streda 11. mája 2016

Rozkvitnuté gaštany

Kúpila som si niekoľko bavlniek v červeno-ružových odtieňoch. Ako vždy, s výberom som spokojná nebola, ale nejako som to skombinovala:


Do obchodu chodievam vždy cestou zo školy. Dnes som urobila výnimku. Mala som voľnú 4. hodinu, pred ktorou je veľká prestávka. Takže dosť času nato, aby som mohla ísť do galantérie. 

Cestou naspäť som si uvedomila, že doobeda vôbec nechodievam von. Buď som v škole, alebo jeden deň voľna a víkend trávim doobedie vždy doma. Musím sa snažiť zmeniť to. Deň je v každej svojej časti iný. Cítila som, ako sa ohrieva ranný vzduch, na tržnici ponúkali letničky, ľudia na ulici mi pripadali pokojnejší a starší, lebo deti a mládež sedeli v škole :-)))

Na prechádzku som využila všetok voľný čas. Po návrate do školy som sa cítila plná energie. Každú voľnú hodinu trávim pri práci, hlavne pri počítači. Zdá sa, že to zmením :-)





fotila som z krytého dreveného mosta, z jeho striešky visí osvetlenie






Deň sa nám predlžuje, príroda je nádherná a tak aj my, milovníčky čaju o piatej, meníme svoje zvyky a čas na čaj máme každá posunutý podľa toho, čo robíme. Myslím si, že to je dobre, treba si užívať pekné počasie. Ja som dnes mala čaj skôr:


oolong
Podvečer som odfotila včielky:



Nech sa vám darí!
Daniela

20 komentárov:

  1. Che belle foto
    Una bella giornata.
    Qui da me sembra sia tornato l'autunno piove e c'è vento. Speriamo torni il bel tempo. Buona notte Giovanna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Grazie, cara Giovanna! Il nostro tempo è bello, ma il fine settimana è venuto e pioggia freddo: - (((
      Pááá

      Odstrániť
  2. Danka,
    som zvedavá na výber predlohy...
    Krásne pohľady z mosta, tiež ich poznám, Akurát brat s manželkou išli do Kubína za mamou. My sa v lete chystáme ako každý rok na dovolenku do Zuberca.
    Gaštany sú krásne, aj my ich s Kubkom všade obdivujeme a učíme sa rozlišovať stromy a tak :-)
    Včera som čajík nemala, akosi mi nešiel na chuť, ale dnes bude.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka, to som prekvapená, že máš mamu v DK! Zuberec je fakt krásny, príroda nádherná na dosah rúk!
      Gaštany sú krásne v kvete a aj v jeseni s plodmi. Mám ich veľmi rada.
      Ja si vtedy, keď nemám chuť na čaj dávam ten môj pečený, je to skôr tak od smädu, vypijem ho hneď, nie je na posedenie pri ňom :-)
      Pááá

      Odstrániť
  3. U nás se říká Danuško....Danko, je dobré v něčem změnit zažitý rytmus života. I ta hodina venku je dobrá. Když je hezky...Taky jsem byla dneska v galanterii / zipy, nitě/ a koukala jsem , jak bohatá paleta je vyšívacích bavlnek a i značek.A cen za ně...Pán přede mnou kupoval 5 malých "základních" nití a sadu jehel a platil 80 Kč...A ty nitě jsou ty malé nejmenší náviny...A co teprve bavlnky a když chce člověk kvalitu...To jsem se nějak rozpovídala. Hezký den a víc pěkných "volných" hodin...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oj, Milky, Danuško! Tak ma volala maminka a sestra. Bohužiaľ, už dávno mi tak nemôžu povedať :-(((((((
      V našej galantérii je dosť dobrý výber vo vlnách, ale bavlnky na vyšívanie sú na tom horšie. Asi sa teraz málo vyšíva a viec štrikuje a háčkuje. Ale bavlnky sú veru drahé aj tu, ja kupujem tie v klbkách a jedno stojí takmer euro. Minule som kupovala nite do stroja a tiež som čumela, aké drahé :-(((
      Mala by som sa vydať do veľkého mesta do galantérie, tam by bol asi lepší výber. Kubín je malé mestečko, do nedávna tu bola iba jedna galan., ale teraz sú asi rok už tri a zdá sa, že všade je to isté :-(((
      Tak, aj ja som sa rozpísala......
      Pááá

      Odstrániť
  4. Beautiful spring, tender greens and chestnuts in bloom.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielko, když kvetou kaštany... tak to je to pravé jaro ... já miluju víkendové ráno, tedy pokud možno brzy ráno ... všichni spí, nikde nikdo, jen ptáci jsou slyšet, všední krásné ráno ...já jsem kdysi na Šumavě ráda ráno chodila pro noviny,rohlíky v létě zimě ... ani živáčka .. kdyžtak jen jeden pejskař ... ta atmosféra úžasná ...
    Danielko, užívej si volné dopolední hodiny, tak jako jsi to udělala dnes ! ☼
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, ja mám gaštany veľmi rada, pripomínajú mi detstvo, v Istebnom som denne do školy išla popod ne. A ja som ti taký lenivec, ja si ráno celý život rada v posteli vylihujem a užívam. Pamätám si, že moji rodičia v starobe vstávali zavčasu aj keď nemuseli a myslela som si, že to patrí k starobe, ale tak to znamená, že ešte nie som stará :-)))))Ale cez prázdniny si dám záväzok, že aspoň raz do týždňa vstanem a pôjdem na prechádzku zavčas rána :-)
      Jarka, u nás sa každý deň zdá, že spŕchne, ale vydrží to akosi. I keď moja hriadka by potrebovala dážď, ale večer ju polievam :-)
      Maj sa fajn!
      Pááá

      Odstrániť
  6. Tedy je u Vás krásně...my jsme tady u nás s přírodou trošku pozadu :o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marti a to Orava je dosť neskoro!
      Mám rada obdobie kvitnutia gaštanov!
      Pááá

      Odstrániť
  7. Liebe Daniela,
    es stimmt, man sollte öfter mal rausgehen :) Gerade jetzt im Frühling ist es so schön in der Natur.
    Schönes Garn hast du ausgesucht - tolle Farben! Bin schon neugierig was es wird :)
    Paaa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Liebe Marion, du hast Recht! Im Frühling, die Natur ist schön! Es ist notwendig, es zu benutzen!
      Viele Grüße!
      Pááá

      Odstrániť
  8. Sem - tam treba zmeniť stereotip v zaužívanom rytme života a objavia sa pred nami celkom nové pohľady, nové pocity ... Tiež som mimule vstala o piatej a šli sme s Katkou za humná ... No poviem ti, zážitok z toľkej krásy ... Určite si to zopakujeme ... Tvoje pohľady z mosta sú veľmi pekné a kvitnúce gaštany sú najkrajšie stromy ... Dani ... pozdravujem ... pa pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uf, Lauri, o piatej ráno ísť na prechádzku! To je na mňa príliž zavčasu, ale v lete, keď je deň prihorúci, to môže byť nádherné, musím vyskúšať!
      Takže aj tebe sa páčia gaštany! Ja ich mám rada už od detstva, gaštanovou alejou som chodila do školy :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  9. What pretty spring photos, Daniela! We have had a lot of rain and gray skies here this month, unfortunately...

    OdpovedaťOdstrániť