streda 16. marca 2016

Z núdze cnosť


Dnes som myslela, že na výšivke postúpim o niečo viac, ale cez rozpočet mi prešla moja zábudlivá hlava. Moja móda je priamo z Paríža:



Ešte aj v noci som myslela na to, či mám v škole všetko pripravené tak, aby maturity z cudzieho jazyka prebehli čo najlepšie. Potrpím si na tom, aby išlo všetko ako po masle. Všetko musím mať podrobne premyslené. 

Ráno, pri odchode z domu, mi manžel kázal kúpiť pečivo. Sľúbila som mu, že pri ceste domov sa zastavím v malom obchode v mestských pekárňach. Nakupujem tam veľmi rada. Aj keď je malý, dá sa tam kúpiť takmer všetko. Bonusom sú príjemné žienky za pultom, ktoré dokážu s úsmevom na tvári vyhovieť aj čudným želaniam zákazníkov. 

Minule jedna mladá pani prišla po dvoch hodinách od kúpi chleba so sťažnosťou, že keď s ním prišla domov, chlieb nebol teplý. Ja som človek pokojný, ale toto by aj mňa vytočilo. A viete ako reagovala predavačka? Usmiala sa, vysvetlila jej, že chlieb je teplý iba určitý čas po vytiahnutí z pece a ak taký chce, nech príde okolo jedenástej, kedy ho vozia priamo z pece. Ale po dvoch hodinách ani ten nebude teplý. Chlieb jej však vymenila!!!! Nerozumiem :-)

Keď som odchádzala zo školy, pripravila som si tašku a peňaženku, odbočila som z hlavnej cesty smerom k pekárni, išla som, išla, a zrazu som bola doma. Predstavte si, že som už taká "zmagorená",  že som okolo obchodu prešla, ale zabudla som zastaviť :-)))

Manžel sa, našťastie, nehneval, len sa usmial. To ma potešilo tak, že som mu povedala, že mu niečo upečiem. Hneď som zamiesila kysnuté cesto. Najedla som sa, prečítala niečo na FB a premohli ma opäť driemoty. Zaľahla som a zobudila som sa o šiestej. Takže, dnes som omeškala náš, na diaľku spoločný, čaj o piatej :-(((

Cesto bolo vykysnuté a pustila som sa do pletienok (recept nájdete TU):


potrela som olejom a nechala ešte podkysnúť
zväčšili svoj objem a tak išli do rúry
hotovo!
V sobotu som kúpila bryndzu za výhodnú cenu. Len 26 centov za 125g. Bola pred ukončením záruky a ja viem, že vtedy je ešte celkom v poriadku. Takže, dnes som k domácemu pečivu urobila aj domácu bryndzovú pomazánku. Na večeru som si k tomu dala šálku mlieka:



Vidíte, ráno som ani nesnívala o tom, že budem taká pracovitá, ale vďaka svojej prázdnej hlave sa zo mňa stala usilovná včielka. Cez deň na 100% vyťažená v škole, potom prespanie čaju o piatej a nakoniec kuchárske "umenie" :-)

Dúfam, že nebudete nahnevané, že zas neodpovedám na komentáre. To by bolo na dnes priveľa. Od únavy snáď budem spať ako drevo :-)))

Nech sa vám darí!
Daniela

18 komentárov:

  1. Danka,
    celkom Ťa chápem, že si taká zmordovaná, veď maturity dajú zabrať na oboch stranách :-)
    Výšivka je krásna, teším sa, čo bude ďalej.
    Pečivo vyzerá luxusne, budem musieť vyskúšať, no a tá nátierka k tomu pasuje.
    Dnes som čaj o piatej ani ja nestihla, boli sme kúpiť luster, po ktorom už dlhšie pokukujem, ale o tom niekedy nabudáce...
    Pekný večer,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka, díki za pochopenie :-)
      To, že už čochvíľa skončíme s čajom o piatej sa asi blíži :-) Ono to v lete bude horšie realizovať, budeme von a na to sa moc teším :-)
      A ja tiež vždy kúpim to, po čom dlhšie pokukujem, lebo viem, že sa mi to bude páčiť na dlhé roky. Viem, že ak kúpim len preto, že to rýchlo chcem, po čase mi to už nevyhovuje :-(((
      Pááá

