štvrtok 23. júna 2016

Karfiolový šalát podľa Evky

Trojica je nastúpená, ale chýba im pár detailov:




Nedávno dala Evka na svojom blogu recept na šalát z karfiolu. Hneď na prvé prečítanie som naň dostala chuť. Potešilo ma, keď som v obchode videla karfiol. Aj napriek tomu, že som vedela, že manžel sa šalátu ani nedotkne, urobila som ho viac. Mne sa to ani nedá urobiť len jednu-dve porcie :-)))

Tak som si na šaláte pochutnávala tri dni. Najskôr som si dala len sám:

do šalátu išla pažítka a cibuľka z mojej hriadky :-)


Na druhý deň som si k šalátu urobila hrianky:




Dnes som si k šalátu urobila mrazený camembert:






Dokážete aj vy jesť tri dni za sebou ten istý šalát? U nás to nie je nič mimoriadne. Ja varím väčšinou na viac dní. Mám šťastie, že môj manžel nie je náročný stravník. Alebo som ho takým spravila ja???

Aj na Oravu už prišli tropické teploty:


Manžel sa už viac dní "hrá" v dielni. Vyrába nové úle. Okolo nôh sa mu moce Furio, vlezie, kde sa dá:





v zemiakoch :-)
a už kvitnú!


Dnes som si k podvečernému blogovaniu pripravila pu erh:


Nech sa vám darí!
Daniela

12 komentárov:

  1. Danielka, dnes sme sa vrátili z Oravy... Ver, že tam mate ešte veľmi dobre, tu pri Trnave bolo dnes tak, že som vystrcila nos až o pol deviatej večer. Keď si spomeniem, aká bola zima na Lomnickom štíte hneď by som sa vrátila :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka, tak to je iste stále iné teplo na Orave, ako na juhu. Nám sa aspoň v noci ochladí a ráno je výborne. To by bolo dobre, keby na Lomničáku bolo miesta pre nás, čo neznášame horúčavy, ža by sme sa tam na leto presťahovali :-)
      Páááá

      Odstrániť
  2. Весёлая компания получается, дружные ребятки!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielko, ten salát vypadá lákavě (už jsem omrkla recept)... já zeleninu můžu ... vařím tak na dva dny kvůli mami .. já bych klidně třetí den snesla ... ale když bych měla něco dobrého, tak to sešrotuju brzy a tři dny to nevydrží... až uvidím pěkný karfiol, tak salát vyzkouším...Furio je velký pomocník to je jasný...brambory máte pěkné.. vidíš nikdy jsem si takhle zblízka toho květu nevšimla jak je krásný (většinou jsme honili mandelinky).. doufám, že ji nemáte ... já měla včera před pátou chuť na kávičku.. jsou tu velký vedra, ale v baráku je chládek.. až večerní slunce sem svítí..
    Zdravím tě do daleka! Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, veru vyskúšaj! Je to podobné klasike - zemiakovému, ale s reďkovkou a cibuľkou a pažítkou také svieže. Ja si práve teraz popíjam kafé, tiež si občas urobím. Sedím doma, lebo von je hrozne, tak dnes stihnem čaj o piatej :-)
      Aj my máme v dome celkom príjemne, ale cítiť, ako z vonku ťahé teplo, bolo by najlepčie mať zatvorené okná, ale to nemôžeme, lebo pri tomto teple cítiť v kuchyni komín, je to taká údeniny, akoby som na stôl položila čerstvo vyúdené klobásy :-) tie by boli lepšie hihihi!
      V zemiakoch zatiaľ nemáme žiadneho škodcu, tak sa teším s kvetom, fakt je pekný!
      Pááá

      Odstrániť
  4. Danka,
    možno už dnes finišuješ s výšivkou???
    Šalát z karfiolu som ešte nikdy neochutnala, budem ho musieť vyskúšať. Mne osobne nevadí jesť to isté jedlo aj dva-max.tri dni, ale môj muž chce každý deň iné... :-)
    Takže varím každý deň, niekedy aj večeru.
    Pa, pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka, ešte mám tam dosť roboty, lebo vade treba obtiahnúť kontúry, je toho dosť.
      Vidíš, ako som ja toho môjho muža za 40 rokov naučila - bude jesť aj viac ako tri dni to isté :-))) Keď boli doma deti, varila som denne a to dva chody, koláč aj v týždni, ale to mám už za sebou :-) Keď sú doma na pár dní, to ma baví variť, keď vidím, ako sa tešia, ale keď sme len my dvaja, to už je iné. Večeru som nevarila, deti si večer zobrali varené - v ten deň, potom to išlo do chladničky a zohrialo sa na druhý deň, keď prišli zo školy a varila som nové - zas na večeru.......Nechceli totiž chodiť do jedálne, mali tam problém nieťo zjesť :-((((
      Pááá

      Odstrániť
  5. Great progress again on the lovely project.
    I do love cauliflower salad. Being French, we tend to cook it in its florets, let it cook and serve it with French Dressing. Sound awful, but it really tastes nice! (Well, I like it ;))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you, dear Ingrid!
      Cauliflower we do not grow, we have to buy. I like him well with pasta. Sometimes I obvarím and packaging in breadcrumbs - flour, egg, breadcrumbs. Then fried in oil. When we are older, I try to limit frying, for health.
      Pááá

      Odstrániť
  6. Danielko, nevím, nevím, já odmítám jíst dva dny za sebou stejné jídlo, raději si ho dám na mrazák a sním někdy příště, ale když ti to nevadí, proč ne. Máš šikovného manžela a kocourka též.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danka, ďakujem za spropagovanie šalátu :) dúfam že ti chutil... a z toho si nič nerob že jete aj tri dni jedno jedlo, u nás je to tiež tak. Nikdy nevarím na jeden deň, určite na dva a keď sa mi podarí viac, tak aj na tri dni a moji sa vôbec na to nesťažujú, našťastie a veru Dani neviem či sú takí nenároční alebo som ich na to naučila ja :))) Ja som si to doniesla z domu, moja mama tiež nevarila každý deň ale muž je z takej rodiny, kde varili každý deň lebo svokor bol náročný stravník a je dodnes, našťastie neprenieslo sa to aj na muža a deti tiež nikdy neprotestovali... Manžel je teda šikovný keď si aj úle sám vyrobí a ešte toľko...včielky budú mať nový domov. Ahoj

    OdpovedaťOdstrániť