streda 15. júna 2016

Dážď v Choči

Pri dnešnom futbale sa mi vyšívalo jedna radosť. Ale posledných 15 minút išlo do tuhého a to aj moja ihla vynechávala :-)




Po dobrom výsledku našich futbalistov som išla na prechádzku. Zdalo sa, že je pekne, ale až vonku som videla, že z každej strany môže prísť dážď:




Samozrejme, že najkrajší bol Choč. V priebehu trištvte hodiny som zdokumentovala jeho zmeny:






vidieť aj šíriaci sa dážď
dážď postupuje doľava
už prší v celom Choči
poriadne leje
o pár minút dážď prešiel Chočom smerom na Vyšný Kubín a Leštiny
Okraj oblačnosti zasiahol aj našu dedinu a ja som po tretí raz v túto jar namokla. Našťastie, nie som z cukru a lipidy sú vo vode nerozpustné :-)))

Neprišla som naprázdno. Mám krásnu kyticu kvetov:







Kvietky takto rastú za dedinou:





A nakoniec môj čaj:

zo sušenej arónie, ktorú som najskôr podrvila, zaliala vriacou vodou, nechala 5 minúť lúhovať, precedila,
pridala som si trocha medu a citrónu, bol výborný 


Nech sa vám darí!
Daniela

21 komentárov:

  1. Dani, ty si riadny športový fanda. :) Cyklistika, futbal.... Aj ja som sledovala koniec. A navečer riadny lejak aj u nás. Bylinkovú záhradku máš peknú a aj zemiačky sú pekné. :) Toho kocúrika je mi ľúto. :( Kytička nádherná. A Choč by som aj ja chcela mať za humnami.
    Dani, ďakujem za tvoje milé komentáre. Sa teším, že si sa rada prešla so mnou po Švédsku. :) Pá. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hihihi, tak to som ja športovec so zadkom na kresle :-)))
      Ale to je trocha aj z núdze, lebo v telke nie je nič na pozeranie, ak nemám pustené CT2 alebo našu 2., tak nič. A večer pri vyšívaní a blogovaní mi je veselšie pri pustenej telke.
      Asi na tvoju záhradu nikdy ani nedosiahnem, ale snažím sa čosi vypestovať:-) A to len od vlani - zeler a ačokča, ktoré ostali v škole na vyhodenie, tak som sa nad nimi zľutovala :-)
      Rada si vždy pozriem tvoju turistiku, cestovanie a aj záhradu. Proste, blogovanie je skvelé!!!
      Pááá

      Odstrániť
  2. Danielko, Choč se pěkně schovával přesně jako Špičák na chatě ... přinesla si fakt nááádhernou kytici.. kytky z přírody jsou nej ..
    dneska jsme tu měli ponurý den, ale odpoledne začlo nádherně svítit slunce a teď je krásně jasný měsíc... venku absolutní klid, jen v dálce poštěkávají psi ... to mám moc ráda ..
    Měj se krásně! Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka a práve toto mám na ňom najradšej, dá sa nň pozerať stále a nezunuje sa ti! Také sú naše hory :-)
      Od dnes by u nás malo prísť tropické teplo, tak som zvedavá, ale teraz je tu od rána nádherne a a mám voľný deň, jupíííí! Už som bola trocha von, teraz idem na hodinku vyľívať a potom niečo stvoriť na obed :-)
      Páááá

      Odstrániť
  3. Ciao Daniela
    Non vedo l'ora di ammirare il tuo ricamo sono curiosa :-)
    Le foto sono incredibili
    Sei molto brava una fotografa di professione.
    Bellissimi anche i fiori.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Il mio caro amico, vi ringrazio molto per le belle parole! Io non sono un fotografo professionista, ma ha un sacco di divertimento :-) La mia macchina fotografica è soltanto un dilettante, Auto Normal :-)
      Oggi è il mio giorno libero a scuola, quindi voglio ricamare ed è già alla fine :-) Poi mi mostrerà l'intero quadro in tutta la sua gloria :-)
      Vi auguro un bel giorno d'estate!
      Pááá

      Odstrániť
  4. Your stitching is coming along beautifully!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kaley nice, thank you very much! Today will end and I will show the Christmas Ornie Sal :-) I am very excited!
      Pááá

