pondelok 30. mája 2016

Prekvapenie

Moja výšivka dnes podrástla len o pár krížikov:




Zo školy som prišla neskoršie, zas maturujem :-)
Aby sa mi v hlave "rozbrieždilo", dala som sa do šitia. Mala by to byť taška:




Šitie som nedoviedla do konca, prácu si treba šetriť, takže pokračujem zajtra :-)

Musím sa pochváliť! Naše deti sú skvelé! Robia mi radosť a samé prekvapenia. Už to, že si teraz blogujem na novom MacBooku, je pre mňa, vďaka Miškovi, hotovím zážitkom. Včera k tomu miska čaju Matcha..........O tom sa mi pred týždňom ani nesnívalo!

A viete, že dnes ma doma opäť doma čakalo prekvapenie? Na stole ma čakal balíček. Ľahký, čosi v ňom hrkotalo, zaslaný ako listová zásielka. Odkiaľ? Nejaká firma SLONline. Nič som si neobjednala. Tak čo to tam je?

Po otvorení som si zabudla aj ústa zatvoriť! Metlička a lyžička na čaj Matcha! Uf! Od koho? Hneď som napísala na spoločné správy Miškovi, či v tom nemá prsty. V zápätí som dostala jednoznačnú odpoveď: NIE. O pár sekúnd vysmiaty sajlík od Jurka. Bol to on. Objednal a zaplatil, dal poslať domov! Máte aj vy také skvelé deti?



metlička a lyžička z bambusu

ako prémia 6 cukríkov a dva čaje
Takže ste správne uhádli: na môj čaj o piatej (ktorý bol o niečo neskôr) som to s výberom  mala jednoznačné - Matcha:


Nech sa vám darí!
Daniela

10 komentárov:

  1. Ty, kým som si neprečítala text, len som uvidela obrázky, tak som si myslela, že ti nebodaj nejaká čajová firma poslala tieto veci za to, že propaguješ na blogu pitie čajov. A ono to bolo zaplatené synom. Naozaj pekné a milé prekvapenie.
    Na tašku som zvedavá. Tá štvorčeková látka je bavlnená? Mám doma asi 30 rokov s takým vzorom materiál, ktorý sa dá aj umyť. To si moja mama kúpila pred tými xx rokmi s tým, že chce z toho tašku. Chúďa, nemá ju ani dodnes :-( Ale odvtedy som jej kúpila niekoľko iných rôznych tašiek.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no, to už vidím, že tu nejaký podnikateľ niečo dá zadarmo :-)
    Danka, látka kocočkavá je bavlna a má veru veľa rokov, možno aj tých 30. Kúpila som ju za pár drobných v Ružomberku v podnikovej predajni bavlnárskych závodov. Už to dávno neexistuje :-(((
    Sa máš, keď máš ešte mamu!
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielko, děti máš opravdu kouzelné... prostě rády dělají mamince radost ... a to je úžasné !! ♥
    Ta metlička vypadá sympaticky sama o sobě... už dřív jsem koukala na e-shopech k čemu je ... teď si můžeš vychutnat nejen pití čaje, ale i přípravu. Já jsem si dala mátu, abych ty bylinky nezanedbávala.
    Taška máš pěknou .. takovou levandulovou... škoda do ní něco dávat.. nacpala bych ji sušenou levandulí jako do vázy a někam postavila...
    Tak a nám se tady od rána zalévá zahrada.. ať nám to všechno hezky roste !
    Danielko, hezky odmaturujte a mějte se fajn. ☼ Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti, Jarka, zdá sa, že som sa nesnažila ich vychovávať nadarmo :-)))
      Ani sa mi nesnívalo, že raz budem mať taký žaj a k tomu aj náradie :-)
      Ja tiež chcem dopiť bylinky z vlaňajšieho zberu, už budem strihať nové.
      Tá taška možno aj tak dopadne, chcem ju venovať kolegyni Soni, je bohužiaľ dlhodobo chorá, ale dnes bola pozrieť v škole a zdá sa, že z najhoršieho je von, to ma mooooc potešilo. Ona je taká levanduľová :-)
      Videla som v telke, že máte veľa dažďa, v Nemecku hrozné záplavy, uf, len to nie!!!
      jarka a ja som ešte stále nevysadila ačokču a cikinu, snáď zajtra. Dúfam, že ešte z toho niečo bude.
      Páááá

      Odstrániť
  4. Danka,
    krásne prekvapenie si dostala. Teším sa s Tebou. Ja som takto pred Vianocami prekvapila, poslala som jej novú práčku bez odosielateľa... a keďže ona si tiež objednala balík, povedala kuriérovi, nech jej ten balíček prinesie do práce :-) no zabávala som sa na tom... a potom ešte tri dni čakala, kto si príde pre práčku, lebo to bol určite omyl, až potom som sa priznala :-)
    To bude nádherná taška, veru, aj mne by sa jedna zišla, ale to už je vyšší level.
    Pekný deň, páááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrééééé, Aďka, kurieér sa tiež čudoval :-)))
      Predstav si, že načej žiačky otec takto objednal pračku manželke, zaplatil a išiel na služobnú cestu. mali nehodu a zahynul. Po pohrebe prišla pračka a oni nevedeli od koho....Až jeho kolega im to potom povedal. Ja by som tú pračku nikdy nevyhodila, aj starú pokazenú by som opatrovala.
      Aďak, zvládla by si aj tašku, veď ja to šijem len tak, cvol sem, cvol tam :-))) Nie som odborníčka :-(
      Pááá

      Odstrániť
  5. Very nice progress on your pretty Paris stitching, Daniela!! Good luck making your new bag...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Carol, thank you very much! The bag will be a gift for my colleague at the school.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danielko, to je radost převeliká mít tak skvělé dětičky, že? Já z nich taky mám upřímnou radost. A šiješ, vyšíváš, všechno stíháš, jdi šikulka!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. O zábavu mám postarané...zistila som, že už týždeň som tu poriadne nebola tak mám čo robiť kým všetky tvoje príspevky prečítam ale nevadí, teším sa...už hneď tento prvý ma potešil, musím sa pochváliť že aj ja mám také skvelé deti, kúpili by mi hádam všetko čo by som chcela, teda v rámci finančných možností samozrejme tak radšej ani želania nahlas nevyslovujem ale aj tak ma vedia tiež milo prekvapiť...Dani, tak nech ti tie tvoje robia stále len radosť. Pá

    OdpovedaťOdstrániť