      Odstrániť
  2. Il pane ha un aspetto buonissimo.
    A me piace molto
    Il ricamo è sempre più bello.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielka, výšivka sa rysuje do parády ...:), o zábudlivosti ani nehovor.. ja si píšem papieriky... tie ale zabúdam vziať zo sebou :) už si to všetko píšem do mobilu...aj pripomienky...aby mi ten mobil zapípal s upozornením, že nezabudni :) No des toto :) Tie pletienky a bryndzová no mňááám ... nie je nad dobré domáce...pa Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ja ani nepíšem, lebo viem, že by to bolo zbytočné :-)
      A mobil mám len takú starú haraburdu a aj tú nosím v školskej taške a niekedy ani za celý víkend nevytiahnem, aj sa mi tam vybije :-)
      Som rada, že sa ti moja večera páči, ale to asi každému Slovákovi :-)
      Pááá

      Odstrániť
  4. Liebe Daniela,
    was für eine herrlich, amüsante Geschichte...lächel... Schön das nicht nur ich so vergesslich bin von Zeit zu Zeit. Deine selbstgemachten Zöpfe hätte sowieso kein Bäcker so gut hinbekommen, sieht so lecker aus. Deine Stickerei ist auch wieder wunderschön. Sei bitte nicht böse das ich es zurzeit nicht schaffe jeden deiner Posts zu kommentieren aber manchmal komme ich einfach nicht rum.
    Grüße dich ganz lieb
    Deine Sandra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede

    1. Mein lieber Freund Sandra! Es scheint, dass wir alle vergesslich :-)
      Ich gehe auch in die Schule müde, ich Ruhe und dann habe ich keine Zeit für Kommentare. Es tut mir leid.
      Pááá

      Odstrániť
  5. Another sweet Paris design, it looks lovely.
    Your pastry looks delicious.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Když móda, tak jedině z Paříže!
    Ze zapomínání si nic nedělej, tento týden jsem jela domů z práce (po osmé večer), nasedla do špatné tramvaje - začínala také dvojkou, ale další číslo bylo jiné - začetla jsem se a až po delší době jsem zjistila, že jsem úplně jinde... Tak jsem domů jela místo jedné tramvaje, rovnou třemi :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivanka, ďakujem ti za všetky dnešné komentíky, veľmi ma potešili!
      A to si sa dobre povozila :-) Keď si prišla domov, to už len rovno do postele!
      A k ľaváctvu - teraz som si predstavila, ktorou nohou by som kopla do lopty, vieš, že pravou :-) Tak to mám tiež kadejaké :-)
      "šúpať" hahaha, u vás asi lúpať, neviem, ale to znamená dať dole šupku :-))))))))
      Pááá

      Odstrániť
  7. Dani, obdivujem ťa, že po tak vyčerpávajúcom dni v škole si ešte zvládla aj pečenie...a veru hneď by som sa ponúkla lebo som nejaká hladná, miesto večere som zošrotovala rumové pralinky, som normálna? určite nie...:( teraz mi je ťažko...Danka, tak nech sa ti darí a všetci tvoji maturanti úspešne urobia skúšku z dospelosti, ešte aj dnes po toľkých rokoch si na to jasne spomínam....ahoj

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka, keby muž zhundral, že som zábudlivá, nepečiem. Ale keď sa pousmial a povedal, že to nič, no, neupečieš mu? Aj keď z posledných síl :-)))
      Maturity boli dosť ťažké, žiaci mali ťažké hlavy z toho. Uvidíme, čo z toho bude.
      Pááá

      Odstrániť
  8. Danielko, ty jsi zapomněla koupit housky a já zapomněla u svého komentáře kliknout na "Publikovat" - proto koukám, kde že je můj komentář - nikde - hihihi.
    Takže tvoje houstičky vypadají moc dobře a musím je vyzkoušet, nikdy jsem housky ani rohlíky nepekla. Jsi včelka pilná - náročný den ve škole a ještě jsi upekla.
    Výšivka se mi líbí, má šmrnc - Paříž je Paříž !
    Tak hezký pátek ti přeju. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, z komentárov som sa upokojila, lebo som zistila, že sme zábudlivé všetky :-)
      Ale ti poviem, že už meliem z posledných síl, už cítim, že také plné nasadenie v škole zvládam ťažko. Dva dni za sebou, dnes ešte papiere uložiť, och, našťastie bolo dnes už aspoň slniečko a využila som to na dobitie :-)
      Pááá

      Odstrániť
  9. Sweet progress on your cross stitch Daniela!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Tak veru, chlebničkáreň je ten najlepší obchod na svete.

    OdpovedaťOdstrániť