pondelok 11. apríla 2016

Darček od Jarky

Dievčatá, ďakujem vám za komentáre na včerajší príspevok. Potešilo ma, že sa vám zapáčilo moje experimentálne pečenie. Len škoda, že technika nie je tak ďaleko, aby som vám z torty mohla každej po kúsku  poslať. Poštou by ste z nej mali len pokazenú kašu :-(

Tento týždeň mám ťažký. Aj keď si človek fandí, vek nepustí. V škole sa cítim dobre, svoje povolanie milujem, ale už iba na 3-4 hodiny denne. Pracovať na plný úväzok do dôchodkového veku 62 a viac rokov, tak to vám poviem, som rada, že to nemusím!

Vláčiku chýbalo už len málo a zvládla som to aj napriek únave:



Dnes ma doma čakalo opäť veľké prekvapenie. Dostala som darček od výbornej priateľky Jarky. Áno, považujeme sa za priateľky napriek tomu, že sme sa nikdy ani nevideli. Jarka síce nemá blog, ale pravidelne mi píše komentáre. Po čase sme sa tak "zblížili", že nám už komentáre ani nestačia a píšeme si emaily. Dozvedeli sme sa o sebe viac a zistili sme, že sme si blízke nielen vekom. Je to zvláštne, ale akoby sme spolu prežili roky spolu, či prežili spolu nejaký ten minulý život :-)

Jarka je jedna z prvých z nášho spolku "Čaj o piatej". Začali sme na popud Laury, ktorá sa chcela naučiť piť zelené čaje. Predstavte si, že som sa ponúkla, že ju to naučím aj na diaľku a pokus sa vydaril :-)

Viem, že ak sa začne pitie zeleného čaju s čajom Madam Buttefly, úspech sa dostaví. Mám to odskúšané. Mne sa však čaj minul a nepodarilo sa mi ho kúpiť ani v najbližšom špecializovanom obchode v Ružomberku. Jarka ho kúpila v Plzni a predstavte si, že nezabudla ani na mňa! Dnes mi balíček od nej prišiel. Aj teraz, keď o tom píšem, mám v očiach slzy, slzy radosti. Neviem, čím to je, ale je to pre mňa už šiesty balík! 




čaj MB a kvetinový čaj, dve škatuľky, skladacia nákupná taška
malá škatuľka vraj pre veľké dievčatá na tabletky, či cukríky :-)))
v 21. storočí to môžu mať veľké dievčatá aj na USB :-)))
mám USB malý a potom sa v taške zle hľadá, preto ho roky mám
v zápalkovej škatuľke, odteraz už nie!!!!

tu sa zdá, že nevojde, ale to je skreslené, je to presnééééé!

taška šikovná aj do malej kabele, vytiahnem, keď neplánovane nakúpim :-)

Jarka, drahá moja priateľka, veľmi ti ďakujem! Ďakujem za balíček a hlavne za priateľstvo!!!!

Už ide byť o pár minút 11, tak sprcha, niečo prečítať a spať.  Ráno pred šiestou vstávam a čaká ma ďalší ťažký deň :-(

Nech sa vám darí!
Daniela



13 komentárov:

  1. Danka aj ja som takto získala jednu priateľku --zase z Pinterestu--a ona je drotárka--- a predstav si že tiež učiteľka a dokonca robí ešte riaditeľku súkromnej školy v Kežmarku---ale predstav si ona už asi má po 70 tke---Tak ber si príklad dokedy máš pracovať---ha-ha-ha.Pozdravujem EVA

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danielko, je přirozené, že už člověk nezvládá to co dřív .. aspoň u mě je to tak .. tělo řekne, že potřebuje zvolnit, ... a jede to dál !
    Jsem ráda, že můžeš taky Madam B. popíjet .. a krabička na USB to by mi nenapadlo .. vláček je naprosto kouzelný .. líbí se mi jak malému děcku !
    Danielko, taky děkuju za Tvoje přátelství .. přesně - jako bysme roky prožily spolu...
    Čtu Evy komentář nade mnou ... mami sestřenice prodávala v oddělení látek a galanterie v obrovském hypermarketu do 89 let .. ano tak dlouho.. chodila poslední roky 3x týdne (přes víkend) na celou 8hod. odpolední šichtu ... v srpnu jí bude 93, žije u syna, ale v samostatném bytečku. Nedávno telefonovala a propovídali jsme hodinu...
    Tak ať ten týden není tak těžký jak vypadá !! ♥☼♫
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Great goodies and lovely stitching!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Cute stitching and lovely gifts !! Enjoy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lovely little train and awesome gifts.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dani, veru máš pravdu s tým dôchodkovým vekom...je to strašnééééééé ale nejdem sa radšej k tomu vyjadrovať to nepatrí na tvoj blog...chcela som napísať, že z tých veľa príspevkov týkajúcich sa školy v ktorej pracuješ je skutočne vidno, že máš svoju robotu veľmi rada a nepochybujem o tom, že aj študenti ťa zbožňujú. Nech máš teda hlavne veľa zdravia a ešte chuti niečomu ich priučiť :) Je to super, že aj vďaka internetu si vieme nájisť priateľov, nevadí že sa osobne nepoznáme aj tých pár riadkov veľa o človeku prezradí. Ja som tiež rada, že som práve takýmto spôsobom našla v tebe priateľku. Nech sa ti darí pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danielko, to je krásné najít si takové príma přátele, já taky vděčím blogu za mnoho milých přátel, s některými jsme se i viděly, taky si občas něco pošleme a ta radost je pak veliká! Jinak tě obdivuji, že ještě učíš i v důchodu, moje dcera učí na gymnáziu, snacha na ZŠ spec. pedagogiku, ale myslím, že by se jim v důchodu už nechtělo. Někdy je to pořádný zápřah a nic moc placený. Přitom mají obě dvě VŠ.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Love your colourful stitched train and generous gifts.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tolle Geschenke und ein herrlicher Zug! Glückwunsch, liebe Daniela!
    Paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Danka ... som veľmi rada, že som na nete našla toľko spriaznených duší ... je to fenomén súčasnosti ... Nemusíme vystrčiť nohu z domu a spoznávame kopu skvekých ľudí s podobnými záujmami, zmýšľaním i životom ... A ten pocit, že niekde patríme je na nezaplatenie ... Stáva sa mi, že aj počas dňa myslím na vás.Je to fajn ... :)A s únavou to mám podobne ... často sa čudujem, čo som taká unavená ... veď som dokopy nič nerobila ... a robím všetko oveľa pomalšie ... no, už s tým nič nenarobím ... vek a zdravotné neduhy nepustia ... :) Preto ťa obdivujem, že ešte robíš... ale zas sa dostaneš viac medzi ľudí ... Vláčik je mooooc pekný ... Danka, pozdravujem ... paa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Krásne darčeky si dostala Danka, poštár má aspoň čo nosiť :-)
    Výšivka je milá, čo z nej bude?
    Únavu pociťuje občas asi každý, my vtedy vybehneme do lesa, na hríby a tam zrelaxujeme.
    Prajem Ti veľa príjemných chvíľ nielen doma, ale i v práci.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Wow che meraviglioso regalo sono felice per te.
    Adoro il trenino che hai ricamato.

    OdpovedaťOdstrániť