nedeľa 17. apríla 2016

Krásna nedeľa

Zdalo sa už, že z môjho vyšívania dnes nebude nič. Nedeľné varenie bolo trocha náročnejšie, ako inokedy. Chcela som ulahodiť Jurkovi, ale jemu by aj tak stačil len slepačí vývar s rezancami. Ten mu chutil tak, že si ho dal na obed, olovrant i večeru :-))))

Počasie sa u nás "pochlapilo" a doprialo nám krásny víkend. Sobota krásna, nedeľa ešte krajšia. Len podvečer, ale to sme boli už doma, spadlo pár kvapiek. 

Návrat domov sme mali, akoby naplánovaný, po piatej len pár minút. Rovno k čaju. Postaral sa oň Jurko a ja som sa pustila do vyšívania. 

Včera som dala mokrý čajový kvet do pohára a uzavrela som ho, aby čaj nevyschol. Dnes sme ho mohli opäť, už tretíkrát, zaliať. Bol výborný a tak som ho odložila ešte na zajtra. Uvidím. Len škoda, že budem pri ňom sedieť zas len sama. Jurko bude už cestovať naspäť za prácou a svojim životom v Prahe :-(((((

pokračujem v monogramoch :-)



Dnes som si so sebou fotoaparát nevzala. Jurko má omnoho lepší, ako je ten môj a tak sa chválim  krásnymi zábermi:
























Nech sa vám darí!
Daniela

19 komentárov:

  1. Danka tak aj ty si mala doma dietko z ďaleka ...čím je dieťa ďalej, tým sú jeho návštevy vzácnejšie ... a slepačia polievka od mamky je potom najlepším jedlom na svete ... Pekne ste pofotili vašu prechádzku ... na Orave je tak krásne ... :) pa pa ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru tak, Lauri, vzácnejšie, lebo diaľka nepustí....a práca tiež.
      A slepačia polievka je domáca naj....vraj ak si ju dá na obed v reštike, sú to len bujónové chute a zelenina.
      Za fotenie som vďačná Jurkovi, má nový foťák. Mojim aj ak sa snažím, takto neodfotím :-((((
      Pááá

      Odstrániť
  2. Вышитая буква очень красивая!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Дорогая Анна, спасибо спасибо!
      Я желаю вам прекрасный день!
      Pááá

      Odstrániť
  3. Odpovede
    1. Caro Elise, grazie grazie!
      Vi auguro una bella giornata!
      Pááá

      Odstrániť
  4. Tak sis užila společnosti syna (předpokládám, že jsem se trefila) a už zase bude smutno, že? Ale krásné fotečky jste pořídili, tak si je párkrát prohlédni, bude-li se ti stýskat a bude dobře. Krásný týden přeji.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Libuška, človek sa zmieri so všeličím. Keď viem, že deťom je lepšie vo svete, ako tu, kde si takú prácu, ako majú, nezoženú, som spokojná. Je to smutné, že svetom vládnu peniaze a tie bez práce nie sú. Našťastie, technika nám umožňuje každý deň prehodiť aspoň pár slov a nejaké to foto!
      Pááá

      Odstrániť
  5. Danielko, opravdu pěkně jste se prošli ... nádherné fotky i místa ... máš na co vzpomínat a zase se můžeš těšit .... já si dnes dám železnou bohyni, teď mám zase z čeho vybírat... já to přes den střídám i bylinky sušené - čerstvé jsou daleko a zahradu jsme sypali vápnem kvůli mechu .. ty monogramy jsou jak ze starých časů hotová paráda ...
    Užívej si jaro jak to jde ! Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, Jarka, fotky sú dobré na spomínanie na pekné chvíle. Ja sa snažím tiež čajíky striedať, bylinky rastú, ale tie vo dvore sú ešte nevhodné na zber. To si nechám na neskôr a na sušenie, budú na zimu :-) Dnes sa zmenilo počko, ochladenie a nízka oblačnosť pôsobí zle, ale mne je v kuchyni pri teplom radiátore fajn :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  6. Danka, viem si predstaviť ako si si to so synom užila...ja mám našťastie takmer celú rodinu pri sebe ale sestra žije tiež v Prahe teda od decembra už nebývajú priamo v meste ale po tridsiatich rokoch sa presťahovala s múžom a synom do domu neďaleko Prahy a v meste ostala už len jej dcéra. Vidíme sa len v lete, vždy sa na to teším a tento rok to bude o to krajšie že príde už aj s malinkým vnúčikom...prechádzku ste mali príjemnú, vidno to na tých úžasných záberoch...Dani nech sa ti darí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka, ja som sa s tým už zmierila, že sú preč. Najstarší odišiel prvý, najskôr si len zarobiť na byt a už je tam 15 rokov a kúpil byt v Mníchove. Druhý by na SK ani nenašiel robotu, je sinológ, to sme vedeli ešte keď študoval, že bude preč. Praha je to najbližšie, kde sa mu dalo uchytiť. A dvojičky išli študovať do Prahy a tam aj zostali.
      Tak to chápem, že stretnutie so sestrou je krásne, čo by som dala za to, keby som sa s mojou mohla aspoň raz do roka stretnúť! A prírastok v rodine, to je to najkrajšie!
      Pááá

      Odstrániť
  7. I'll bet you really miss Jurko, Daniela! I am lucky to have two of my three sons nearby, but the one is moving way across the U.S. to California this summer. I am very sad, too :(

    Lovely monograms you are stitching!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Carol, you're in luck! My four children are far away, they go to us a little. I am grateful Technologies, we communicate daily :-)
      I wish you a merry stitching!
      Pááá

      Odstrániť
  8. Danka,
    pár dní som tu nebola a veru si nezaháľala :-)
    Krásne monogramy, nádherné fotky, len ten čas akosi rýchlo letí...
    Krásny podvečer,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť