aj Boh pomôže! Len od nás nič nečakaj!

Náš kabaret ešte nejaký ten týždeň potrvá. Potom sa všetko utrasie, zapadne do koľají. A bude jedno, kto bude premiérom, a akí ministri. Veď už nie je rozdiel ani medzi ľavicou a pravicou. Majú všetci rovnaké ciele?!?!?!


O piatej som si uvarila Deep Forest, ochutený zelený čaj. Plnú šálku a aj do konvičky:

dievčatá, počasie stále praje našim čajom o piatej :-)
ale už sa tešíme na teplé lúče slniečka!

Nech sa vám darí!
Daniela




10 komentárov:

  1. ooooch politika ... ťažká to veda ... po voľbách som chvíľu sledovala, potom som mávla rukou, že to dáko dopadne aj bez môjho rozčuľovania ... Teraz je zas všetko inak ...
    Dnes som si uvarila o piatej bazový čaj ... z kvetov ... veľmi pekne vonia, mám ho rada ... a k tomu kúsok jablkového koláča ...
    Dani, prajem pekný týždeň ... vraj sa má ochladiť, možno aj sneh napadne ... :( pa pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru ťažká a pre nás aj nepochopiteľná :-)
      Nezávidím im!
      Ja som ešte bazu nesušila, vlani som akosi prešvihla termín, ale dúfam, že tento rok mi to už hádam nestane!
      Pááá

      Odstrániť
  2. Danielko, já jsem si před pár dny zakázala před spaním sledovat na netu zprávy ... och jaký krásný je blogerský svět ... plný krásy, inspirace, jakéhosi porozumění spřízněnosti duší ... i přátelství na dálku !.. je to takový protipól té reality života ..
    Já teď jedu na šalvěji, zázvoru apod. cosi se o mě pokouší... měli jsme i pět dní doma zavřeného s ťapkou nemocného kocoura ... no už běhá venku... tedy momentálně spí vzadu v pokoji pěkně napapkanej ...
    Danielko, měj se krásně ! Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak presne takýto zákaz si dal aj môj muž! Jarka, je to dobrý nápad, ale ja si tu sedím potichúčky poobede a tak aspoň večer nech mi niečo kecá :-)
      To len takto výnimočne, povolebne, sledujem aj cez deň, lebo cez víkend sa to menilo hodinu po hodine.
      Máš pravdu, blogovanie je super, aj pre mňa je to obrovské obohatenie, je dobre cítiť tú blízkosť medzi nami, blogermi, veď si predstav, že inakšie by sme o sebe ani netušili :-)
      Nášmu kocúrovi Mačke zostala už jedna labka akási neohybná, veľakrát ju mal dochrámanú. No, ale stále ešte behá za frajerkami :-)
      Pááá

      Odstrániť
  3. Danka, tiež to poctivo sledujeme a nestačíme sa čudovať. Tak ako píšeš, volič je na poslednom mieste. Evidentne si z nás robia politici srandu. Je to hanba. A potom sa čudujú, že mladí dvíhajú kotvy.
    Pekný nový týždeň. D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka, politika je asi to najhnusnejšie na svete! Ja by som to robiť nemohla, pri prvom nátlaku na mňa, či ohováraniu, hneď by som zutekala. A máš pravdu, naši mladí sa veru nevrátia, náš Miško po pár rokoch v D povedal, že na bordel u nás by už nepristal. Keď mu hovorím o móresoch napr. na úradoch, zalamuje rukami. Len o to mi ide, že keď to pôjde takto ďalej, zostaneme tu len starí.
      Pááá

      Odstrániť
  4. Danielko, taky jsme sledovali volby u vás, ta jedna strana, co se tam dostala, tak to nás všechny překvapilo, ale jinak koukám, že to máme podobné. Ti "nahoře" se řídí asi heslem: Po nás potopa.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru tak, po voľbách sme zostali zhrození a teraz zas v Nemecku niečo podobné :-( Ide to krajina za krajinou, až mi je z toho zle, čo z toho bude?
      Pááá

      Odstrániť
  5. Ja sledujem dianie v politike nielen krátko pred voľbami a krátko po nich, ale stále. Veď ako ináč by sa človek rozhodoval, čo do tej urny vhodiť? Škoda, že to je mnohým jedno a že sú dokonca aj takí, ktorí sa nechajú kúpiť jedným pivom, či vystúpením nejakej populárnej skupiny. No tí politici sa správajú rovnako, len tie ich úplatky sa pohybujú trošku inde, vyššie :-( Musím povedať, že ma vôbec svojím povolebným správaním neprekvapil ani Bugár, ani Procházka. Stačilo mi pozerať rovno do ich ksichtov pri rôznych debatách a vedela som, že im neverím ani to, že majú nos medzi očami. Bola som si pozrieť na fb profil pani Lucie, bývalej ministerky a čudujem sa, že tie statusy, ktoré tam vešala pred voľbami, ešte nezmazala. Veď si teraz sexie do huby, správa sa úplne opačne. Hnus.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Sono molto belli questi schemi, li ho ricamati anch'io!

    OdpovedaťOdstrániť