sobota 19. marca 2016

Železničná stanica

Trocha jarnej atmosféry z novej výšivky:




Dnes na obed prišla z Prahy naša jediná dcéra Danka. Boli sme ju čakať v Ružomberku. Železničná stanica v Ružomberku je historickou budovou. Na priečelí vchodu do stanice je zaznamenaný rok 1871. Postavená bola  podľa vzoru kúpeľných domov s hrazdeným murivom. 

V roku 1912 bola zväčšená a prestavaná. Úpravou prešli aj nástupiská a odbavovacia hala. Neskôr sa upravovala viackrát, ale nebol pritom rešpektovaný historický charakter stavby a jej hodnota klesala. Inakšie tomu nieje ani teraz. Budova chátra a nerobíme nič, aby sme ju zachovali. Je to obrovská škoda :-(((









Danka bola so mnou aj v Istebnom. Ujo Mišo bol veľmi rád, že ju vidí. Nakoniec sme boli pri Lenke na káve. Trocha sme si všetky tri "pokecali" a bolo nám fajn :-)

Domov sme prišli pred piatou, rovno na čaj. Urobili sme si pečený ovocný, z mojej výroby. Ja som si ho dala do novej šálky od Danky. Je to šálka firmy, kde Danka pracuje:


Nech sa vám darí!
Daniela



7 komentárov:

  1. Danielko, výšivka vypadá fakt jarně.. jsem zvědavá co přibude ..nádraží máte opravdu nádherné.. hrázděné zdivo a vůbec ... kéž by se vám zachovalo a došlo na opravy...dcera je ti hodně podobná a je fajn takové posezení s příbuznými...vím jak jsi dělala pečený čaj, když děti měly přijet na vánoce... já jsem se letos k němu nedostala ani nevím proč... líbí se mi že máš další hrnek do sbírky ať máš z čeho vybírat... já jsem si dala po páté zelený s jasmínem a vzpomínala ..
    Danielko, užijte si hezké chvíle s dcerou a mějte se hezky ! ♥
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, Jasenová leží medzi dvomi mestami, i keď do DK to máme len 5 km a do RK 12, na stanicu chodíme do RK, lebo tam stoja takmer všetky vlaky. Ak chceme ísť vlakom do DK, treba prestúpiť v Kraľovanoch a trvá to dlhšie, i keď bližšie.
      Dobre si si zapamätala, ešte z neho mám stále, robila som ho prvý raz a narobila som ho až-až :-)
      Páááá

      Odstrániť
  2. Danka,
    výšivka vyzerá tak jarne, teším sa na ňu...
    Určite si mala veľkú radosť z príchodu dcéry, tak si to užite :-)
    Pekný nedeľný deň vám prajem,
    pa,A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti Aďka, výšivka bude k sviatkom :-)
      To vieš, že ak deti prídu na pár dní domov, máme veľkú radosť! Ale sme zmierení s tým, že sú vo svete, veď čo tu, robota len biedna..... :-(((
      Pááá

      Odstrániť
  3. Dani veľmi rada čakám čo pekného zasa vyšiješ. Vyzerá to ozaj jarne, už som zvedavá. Užívaj pohodové chvíle s dcérkou. Keď deti vyletia z hniezda, sú tieto okamihy vzácne. Teda aspoň ja to tak mám. Škoda, že sa u nás pri renováciách v minulosti, ale bohužiaľ ani v prítomnosti neberie ohľad na krásu pôvodnej stavby. Inak stanica je pôvabná. Pa pa pa a užívaj si s rodinou :o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka, ďakujem ti aj za pochvalu predchádzajúcej výšivky! Táto je z iného súdka, bude to veľkonočné. Máš pravdu, spoločné chvíle s deťmi sú aj u nás vzácne, máme síce až 4, ale všetci sú preč. Domov prídu len na pár dní, teraz na sviatky bude do nedele Danka a chlapci - ani jeden. Našťastie technika nás zbližuje :-)
      Pááá

      Odstrániť