      Odstrániť
  5. Dani, výšivka se rýsuje parádně.
    Fotečky Choče jsou suprové, vždy na něj ráda dívám na tvých fotečkách.
    Kytička z lučního kvítí je nádherná, nejvíc se mi líbí ty růžové.
    Jej, teď jsi mi připomněla ,že si musím pořídit arónii.
    Dani, měj se krásně. Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janička, ja mám rada Choč práve preto, že sa dá naň pozerať stále! Zakaždým je iný a krásny. Tie ružové kvietky sú podľa mňa nejaké záhradné, niekto bol za dedinou ku potoku vysypať burinu zo záhradky (ruky by som mu dolámala) a vyhodil aj korene kvetov. Nikde inde nerastú a videla som také aj v záhradkách v dedine. No, ale aspoň sa uchytili a zdobia ten bordel tam. A aj ja si mám čo doniesť domov :-) Neviem, aké to má korene, možno po odkvitnutí ich pôjdem vykopať a dám si ich do dvora, aj keď nič nepestujem, začnem :-)
      U nas, neďaleko dediny bola kedysi taká pestovaťeľská firma a oni aróniu vysadili. Už dávnejšie skrachovali, ale arónii sa tam darí, tam som vlani bola na nej prvý raz. Dovtedy som ju ani nepoznala.
      Jani, maj krásne letné dni!
      Pááá

      Odstrániť
  6. Danka, nídherné fotky CHoče, krása... u nás včera po daždi ani stopy, i keď zatiahnuté bolo celý deň, ešteže som popolievala :-)
    Výšivka Ti ide pekne od ruky, tá sa bude určite aj Kubinkovi páčiť, rád si pozerá výšivky, občas potajme aj vyšíva na mojej práci :-) ešte rôčik a pomaly ho to začnem učiť.
    Čajík som nemala, ale tentokrát som mala jahodový milk šejk.
    Páááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No Aďka, tak to si ma prekvapila, že sa Kubko už teraz chytá vyšívania! Z našich 4 detí vyšívali dvaja chlapci, ale to až v škole, keď sa to učili na pracovnom vyučovaní. Neviem, či to ešte stále deti mávajú, ale mne sa to páčilo, keď ich aspoň oboznámili s rôznymi prácami, dokonca aj v dielni, či na pozemku. Tak to z Kubka vychováš našu konkurenciu :-)
      No vidíš, a ja ani neviem čo to je milk šejk, ale asi niečo miešané z mlieka :-) Také fajn vychladené s jahôdkami a kúskom zmrzlinky by som si veru aj dala :-)))
      Maj sa fajn!
      Pááá

      Odstrániť
  7. Beautiful stitching, Daniela!! And lovely flowers too:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danielko, to je krása! Nejen ty zdokumentované záběry jak přicházel déšť, ale ta kytička - jé, ta se mi líbí, zavzpomínala jsem si na mládí, kdy jsme šli kousek za domy mezi pole a kvetly tam takové krásné květy! To mi moc chybí, tak jsem se aspoň pokochala u tebe, díky a měj se krásně!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Libuška, ja mám takéto kvietky oveľa radšej, ako aj tie najdrahšie z obchodu. Doslova sa mi nepáčia obrovské bukréty s kopou umelín v nich, akože ozdoby, ešte aj tie kvietky v nich vyzerajú ako umelé. Aj ja som bola včera po túto krásu len kúsok za domom, ako si na to spomínaš ty :-) Som rada, že som ťa nimi potešila, veď o tom je naše blogovanie - potešiť sa navzájom, spoznávať naše "obyčajné" životy, niečo sa dozvedieť.......
      Maj sa fajn!
      Pááá

      Odstrániť
  9. Liebe Daniela,
    wunderschön ist Dein Blumenstrauss und genau so gerne mag ich Deine Stickereien. Hier macht das Wetter auch Kapriolen, es vergeht kein Tag ohne Gewitter . Der Sommer will nicht Einzug halten.Ganz herzlichen Dank für Deinen lieben Besuch auf meinem blog. Ich wünsche Dir ein schönes Wochenende, liebe Grüße von Carmen

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Liebe Carmen, ich danke Ihnen sehr! Ich liebe die Blumen unserer Natur.
      Auch bei uns, jeden Tag regen. Es ist ziemlich heiß, genau richtig :-)
      Wochenende hat in der tropischen Hitze kommen, werden wir sehen :-)
      Grüße nach Deutschland!
      Pááá

      Odstrániť
  10. Dani ... tvoje výšivky sú krásne aj z opaku ... :))) robíš práce dovedené k dokonalosti ... :) Upršané fotky som si rada pozrela ... A tvoje rozkvitnuté okno ti určite robí radosť, mne urobilo aj takto - cez počítač ... obdivujem ... :) pa pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hihihi, ďakujem ti, Lauri, polichotila si mi :-)))
      Tak to by si ty nafotila lepšie, ale na môj foťák to stačí :-)
      Pááá

      Odstrániť