utorok 22. marca 2016

"Venkov" v rukách

Tretia sliepka je zrejme vodkyňa. Nie je ešte vo finálnom prevedení, ale už so vztýčenou hlavou zvoláva svoje družky:





Dnes do školy doniesla kolegyňa Anička "Krásny venkov". Na českých blogoch som ho videla viackrát. Už som si myslela, že po dlhých rokoch, čo si nekupujem časopisy, poruším svoju zásadu a kúpim si ho. 

Cez veľkú prestávku som si časopis požičala a celý ho aspoň zbežne prešla:

















Samozrejme, že toto nie je všetko z časopisu. Moja dušička sa pohľadom na krásne zábery potešila, ale aj tak si myslím, že som sa opäť presvedčila, že robím dobre, že si nič také nekupujem. Mám oveľa lepší pocit zo sledovania blogov z celého sveta. Tam priamo vidieť, čo moje bloger priateľky robia, ako žijú, čím sa zapodievajú, čo ich zaujíma, z čoho majú radosť,............ K blogom ešte denne sledujem Pinterest a pár skupín na FB, ktorých členky sa zapodievajú rôznymi ručnými prácami. Je to nádherné čítanie s množstvom inšpirácií. Nič viac mi netreba!

Dnes som trocha meškala na čaj o piatej. Bol to teda čaj o pol šiestej. Dala som si pečený ovocný a k nemu slivkový perník:



Nech sa vám darí!
Daniela

15 komentárov:

  1. Great progress on your stitching, Daniela!! :) I have a collection of many home decor magazines which I stashed and looked for inspiration when I was doing interiors for my new flat. I like going through the pages but what I feel is photographs look much better than actual and I often get bored with same settings at home. I don't have energy to change the decor frequently.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you, dear Preeti. I also think that the photograph is all the more beautiful, especially flowers. Magazines on housing are inspirational. Today you can already see everything on the Internet :-)
      I interior of our house never change, we still have the same old furniture. I love it, we bought it together with my husband and we have a beautiful memories.
      Pááá

      Odstrániť
  2. Liebe Daniela,
    wie süß die gestickten Hühnchen sind !!!! Wunderare Farben, so frühlingsfrisch. Ich wünsche Dir ein schönes , sonniges Osterfest. Liebe Grüße von Carmen

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Liebe Carmen, danke Ihnen danken! Sie können zu Ostern genießen!
      Pááá

      Odstrániť
  3. Danielka, tiez si uz nejaky ten piatok nekupujem casopisy.... na nete je tolko inspiracii, ze to clovek za svojho zivota nestihne ani keby chcel :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak som sa dozvedela, že nás je viac, čo dávnejšie nekupujeme časopisy, z čoho žijú?
      Presne tak, na nete nájdem všetko a ešte viac :-)
      Pááá

      Odstrániť
  4. Ja si kúpim časopis len vtedy, keď cestujem na dlhšiu cestu, aby mi cestovanie ubehlo príjemnejšie. Väčšinou sú to časopisy o bývaní alebo krížovky. Zistila som, že všetko, čo v tých časopisoch je, som videla dávno predtým na internete. Dnes je totiž veľmi ľahko vydávať množstvo časopisov, keď sa fotky posťahujú z internetu a sem-tam sa k tomu napíše pár slov. Takže Pinterest, blogy a internetové stránky o bývaní mi úplne nahradia všetky časopisy. A rovnako tak je to aj s knihami. Keď človek vojde do predajne s knihami, nestačí sa čudovať, na aké možné témy tam nájde knihy. Predvčerom som práve jednu takú, podľa mňa úplne zbytočnú, držala v rukách. Keďže aj ja pestujem doma malé štipľavé papričky, vzala som do rúk titul o tom, ako pestovať chilli. Na to si fakt nepotrebujem kupovať knihu. O beletrii radšej pomlčím.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danielka a ja ich nekupujem ani pred dlhým cestovaním. Cestujem iba do Mníchova a to v noci. Máš pravdu, úroveň časopisov, ale aj literatúry ide dolu vodou. Beletriu nekupujem vyše 20 rokov, a pár rokov vlastne nič, deťom knihu kúpiť už neviem, ja si zájdem do knižnice a je to!V poslednom čase, ako vyšívam a blogujem, v lete bude 3 roky, v podstate ani beletriu nečítam, nemám čas. Keď ma prestane baviť vyšívanie, vrátim sa k čítaniu :-)
      A to, že sa dá kúpiť kniha o kadejakej blbosti, to znamená, že národ nám blbne :-)
      Pááá

