streda 25. mája 2016

Nočná obloha

Včera neskoro večer sa moji chlapci vybrali pozorovať nočnú oblohu. Svetelný smog ich vyhnal hľadať vhodné miesto na experimentovanie za dedinu. Ale ani to nie je také jednoduché. Dedina pri dedine, osvetlenie takmer v kuse. Došli až k Malatinej :-)))
Vrátili sa až o polnoci, ale stálo to zato:


vidíte Veľký voz?
Venuša

Ešte niečo z dnešnej prechádzky a z Maxíkovho fotoaparátu:





a opäť sa ide rozpršať :-(

Nech sa vám darí!
Daniela






8 komentárov:

  1. Danielka krásne fotky sa vydarili! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danielko, nádherné fotky ... Velký vůz vidím parádně a druhá fotka taky nemá chybu.. na chatě jsme rádi pozorovali nebe, žádné osvětlení v okolí, jo a po setmění jsme pozorovali netopýry jak vylítávají, přes den spali za okenicí ...
    Pro děti to musí být úžasné přijet z tich měst domů a na takové krásné místo.
    Mějte se všichni hezky. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, u nas donedávna v noci neónky nesvietili, vypínali ich o 11. večer a zapínali až ráno o 4. To sa potom v noci obloha pozorovala :-) Teraz svietia celú noc a je po romantike :-(
      Netopiere žili aj u nás, cez deň v streche kostola a večer sa vybrali na lov. Občas preleteli popred človeka aj vystrašili veru. Dnes ich už niet. Urobili novú strechu a asi v nej nie sú už žiadne diery.
      Jarka, deti si aspoň viac vážia domov a všetko sa im zdá oveľa krajšie ako kedysi. A ono to je stále rovnaké :-)
      Pááá

      Odstrániť
  3. Danka ... krasne fotky ... nocnu oblohu som veru este nefotila ... aj ked pozorovat obcas chodim ... hlavne na chate ... zajdene na blizku luku a pozorujeme padajuce hviezdy ... hlavne vtedy, ked Zem prechadza cez meteoricky roj ... je to krasa ... vtedy si treba nieco priat ... :-)
    Dani, pozdravujem vsetkych u vas ... :-) pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. lauri, už sa dá nočná obloha pozorovať asi len v prírode na chatách, lebo nám už aj dediny poriadne vysvietili na celé noci. Veľa padajúcich hviezd býva v auguste, je vtedy teplo a dá sa užívať si to :-)
      Ďakujeme všetci za pozdrav, deti sa smejú, ako si denne dokážeme niečo napísať, ale sú spokojné, že mám kamarátky!!!!!!
      Pááá

      Odstrániť