      Odstrániť
  5. Ahoj Danka,
    výšivka jepeknučká, páčia sa mi tie nevšedné sliepočky.
    Priznám sa, že ja som časopisový maniak, kupujem si ich veľa a aj kníh :-)proste musím stále niečo čítať.
    Venkov je krásny časopis, ale nekupujem ho, nemôžem mať všetko...
    U mňa bol včera zelený čajík.
    Prajem Ti krásny deň!
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka, ja rozumiem tomu, že veľa čítaš, robila som to celé roky aj ja, stále a všade s knihou :-) Ako som začala takto intenzívne vyšívať (v lete to budú 3 roky) nečítam. Knihy však dávno nekupujem, chodila som pravidelne do knižnice. Nemáme ich už doma kde ukladať :-)
      Som rada, že sa takto imaginárne stretávame pri čaji, je to vymoženosť doby a techniky :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  6. Danielko, slepičky jsou fešandy... jak píšeš, já časopisy taky nekupuju.. vše na to téma je na internetu ... a v knihovně si člověk leckteré časopisy může půjčit... i když zrovna Venkov a ještě nějaký podobný, teď nevím název jsem si koupila sobě k vánocům ... jak píšeš o perníku, slivkový a meruňkový mám nejradši .. teď vařím maso a zítra udělám nádivku velikonoční... je po čtvrté, tak v pět dáme čajíček? .. já asi šalvěj..
    Měj se moc hezky, papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jarka, ako dobre, že je ten internet, ďakujeme mu za veľa :-)
      Na Vianoce si môžeme dopriať niečo, čo nemáme celý rok :-)
      Mne sa zdá, že perníčky sú stále rovnakou chuťou, iba sa o čosi zmenšili a zdraželi. U nás idú slivkové. Takže to u vás už rozvoniava sviatočným varením. My sme mali už v nedeľu rezne, lebo vo veľkonočnú nedeľu Danka ide už preč, tak máme plán varenia na celý týždeň, hlavne to, čo má rada. Zajtra špenát :-)
      Pridávam sa k tebe - mala som tiež šalviu :-)
      Pááá

      Odstrániť
  7. Dani ... časopisy tiež už nekupujem ... kedysi som bola od rôznych časopisov závislá ... ale nebol internet ... Teraz sa viem zabaviť a veľa dozvedieť aj bez nich ... Aj sme s vekom asi znáročneli ... vyberáme si, čo prečítame, čo nás baví a zaujíma ... Časopisy o bývaní, záhradničení a o ručných prácach si tiež rada prelistujem, ale kupovať ich, je zbatočné ... predsa, všetko je na Webe ... :)))))
    Pozdravujem ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, v časopise ma polovica nezaujíma a na internete otvorím iba to čo chcem a mám to pritom zadarmo :-)
      Ale neviem, z čoho žijú vydavatelia časopisov, aj v HM vidím, ako v nich každý prelistuje a nevezme.
      Pááá

      Odstrániť
  8. I do not buy craft magazines unless there is something specific inside I will complete. I will buy vintage crochet magazines! They have beautiful patterns. I have one magazine subscription -- National Geographic. :) Most of what I learn is found on the Internet or the library!

    OdpovedaťOdstrániť